Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gradac ????

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 15.07.2014 23:21

Byłam zarówno w Tucepi, Podgorze i Gradacu. Miejscowosci porównywalne jeśli chodzi o tłok, tyle, ze w Gradacu bylismy później - drugi tydzien września i z dnia na dzien było luźniej.

Mnie najbardziej podobał sie Gradac, fajna promenada z knajpkami, niezła plaża, blisko do kilku fajnych miejscowości ( fajna zatoczka koło Drvenika)

Z Tucepi pamiętam promenadę z chińszczyzną, która ciągnęła sie w nieskończoność, tłumy, zgiełk, tłok na plaży.
mendoza1973
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mendoza1973 » 16.07.2014 00:11

Potwierdzam Gradac bardzo fajny i super promenada nad morzem , którą dojść można do Bristu i Podacy ok. 4km
psyho99
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) psyho99 » 17.07.2014 13:21

ewalla napisał(a):Byłam zarówno w Tucepi, Podgorze i Gradacu...
mendoza1973 napisał(a):Potwierdzam Gradac bardzo fajny i super promenada nad morzem , którą dojść można do Bristu i Podacy ok. 4km

Dzięki za info, mam nadzieje, że będą to znowu udane wakacje :) Juz na 99% bedzie do Gradac
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 18.07.2014 11:33

My w tym roku też Gradac.
Po ubiegłorocznej wycieczce z Tucepi do Dubrownika - spodobał się nam Gradac.
Brutaka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brutaka » 18.08.2014 22:03

Dziękuję biorącym udział w tym wątku za cenne głosy. Faktycznie Gradac jest wspaniały! Jeszcze dwa lata temu pod niebiosa wychwalałem Drvenik i okoliczne lokalizacje ale to co spotkało (czego doświadczyliśmy) w Gradacu było jeszcze wspanialszym przeżyciem niż poprzednia wizyta w CRO. Piękne miasteczko!

Obrazek
Niesamowity widok z naszego tarasu
(mieliśmy chyba najwyżej położoną kwaterę we wschodniej cześci Gradaca od strony morza)

Obrazek
Widok zatoczki dla morskich wilków od strony morza
Ostatnio edytowano 19.08.2014 10:03 przez Brutaka, łącznie edytowano 2 razy
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 18.08.2014 22:27

Potwierdzam, bylismy w tym roku w Gradac i miasteczko bardzo fajne, można wieczorami spacerować bulwarem nadmorskim piwem lodami kafejkami.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano 18.08.2014 23:16 przez filip122 vel Darek, łącznie edytowano 2 razy
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 18.08.2014 22:31

Pestro napisał(a):
wusia napisał(a):Witam jestem tu nowa więc najpierw witam i pozdrawiam wszystkich. :P
Czytam Wasze forum juz jakiś czas i jestem pod wrażeniem ,piękne zdjęcia ,relacje przydatne podpowiedzi.Skromnie poproszę o radę ,zdjęcia i cokolwiek związane z Gradacem.Jedziemy pierwszy raz do Cro i padło właśnie na Gradac .Wiem że jest wiele innych miejsc mniej lub bardziej ciekawszych ale mnie właśnie chodzi o ta miejscowość.Czy ktoś tam spędzał urlop ,jakie jest to miasteczko ,,a może macie zdjęcia bo wszędzie są ale głównie hoteli i deptaka.,,a ja chciałabym zdjęcie jakiegos zakątka albo coś co jest godne uwagi z tej miejscowości,.Czy tam jest tylko ta wielka plaża czy są jakieś sympatyczne zatoczki.Prosze o odpowiedz.Pozdrawiam Wusia

Nie oglądaj fotek przed wyjazdem, bylismy tam dwa razy z rodzinką a wróciłbym tam ponownie, ale nie jestem sam :roll:
ps. wybierz się do Dubrownika, tylko pamiętaj, iż przez Bośnię możesz albo i nie legitymować się zieloną kartą, my osobiście 3 razy jechaliśmy i na tranzycie do Dubrownika nie żądane jej od nas.

Zielona karta już nie jest potrzebna ;-) Nawet mieliśmy takie zdarzenie ze znudzona pogranicznika tylko machała ręka aby jechać dalej :lol:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 18.08.2014 22:40

Jestem aktualnie w Gradacu.

W zeszłym roku Tucepi.

Gradac bardziej się nam podoba. Super widoki, jakoś tak bardziej przytulnie, kameralnie.

Widok gór okalających Gradac - wspaniały. Wrażenie że jesteś w samym środku masywu. Rewelacja.

ps. zielona karta niepotrzebna :) wyobraź sobie że jedziesz przez BiH bez OC ....niepotrzebna :)
Ostatnio edytowano 18.08.2014 22:49 przez wikol, łącznie edytowano 2 razy
filip122 vel Darek
Cromaniak
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 18.08.2014 22:43

mireks napisał(a):
andykan napisał(a):Witam
Wszystkie miejscowości Riviery Makarskiej sa podobne do siebie. Plaża jest długa i dość szeroka, żwirkowa ( nie płyty i skałki), promenada do Bristu fantastyczna , dużo ławeczek. Moim skromnym zdaniem Gradac jest też ciekawy ze względu na położenie, i jest fajnym miejscem do wypadu do BIH czy Dubrovnika. Knajpki czyste, i chyba w nich nie trują.
Każdy lubi to co...lubi.

Zgadzam się z tą opinią,w tym roku odwiedziliśmy Gradac przebywając w nim 2 godz.{może za mało}.Nic mnie tam nie zachwyciło.
Jeśli w następnym roku pojadę do Chorwacji to będzie rejon za Dubrovnikiem albo wyspy.

My w Gradac tez w tym roku bylismy. W Chorwacji bylismy po raz czwarty i powiem tak pierwszy raz bylismy w Pakostane i bardzo ta miejscowość na przypadła do gustu z wielu względów. Każdego następnego roku mieszkaliśmy gdzie indziej Kasztel Stari, następnie Murter ale w sumie znowu Pakostane i za każdym razem na początku były takie odczucia, że nie jest tak fajnie jak w Pakostane, ale po 10 dniowym pobycie stwierdzam ze każda miejscowość gdzie jest gdzie wyjść wieczorkiem usiąść na lody czy piwo lub winko jest fajna.

Nasze pierwsze odczucie było może podobne ze nie jest tak fajnie jak w Pakostane, ale zostaliśmy i nie żałujemy..... było SUPER !!! :lol: :lol: :lol:

Wiec jeśli byleś w Gradac 2 godziny to mogłeś nie zdążyć poznać tego miasteczka. Co do tłumów na plaży my staramy się chodzić w bardziej ustronne plaże i była taka w kierunku Bristu, tam spokój mało ludzi pełen luz i relaks. Myślę ze nie można ocenić miejscowości po 2 godzinach ;-)
Ostatnio edytowano 18.08.2014 23:21 przez filip122 vel Darek, łącznie edytowano 1 raz
Brutaka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brutaka » 18.08.2014 22:59

filip122 vel Darek napisał(a):Potwierdzam, bylismy w tym roku w Gradac i miasteczko bardzo fajne, można wieczorami spacerować bulwarem nadmorskim piwem lodami kafejkami.

Bardzo ważna rzecz, o której zapomniałem .. miasteczko jest podzielone jak gdyby na 2 części: lewa z zatoką dla łódek i krótką, wąską plażą a druga prawostronna to potężna plaża miejska. Właśnie w tej lewej (mniejszej) życie nocne trwa do późnych godzin wieczornych (jest nawet malutki lokal z parkietem do tańczenia gdzie grają "dicho" muzę. Wieczorem aż pod sam Konzum i daleko poza rozkładają się miejscowi handlarze rękodziełami. W tej właśnie części wieczorną porą dzieje się znacznie więcej niż w głównej. Odnieśliśmy wrażenie, że życie nocne w tej głównej części praktycznie nie istnieje. Godzina 23.00 i już większość knajpek się zamyka, gwar się wycisza. Tylko 3 ostatnie dni były "głośne", gdzie specjalnie dla Czechów (najliczniejsza grupa turystów w tym mieście) w największej restauracji-kafejce "Club Neptun" organizowano cykliczne eventy.
Ostatnio edytowano 19.08.2014 19:28 przez Brutaka, łącznie edytowano 1 raz
Brutaka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brutaka » 18.08.2014 23:01

filip122 vel Darek napisał(a):Zielona karta już nie jest potrzebna ;-) Nawet mieliśmy takie zdarzenie ze znudzona pogranicznika tylko machała ręka aby jechać dalej :lol:

Potwierdzam! Jechaliśmy po raz drugi do Dubrovnika i na przejściu zapytano nas "Polaki?!" .. i miły pogranicznik z bananem na twarzy machnął ręką krzycząc "Można, można!". Nikt nawet o zieloną kartę już nie pyta.

filip122 vel Darek - widzę zachodnią część miasteczka - nam niestety jakoś nie starczało sił aby tam dotrzeć :hut: Tam własnie jest najbardziej kameralna-spokojna plaża w całym Gradac!

Świetne fotki! Już tęsknię za smakiem prawdziwego spaghetti z prawdziwymi owocami morza :papa:
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 19.08.2014 00:14

Brutaka napisał(a):
filip122 vel Darek napisał(a):Zielona karta już nie jest potrzebna ;-) Nawet mieliśmy takie zdarzenie ze znudzona pogranicznika tylko machała ręka aby jechać dalej :lol:

Potwierdzam! Jechaliśmy po raz drugi do Dubrovnika i na przejściu zapytano nas "Polaki?!" .. i miły pogranicznik z bananem na twarzy machnął ręką krzycząc "Można, można!". Nikt nawet o zieloną kartę już nie pyta.

filip122 vel Darek - widzę zachodnią część miasteczka - nam niestety jakoś nie starczało sił aby tam dotrzeć :hut: Tam właśnie jest najbardziej kameralna-spokojna plaża w całym Gradac!

Świetne fotki! Już tęsknię za smakiem prawdziwego spaghetti z prawdziwymi owocami morza :papa:

Dzięki za mile słowa co do fotek. My mieszkaliśmy w Vili Slavena http://www.apartmanija.hr/apartmani/gradac/apartmani-slavena/2359 polecam ten apartament. Super wspaniali ludzie, mili sympatyczni. U naszych gospodarzy Zdravko, Slaveny i Any można było kupić wino, rakije, oliwę , miód z ich własnego gospodarstwa, czyli prawdziwe damaczno wyroby. Willa położona blisko plaży i deptaku a za razem na tyle daleko ze jest cisza i spokój wieczorem. Gradac schodziliśmy wzdłuż kilka razy i w stronę Bristu i w druga stronę aż do klubu nocnego AQUA w stronę Ploce. Dwa razy trafiliśmy na tance w hotelu Sunce i naprawdę było gdzie pochodzić usiąść wieczorami
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 07.04.2015 13:32

Witaj To piwo o którym mówiłem jest w knajpce w tej części Gradac gdzie jest Informacja Turystyczna, i port. Na początku deptaku spacerowego. W ciągu nad brzegiem morza maja stoliki a sama knajpa znajduje się na przeciwko po skosie na rogu budynku. Nie wiem jak Ci to wyjaśnić.

http://www.videomirkow.pl/Cro2014/gradac_knajpa.jpg

http://www.videomirkow.pl/Cro2014/gradac_knajpa2.jpg
banalna77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) banalna77 » 16.04.2015 21:37

Kochani kto był w apartamentach Slavena w Gradac?
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 16.04.2015 22:48

banalna77 napisał(a):Kochani kto był w apartamentach Slavena w Gradac?

A czytałaś ten temat ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone