Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Grebastica

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 31.12.2014 16:03

No niby fajnie :roll: tylko to morze to taka mała sadzawka :wink:
Leszek W
Cromaniak
Grebastica

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 01.06.2015 19:05

Witam wszystkich!
Mam prośbę: mógłby mi ktoś z Was pokazać na mapie Google zatokę Galešnica. Znalazłem tam apartament Ana, ale nie mogę znaleźć dokładnego położenia. W miejscowości jest kilka apartamentów o takiej nazwie. Gospodyni nazywa się Nada Baselovic - może ktoś zna, był. Dzięki za wszelką pomoc!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.06.2015 21:37

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.06.2015 21:40

Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 03.06.2015 18:50

No właśnie, właścicielka pisze, że to zbieżność nazw, a poza tym budynki wyglądają inaczej i inne nazwisko osoby do kontaktu...
Wybrałem ten obiekt: http://www.hellotourist.net/pl/sajatlap.php?ID=4182 i nie bardzo widzę go na mapie.
asikczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikczek » 04.06.2015 09:57

Apartamenty u Nady polecam. Właścicielka bardzo miła i uczynna, świetnie zna angielski - jest nauczycielką więc można sobie porozmawiać. Warunki dobre,klima, internet, piękny widok z balkonu, blisko do plaży. Byliśmy tam 3 lata temu a 2 lata temu odwiedziliśmy ją przy okazji pobytu w sv Petar na Moru, zostaliśmy zaproszeni na obiad i jedliśmy tradycyjne przysmaki. Było bardzo miło. W dodatku mają też swoje wyroby: oliwa, nalewki i wino - polecam. My ze wzgledu na sporą ekipę w tym roku wynajmujemy w kilku apartamentach, nasi znajomi (3 os)załapali się do Nady, my z inną rodziną będziemy w Mango, a kolejna rodzina 4os u Banovaca (to ten apartmani 15m od plaży). Już się nie mogę doczekać - wyjazd 24.07 z Chorzowa
gustaw7
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gustaw7 » 05.06.2015 00:54

Cudownie spokojna miejscowość. Byłem już w kilku miejscach w Cro, wszędzie tłumy a tu choć na głównej plaży trochę ciężko o cień, to wzdłuż promenady można zająć coś dla siebie. Jedziemy tam już 4-ty raz z rzedu i zawsze rezezwujemy sobie cięń przy największym pomoście. Jest ochota na trochę tłumu wakacyjnego to wszędzie blisko. polecam! Nie mogę się już doczekać początku sierpnia.
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 05.06.2015 11:44

Wobec tych superlatyw sam już czekam na lipiec.
Madziamba 1982
Autostopowicz
Re: Pożary w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madziamba 1982 » 27.07.2015 21:14

Leszek W napisał(a):
Madziamba 1982 napisał(a):
Leszek W napisał(a):
majeczka napisał(a)::wink: Podobno w dalszym ciągu trwają pożary lasów, a gorące wiatry tylko dodatkowo utrudniają pracę strażaków.

Następne pożary, to prawdopodobnie tylko kwestia czasu.

Od tygodnia, temperatury w Cro w dalszym ciągu oscylują mniej więcej wokół 42 st. Celsjusza.

Witam! Od tygodnia jestem w Grebasticy, temperatura nie przekroczyła 38 stopni. W tym czasie samoloty gasiły trzy pożary zarośli. Dwa razy padał deszcz - w czwartek solidnie, a dziś rano taki sobie, trochę pogrzmiało. Sytuacja w tym rejonie nie odbiega od lat poprzednich. Upały dużo trudniej znieść w głębi lądu, nad morzem upału tak się nie odczuwa - ale Ameryki nie odkryłem. Pozdrawiam!

Witam
W przyszłą sobotę wybieram się z rodziną właśnie do Grebasticy i była bym bardzo wdzięczna na informacje na temat pożarów w okolicy.
W szczególności liczę na pomoc Leszka :)

Jeśli chodzi o pożary w Grebasticy, to jedyne skutki dla turystów to widowiskowe nabieranie wody przez samoloty. Precyzja pilotów - wielki szacunek. Dzisiaj widziałem tylko air-tractora wracającego z akcji gdzieś na południu. Ogień nie występuje bliżej tak, jak np. w roku 2011. Szykuj się do wyjazdu i bezpiecznej podróży!
Jeszcze jedno, żeby mnie tu znów ktoś nie poprawiał za słowo "widowiskowe" to jednak jest to cytat z chorwackich mediów, które tankowanie samolotów określiły jako dodatkową, pouczającą i długo zapadającą w pamięci atrakcję turystyczną (HRT1).

Witam
Leszku dzięki za informacje odnośnie pożarów. Mam jeszcze (jeżeli oczywiście nie będzie to kłopotliwe) małą prośbę W związku z tym że po raz pierwszy jadę właśnie do Grebasticy czy mógłbyś wrzucić parę informacji o samej miejscowości. Gdzie dobrze można zjeść, w jakim rejonie wybrać plażę itp.
Z góry dziękuję. :)
magda8867
Croentuzjasta
Pytanie o parkowanie w Grebasticy

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 19.08.2016 18:13

Jutro wybieramy się do Grebasticy w ciemno. Gdzie można dogodnie stanąć żeby pochodzić za noclegiem?
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Pytanie o parkowanie w Grebasticy

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.08.2016 19:26

magda8867 napisał(a):Jutro wybieramy się do Grebasticy w ciemno. Gdzie można dogodnie stanąć żeby pochodzić za noclegiem?

Grebastica to mała miejscowość.

Obrazek

Zaparkujcie gdzieś przy nabrzeżu.
magda8867
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda8867 » 19.08.2016 20:05

Dzięki
CinnamonGirl
Cromaniak
Re: Pytanie o parkowanie w Grebasticy

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 24.04.2017 20:21

Janusz Bajcer napisał(a):
magda8867 napisał(a):Jutro wybieramy się do Grebasticy w ciemno. Gdzie można dogodnie stanąć żeby pochodzić za noclegiem?

Grebastica to mała miejscowość.

Obrazek

Zaparkujcie gdzieś przy nabrzeżu.

Mam pytanko :)
Czy na plazy widocznej na powyzszym zdjeciu jest prysznic?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.04.2017 21:11

Ja nie wiem - nie byłem w Grebasticy.
KRisoo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KRisoo » 25.04.2017 09:40

Jest
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone