ttom napisał(a):Byliśmy w Gradac w zeszłym roku. Wyjazd w ciemno w połowie lipca. Mieliśmy bardzo fajny apartament z widokiem na morze, przy głównej ulicy Gradac, 150m do morza. Wrażenia z pobytu ok, trochę wąska i zatłoczona plaża, ale za to baaardzo długa. Ostatnie dwa dni pobytu bez pogody, więc poszliśmy w góry. Rewelacja ! A widoki z góry na Gradac, Hvar, Paljesac ! Uczta dla oka ! Ogólnie rzecz biorąc - polecam.
RafałSC napisał(a):Witam
Rozważam Gradac jako miejsce wypadowe na wiosenny kolarski "obóz treningowy"
Mam kilka pytań do znawców rejonu o okoliczne szosy (czy są w dobrym stanie - mam nadzieje że tak , jak wszędzie w CRO i czy sa ciekawe - tzn. widoki czy są , czy się ciekwaie wspinają na jakieś przełęcze i górki itp. ). Bo tak patrze na mapę i ...:
RafałSC napisał(a):1. Droga do Ploce a potem w lewo przecinamy autostrade i droga 513 na Vrgorac i powrót 512 do Makarskiej i wzdłuz wybrzeża do Gradac.
RafałSC napisał(a):2. Jadranką przez Ploce , Opuzen i potem na półwysep Peljesac (tam mam zaznaczony że w 2009 będzie most...?)
3. Półwysep Peljesca(no ale tam powinno być ciekawie
RafałSC napisał(a):4.Droga wzdłuż wybrzeża do Dubrownika przez Neum ale za BiH w prawo na Peljesac i powrót tym mostem. Na granicy z BiH trzeba się zatrzymywać?pokazywać paszport itp.....?
RafałSC napisał(a):No generalnie chodzi mi o to czy jest ciekawa sieć dróg zeby nam się nie nudziło no i dobrze zeby były widoki , górki, no i w mirę maly ruch samochodowy .
RafałSC napisał(a):1. Droga do Ploce a potem w lewo przecinamy autostrade i droga 513 na Vrgorac i powrót 512 do Makarskiej i wzdłuz wybrzeża do Gradac.
RafałSC napisał(a):
a droga przez Ploce wzdłuż rzeki Neretva do Metkovic? a wcześniej w lewo na drogę 62?
dzięki za info!
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne