Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GR/ALB/MON/CRO 2012, Ferie CZ/GER/AUT/ITA 2013

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
darek1
zbanowany
Re: Grecja/Albania/Czarnogóra/Chorwacja - relacja z podróży

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 06.02.2013 00:38

No to rach, ciach babę w piach. No i komputer będzie wolny :D
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 06.02.2013 17:55

Szkoda jej, jeszcze młoda jest ;D Musze chyba pomyśleć o drugim kompjutrze :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 08.02.2013 16:42

No jeśli młoda to rzeczywiście szkoda jej. Przyduś teściową niech idzie do roboty na drugą zmianę albo niech szydełkuje w domu i kupi drugi komputer . Jak nie kupi to rach ciach teściową w piach. :wink: :D
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 09.02.2013 18:42

O! I to już jest lepszy pomysł :D , pomyślimy ... ;)
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 10.02.2013 11:40

Drugi dzień na Hvarze powitał nas piękną pogodą i wysoką temperaturą. Za radą dzień wcześniej poznanych Francuzów udaliśmy się na plażę Dubovica :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Droga prowadząca na plażę dość męcząca ale plaża urocza, nie jest to co prawda Grecja ale śmiało mogę polecić. Jedyny minus to niesamowicie zimna woda, z powodu jakichś ekstremalnie zimnych prądów morskich woda miała około 17-18st?! Naprawdę nie przesadzam. Mało kto się kąpał , a kąpał to i za dużo powiedziane, ludzie moczyli nogi :). Ale ja niestrudzony podróżnik który już nie raz taplał się w Bałtyku ;) stwierdziłem, że trzeba się przemóc. Paulinka zdecydowanie oponowała, ale wymyśliłem , że ja będę pływał a Paulinę wsadzę na materac :) I to był największy błąd tych wakacji :/ Siedziałem w wodzie koło 20-30min do momentu aż poczułem, że coś mnie przytyka w piersi. Dzień następny miał obnażyć prawdę ;)

Obrazek
Obrazek

W następnym dniu obudziłem się z gorączką, kaszlem, bólem w piersi. :/ Ponieważ każdy polak jest lekarzem to nie musiałem się już do niego udawać, diagnoza: zapalenie oskrzeli. Leczenie: Antybiotyk zakupiony bez recepty w Grecji :D a kupiłem 4 antybiotyki , był to zakup poczyniony przezornie na „koniec świata 21.12.2012”. Nie sądziłem, że koniec świata przyspieszy i będzie w sierpniu na Hvarze ;). Cały dzień przeleżałem :/ , dopiero na dzień następny wieczorem wylegliśmy na miasto. Cały czas czułem się jak z krzyża zdjęty, ale stwierdziłem, że nie można przeleżeć reszty urlopu. W czasie chorowania wyczytałem w przewodniku ,że na wyspach Brać i Hvar można zjeść miejscowy specjał , grillowana „kiełbaska, szaszłyk” z podrobów o nazwie Vitalac. Udaliśmy się na poszukiwania 1 restauracja i reakcja kelnera: Co ?! Nie , nie ma czegoś takiego. 2 restauracja: Nie słyszałam o czymś takim ale proszę zapytać w tej i tej restauracji. 3 restauracja wysłała nas do 4. Gdzie dopiero dowiedzieliśmy się, że jest to tradycyjna potrawa Braću nie Hvaru. Ze zwieszonymi głowami poszliśmy na …. pizze :D Pizza bardzo dobra , poznaliśmy przy okazji parę Turczyna ;) i Australijki. Porozmawialiśmy , pośmialiśmy się było milo , okazało się ,że znaleźli w Splicie nocleg za 6E !

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tutaj „troszkę” zdjęć Hvaru :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dla zainteresowanych cennik restauracji. (Żeby zobaczyć cennik w większym rozmiarze, należy kliknąć prawym → otwórz obraz)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Luksusowa restauracja serwowała wszelkie śmierdzące potwory morskie ;) jak widać nie jesteśmy niestety zwolennikami owoców morza nad czym bardzo boleje, ale niestety pomimo wielu podejść nie są to nasze smaki.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I znów zdjęcie z cyklu : Możni tego świata ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Gdzieś na uboczu kameralnie położona restauracyjka z bardzo romantycznym klimatem.

Obrazek
Obrazek

Korytarz hotelu Amfora**** ;)

Obrazek

Korytarz naszego apartamentu :D

Obrazek

I tym miłym akcentem kończę , dzięki za uwagę! :D :papa:
Ostatnio edytowano 10.02.2013 12:33 przez Keliopis, łącznie edytowano 1 raz
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.02.2013 11:55

Dziękuję, było co powspominać. Fajna miła relacja. Gdzież w tym roku się wybieracie ???
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 10.02.2013 12:37

Nie ma za co, ale to jeszcze nie wszystko! ;) Zeszłoroczna wyprawa pochłonęła oszczędności naszego życia ;) w tym roku póki co są 2 pomysły na lato - jeden to Czarnogóra, a drugi moczenie tyłka w all inclusive z jakimś last minute, ale któż to wie :D wiele się jeszcze do sierpnia może wydarzyć.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 10.02.2013 12:51

Oj tam. Wy młodzi, Wy młodzi wódka Wam nie zaszkodzi :wink: :D

Co do finansów to może babcia z renty Wam zasposoruje. Takie babcie to w dzisiejszych niepewnych czasach skarb. Kiedyś babcia nikogo nie obchodziła i jadła byle co. Dzisiaj jest na wagę złota. Na wsi trzyma się ją przy piecu aby czasem nie zaniemogła. Renta babci to jak perła w koronie z czystego złota. :wink: :D
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 10.02.2013 16:55

Podobno dawniej starszym schorowanym osobom na Podhalu, czy babciom czy dziadkom kiedy byli już "bezproduktywni" a nie wynaleziono jeszcze takiego cudu jak "ZUS" ;D wystawiano łóżeczko na ganek (dobudówkę vel po nowemu mówiąc klatkę schodową) żeby sobie "doszły"... Niestety żadne z rodziny nie było wojskowym także emerytury marne, nic tylko dziadek bądź babcia z SB ale nie chce się bawić w politykowanie ;) . Wszelkie fundusze na podróże trzeba składać z comiesięcznych danin , grosz do grosza ;)
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 16.04.2013 17:29

Po 2 miesiącach przerwy wrzucam na ruszt coś lekkostrawnego ;) podejrzewam, że wycieczka na hvarską twierdzę była relacjonowana już …. razy. Nie będę udawał, że odkrywam Amerykę , w ogóle wycieczkę tą wspominam nieciekawie, mimo gorączki i kiepskiego samopoczucia chciałem, żeby Paulina zobaczyła ową twierdzę jako punkt obowiązkowy. Z nieznanych mi już powodów (zapewne „poszło” o jakąś głupotę) pokłóciliśmy się dość znacząco :evil: i cała reszta dnia była do …. mhm ;) a ja ze względów antybiotykowych nie mogłem się w żaden płynny sposób pocieszyć ;D. Mimo wszystko wyprawę na hvarską twierdzę polecam ze względu na piękne widoki :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wątek erotyczno-humorystyczny :oops: :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na rozgrzewkę po długiej przerwie taka mini – relacyjka :)

W następnej wybieramy się do Trogiru :)

Pozdrawiam Was cieplutko :papa:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 16.04.2013 18:09

Super, ekstra ujęcia, świetnie, że zapodałeś cd.. :D
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 17.04.2013 07:58

Piękna relacja, zwłaszcza Hvar gdzie ostatnio byłem 2 lata temu. A co do cipki, to wiesz, że to koronka?
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 17.04.2013 08:01

K2 napisał(a):
Keliopis napisał(a):Jestem otwarty na propozycje , pisz co ci chodzi po głowie :) Na pewno chciałbym zobaczyć monastyr Ostrog :)

Wiesz, nie będę zbyt odkrywczy. Co mi do głowy przychodzi a czego nie widziałem na Waszych zdjęciach:

1. Stary Bar + Stara Maslina (nie mylić z Maslinką :wink: )
2. Durmitor
3. Droga z Cetinje do Kotoru (+ Cetinje, mi się podobało)
4. Twierdza nad Kotorem
5. Perast i dwie wysepki
6. Plaza Copacabana + Ada Bojana
7. Jez Szkoderskie
8. Kaniony Tary i Pivy
9. Mury w Budwie
Kolejność przypadkowa :)

Pzdr
K2

Jakimś dziwnym trafem właśnie to zaplanowałem na czerwiec 2013. Część już widziałem, ale po co Copacabana? Nie byłem tam, ale to po prostu najdłuższa plaża nad Adriatykiem i co jeszcze? Napisz jak wiesz.
Keliopis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Keliopis » 17.04.2013 17:03

te kiero napisał(a):Super, ekstra ujęcia, świetnie, że zapodałeś cd.. :D

Dziękuje :) bardzo się cieszę, że relacja przypadła ci do gustu :) postaram się szybciej dodać pozostałą część :)

MWN napisał(a):Piękna relacja, zwłaszcza Hvar gdzie ostatnio byłem 2 lata temu. A co do cipki, to wiesz, że to koronka?

Serdecznie dziękuję :) , widać , że dużo prawdy jest w powiedzeniu, że lubi się te piosenki które się zna :D, ale co do Hvaru to zgadzam się w pełni, byłem 2-krotnie i mam nadzieję, że nie po raz ostatni :) Niestety zostałem uświadomiony :wink: Czarnogóra (Ulcinj) jest w planach w drugiej połowie sierpnia , a co wyjdzie zobaczymy :) :papa:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 20.04.2013 22:04

Pięknie do tej pory , pięknie będzie dalej

Czekamy na Trogir :)

Pozdrawiam
Piotr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

GR/ALB/MON/CRO 2012, Ferie CZ/GER/AUT/ITA 2013 - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone