świetne miejsca i świetne zdjęcia:)
i to mi się podoba, bo też lubię "coś" po drodze zobaczyć:)
niesamowity ten monastyr w Bułgarii !!!
czy celowo dla niego ominęliście Macedonię?
steftes napisał(a):W drugi dzień mieliśmy przejść Dolne, Janosikowe i Górne Diery. Niestety właśnie tych ostatnich - najciekawszych, nie udało się pokonać gdyż w planie był jeszcze wodospad Szutowski. Ale coś trzeba zostawić na później.
Od hotelu Diery idziemy niebieskim szlakiem
te kiero napisał(a):jakoś nigdy nie przepadałem za Grecją, ale trzeba przyznań steftes, że mnie przyciągnąłeś tą relacją;
podoba mi się sposób opisywania miejsc, szczegóły/szczególiki i mapki przejazdu, to co w wielu relacjach mi brakuje;
mam prośbę, czy mógłbyś zaznaczyć na mapie Google trasę przejścia:steftes napisał(a):W drugi dzień mieliśmy przejść Dolne, Janosikowe i Górne Diery. Niestety właśnie tych ostatnich - najciekawszych, nie udało się pokonać gdyż w planie był jeszcze wodospad Szutowski. Ale coś trzeba zostawić na później.
mam od siebie tam dość niedaleko, a planuję być za niedługo w Oravskym Zamku, będę wdzięczny...
steftes napisał(a):te kiero napisał(a):mam prośbę, czy mógłbyś zaznaczyć na mapie Google trasę przejścia:steftes napisał(a):W drugi dzień mieliśmy przejść Dolne, Janosikowe i Górne Diery. Niestety właśnie tych ostatnich - najciekawszych, nie udało się pokonać gdyż w planie był jeszcze wodospad Szutowski. Ale coś trzeba zostawić na później.
mam od siebie tam dość niedaleko, a planuję być za niedługo w Oravskym Zamku, będę wdzięczny...
Myślę, że na tej mapie będzie lepiej.
Trasa zgodnie ze strzałkami od parkingu przy hotelu Diery niebieskim szlakiem, skręt w lewo na żółty, zółtym do chatki Podziar i powrót niebieskim. Gdybyś poszedł dalej niebieskim w lewo to są Górne Diery. Tam jest ciekawiej ( 9 wodospadów o wysokości 2-4m), ale i trochę trudniej.
Pozdrawiam
maslinka napisał(a):Dotarłam tu z opóźnieniem, ale teraz już nie opuszczę Twojej relacji. Przepięknie!