Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GR/ALB/MON/CRO 2012, Ferie CZ/GER/AUT/ITA 2013

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
K2
Croentuzjasta
Re: Grecja/Albania/Czarnogóra/Chorwacja - relacja z podróży

Nieprzeczytany postnapisał(a) K2 » 28.01.2013 20:35

Keliopis napisał(a):Jestem otwarty na propozycje , pisz co ci chodzi po głowie :) Na pewno chciałbym zobaczyć monastyr Ostrog :)

Wiesz, nie będę zbyt odkrywczy. Co mi do głowy przychodzi a czego nie widziałem na Waszych zdjęciach:

1. Stary Bar + Stara Maslina (nie mylić z Maslinką :wink: )
2. Durmitor
3. Droga z Cetinje do Kotoru (+ Cetinje, mi się podobało)
4. Twierdza nad Kotorem
5. Perast i dwie wysepki
6. Plaza Copacabana + Ada Bojana
7. Jez Szkoderskie
8. Kaniony Tary i Pivy
9. Mury w Budwie
Kolejność przypadkowa :)

Pzdr
K2
Bodek1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodek1 » 28.01.2013 21:23

Trzeba powoli delektować się tymi bałkańskimi frykasami.
Jak to starzy mówili ...bedzie na zaś...
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 29.01.2013 18:14

K2 napisał(a):
Keliopis napisał(a):Jestem otwarty na propozycje , pisz co ci chodzi po głowie :) Na pewno chciałbym zobaczyć monastyr Ostrog :)

Wiesz, nie będę zbyt odkrywczy. Co mi do głowy przychodzi a czego nie widziałem na Waszych zdjęciach:

1. Stary Bar + Stara Maslina (nie mylić z Maslinką :wink: )
2. Durmitor
3. Droga z Cetinje do Kotoru (+ Cetinje, mi się podobało)
4. Twierdza nad Kotorem
5. Perast i dwie wysepki
6. Plaza Copacabana + Ada Bojana
7. Jez Szkoderskie
8. Kaniony Tary i Pivy
9. Mury w Budwie
Kolejność przypadkowa :)

Pzdr
K2

Dzięki serdeczne :) Na pewno weźmiemy pod uwagę twoją listę przy planowaniu podróży :)

Bodek1 napisał(a):Trzeba powoli delektować się tymi bałkańskimi frykasami.
Jak to starzy mówili ...bedzie na zaś...

Niestety cierpliwość nie jest moją mocną stroną ;)
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 29.01.2013 22:19

Wieczorem docieramy do Dubrovnika , godzina około 19:00. Szukamy naszego „zabookowanego” noclegu. I tu spotyka nas niemiła niespodzianka, okazuje się, że zamówiony przeze mnie apartament z kuchnią klimatyzacją … etc to pokój 3x2.5 metra bez wc bez klimy. Pani proponuje nam wiatrak , jednak taki nocleg za 50Euro (dodam, że miał to być nasz najdroższy nocleg podczas całej podróży) to lekkie nieporozumienie. Okazuje się, że właściciel zgadza się z nami iż zaszła pomyłka … Dziękujemy za nocleg , a ponieważ jest już po 21 stwierdzamy, że pójdziemy pospacerować po starym mieście a nockę prześpimy w aucie dzięki czemu zaoszczędzimy 50E na inne przyjemności :D Niestety aparat wyładował się :/ dlatego zamieszczam jedynie zdjęcia cyknięte telefonem, nie chodzi tu o walory artystyczne, bardziej o dowód, że byliśmy ;D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Paulinka już dość „oklapła” ;)

Obrazek

Powłóczyliśmy się troszkę po mieście. Nie była to nasza pierwsza wizyta w Dubrovniku także nie skupialiśmy się na zwiedzaniu, a jedynie chłonęliśmy atmosferę tego miejsca przez jakieś 2 godziny ponieważ na tyle mieliśmy opłacony parking ;) Część tego czasu spędziłem przy kuflu piwa ;) z kupnem którego był niemały problem. Pani kelnerka przed pozwoleniem nam na zajęcie miejsca przy stoliku przeprowadziła wywiad, powiedziałem, że chcemy jedynie wypić piwo, na to ona stwierdziła, że musi spytać managera czy możemy :D Łaskawie dostaliśmy zezwolenie, a kufelek 0.25L kosztował 40Kun :/ Kolo północy udaliśmy się w podróż na północ :D w miejsce naszego następnego noclegu - Klek. Dotarliśmy po godzinie 1:00. Zjedliśmy kolację na plaży :D i położyliśmy się spać w aucie 5 metrów od szumiącego morza :) Rano obudziły nas odgłosy kąpiących się plażowiczów, najpierw udaliśmy się na zwiady po okolicy , a następnie poszliśmy się pluskać do morza. Około godz. 12:00 pojechaliśmy na miejsce przeznaczenia - Villa Bili, obok Kleku jak się okazało. Bardzo fajne miejsce, bez problemu dostaliśmy pozwolenie na zrobienie własnego grilla , mało pozwolenie użyczono nam murowanego grilla właściciela pod zadaszeniem, umywalka, stoliczki, widok na morze etc... Poniżej zdjęcia apartamentu, pokój z kuchnią, sypialnia, łazienka, balkon z widokiem na morze, klima a to wszystko udało nam się zarezerwować za 30E.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Widok bezcenny :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zastanawialiśmy się nad przedłużeniem pobytu na kilka dni , jednak stwierdziliśmy, że jest to dla nas za spokojna mieścina gdzie wieczorami dla 2-ójki osób nie ma żadnych miejsc wypadowych. Wybór padł na Hvar!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Chyba nam się przygląda ;)

Obrazek
Obrazek

Jedna z najczęściej fotografowanych chorwackich „modelek” ;D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Szukanie noclegu zajęło nam poniżej godziny, po ok 3,4 próbach gdzie nie odpowiadała nam cena i małych negocjacjach znaleźliśmy apartament za 40E co jak na sierpień na Hvarze uważam za niezły wynik ;) Co ciekawe poniższe 3 zdjęcia zrobione telefonem „na odwal się „ okazały się jedynymi zdjęciami owego apartamentu jakie mamy uwiecznione :/

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Po obiadku, odpoczynku, wyskoczyliśmy na stare miasto, i trzeba przyznać, że Hvar wieczorem to coś cudownego, magiczne miejsce :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obraz rozpusty i zepsucia ;D

Obrazek

No , o takim czymś to już można marzyć :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niektórym to się w ***ach przewraca ;)

ObrazekObrazek

Dzięki za uwagę :D :papa:
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 30.01.2013 16:04

Super relacja.
Dla mnie szczególnie Grecja.

Ale wszystko ok.

Pozdrawiam

Coś do tego dodasz? :D :lol:
Fresz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fresz » 30.01.2013 18:41

Ładna opowieść, a zdjęcia są jakby ludzkim okiem Twój aparat foto widział - gratuluję!!
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 30.01.2013 18:47

Darkos napisał(a):Super relacja.
Dla mnie szczególnie Grecja.

Ale wszystko ok.

Pozdrawiam

Coś do tego dodasz? :D :lol:

Dzięki serdeczne za ciepłe słowo :D

Cała nasza wyprawa trwała prawie miesiąc z czego 2 tyg. spędziliśmy w Chorwacji.

Co prawda została nam już "jedynie" Chorwacja ale parę zdjęć jeszcze wrzucę :)
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 30.01.2013 18:52

Fresz napisał(a):Ładna opowieść, a zdjęcia są jakby ludzkim okiem Twój aparat foto widział - gratuluję!!

Dziękujemy bardzo, ciesze się, że się podoba :D aparat z komplementu się ucieszy ;)
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 30.01.2013 21:30

Super relacja ! Kolego , a te zdjęcia z Viili Bili tam gdzie stoliczek i krzesełka na balkonie to przyznaj się o której robiłeś ? Bo mi to wygląda na 5 rano :mrgreen:
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 31.01.2013 19:14

evil napisał(a):Super relacja ! Kolego , a te zdjęcia z Viili Bili tam gdzie stoliczek i krzesełka na balkonie to przyznaj się o której robiłeś ? Bo mi to wygląda na 5 rano :mrgreen:

Dziękujemy bardzo za miłe słowa :D

Co prawda stoliczek i krzesełka pozowały do zdjęcia o młodej porze, ale nie o 5:00, a o 8:00, tak drakońska pora powstania była spowodowana faktem, że musieliśmy zdążyć na prom odpływający o 9.30 z Sucuraju na Hvar, co jednak nam się nie udało ;) odpłynęliśmy dopiero o 11 :D
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 03.02.2013 13:17

Cudnie, chyba się powtórzę, ale super że focicie też drogę itp
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 04.02.2013 16:52

Bardzo nam miło :) dzięki za dobre słowo, bardzo dopinguje do dalszej pracy i zapewnia, że jest sens pisać tą relację :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 04.02.2013 18:54

Ciekawie piszesz i ilustrujesz relację. Przy tym szczegółowo podajesz ceny, opowiadasz o niespodziankach z zakwaterowaniem, żywieniem w konobach itp. Nie ubarwiasz relacji i nie picujesz nowobogacko. Podróż długa przez Bałkany warta zachodu i uwagi na forum. :D

Przedstawiacie w niej plusy i minusy. Gratuluję wykonania planu. :D
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 04.02.2013 19:59

Fajna relacja, ciekawe tereny; Czarnogóra warta dłuższego pobytu. Z Cetinje do Kotoru koniecznie przez Lovcen. Bardziej pasjonującej drogi nie przeżyłem. A co ES-ES - protestuję: to piękne, stare miasteczko Esslingen niedaleko Stuttgartu.
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 05.02.2013 17:33

darek1 napisał(a):Ciekawie piszesz i ilustrujesz relację. Przy tym szczegółowo podajesz ceny, opowiadasz o niespodziankach z zakwaterowaniem, żywieniem w konobach itp. Nie ubarwiasz relacji i nie picujesz nowobogacko. Podróż długa przez Bałkany warta zachodu i uwagi na forum. :D

Przedstawiacie w niej plusy i minusy. Gratuluję wykonania planu. :D

:oops: nie wiem co odpowiedzieć na tyle pochwał jednocześnie, czuję się zawstydzony, ale nie powiem, bo bardzo mi miło "usłyszeć" coś takiego :mrgreen: także dzięki serdeczne, postaram się nie obniżyć lotów :D

Niestety baba moja znowu ma jakieś egzaminy i dopuszcza mnie do laptopa raz na ruski rok, stąd obecnie zastój w relacji :( ale postaramy się jak najszybciej nadrobić zaległości :D

MWN napisał(a):Fajna relacja, ciekawe tereny; Czarnogóra warta dłuższego pobytu. Z Cetinje do Kotoru koniecznie przez Lovcen. Bardziej pasjonującej drogi nie przeżyłem. A co ES-ES - protestuję: to piękne, stare miasteczko Esslingen niedaleko Stuttgartu.

Przede wszystkim dziękuję za miłe słowa i zainteresowanie :mrgreen: do Czarnogóry na pewno kiedyś zawitamy na dłużej i tym razem zapuścimy się troszkę bardziej w głąb kontynentu, bo teraz trzymaliśmy się wybrzeża.

O Esslingen nawet nigdy nie słyszałem, ale z tego co podglądnąłem w google - faktycznie - urocze miasteczko :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

GR/ALB/MON/CRO 2012, Ferie CZ/GER/AUT/ITA 2013 - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone