Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Graz - Klagenfurt roboty drogowe?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcek_pl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcek_pl » 07.09.2005 09:04

Witam!

Czy nie wiecie czy te roboty sa dalej prowadzone? Wyjezdzam 10.09 i zastanawiam sie czy jechac przez Maribor czy Klagenfurt? Wiem, ze bylo juz duzo na ten temat, ale moze ktos wie jaki jest status prac na tej autostradzie? :?:

Dziekuję! :D
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 21.09.2005 17:17

marcek_pl napisał(a):Czy nie wiecie czy te roboty sa dalej prowadzone? Wyjezdzam 10.09 i zastanawiam sie czy jechac przez Maribor czy Klagenfurt? Wiem, ze bylo juz duzo na ten temat, ale moze ktos wie jaki jest status prac na tej autostradzie?

Marcek już zapewne wie, ale wpiszę "dla pożytku publicznego" - są prowadzone nadal - na znacznym odcinku jedzie się pasami wydzielonymi przy pomocy betonowych barier - po jednym w każdym kierunku, ale wracając 17.09 nie stwierdziłem korka, za to się jedzie wolniej (80..100km/h) i uważać trzeba by nie przeprowadzić crash-testu na swoim autku.
zibek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibek » 21.09.2005 18:29

Jadąc tam -nawet w większości masz dwa pasy , z powrotem jedziesz jednym.
Korków nie było ( tam 14 dni temu z powrotem zeszła sobota).
Oczywiście jedzie się wolniej ale i tak ciut szybciej niż w tunelach :).
marcek_pl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcek_pl » 26.09.2005 09:14

Dobre jutro!

Wróciłam :D

Tam jechalismy przez Klagenfurt a z powrotem przez Maribor i zdecydowanie bylo lepiej przez Maribor. Przede wszystkim nie bylo makabrycznej drogi z Klagenfurtu do przejscia granicznego ze Slowenia - matko, co ja tam przezylam na tych serpentynach...!
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 26.09.2005 14:06

marcek_pl napisał(a): Przede wszystkim nie bylo makabrycznej drogi z Klagenfurtu do przejscia granicznego ze Slowenia - matko, co ja tam przezylam na tych serpentynach...!

;)

To trzeba było dalej nieco pojechać do Villach i skorzystać z (płatnego...) tunelu Karawanken. Ja w drodze powrotnej chciałem przez Loibl jechać ale pogoda się tak skiepściła że dałem sobie spokój i jechałem przez Karawanken.

BTW - widzę że serpentyny rodzą przestrach wśród kierowców z Polski Centralnej ;)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone