Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gradac - opinie (plaża, apartamenty, konoby)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacek 206
Cromaniak
Re: Gradac - kilka pytań

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 09.08.2016 12:50

Brutaka napisał(a):
Kasieex napisał(a):- Czy z Gradacu można bezpośrednio dostać się na wyspę Hvar i Korcule? Czy trzeba jechać do sąsiedniego portu? Jeśli tak, to jakiego?

Nie ma bezpośredniego połączenia morskiego na Hvar i Korculę, trzeba jechać albo do Drvenika, albo do Ploće.

Jest połączenie stateczkiem FELUN z Gradac, Bristu, Podacy :)
Proszę o to dowód .
http://www.felun-gradac.com/izleti.html
Brutaka
Croentuzjasta
Re: Gradac - kilka pytań

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brutaka » 10.08.2016 21:26

Jacek 206 napisał(a):Proszę o to dowód .
http://www.felun-gradac.com/izleti.html

Przecież ja już to pisałem Felun Jedan "Fiszpiknik" :)

Pisząc o połączeniu miałem na myśli przeprawę promową .. mój błąd.
pattttt
Autostopowicz
Wypożyczenie auta/skuteru/roweru

Nieprzeczytany postnapisał(a) pattttt » 21.08.2016 13:13

Witam, wybieram się za parę dni do Gradac. Interesuje mnie wypożyczenie auta ew. skuteru lub roweru. Ktoś orientuje się jakie są ceny, gdzie najlepiej wypożyczyć najlepiej w pobliżu Gradac??
stalowy.mis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stalowy.mis » 28.08.2016 17:15

jestem aktualnie w Brist ale czy ktos sie orientuje gdzie jest jakis najblizszy targ na wzor tego z Trogiru ze mozna tam kupic owoce,miody itp rzeczy ? jest cos takiego w okolicach Brist Gradac ? a jesli nie to gdzie najblizszy ?? z gory dzieki ;)
gusia-s
Koneser
Re: Wypożyczenie auta/skuteru/roweru

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 28.08.2016 18:39

pattttt napisał(a):Witam, wybieram się za parę dni do Gradac. Interesuje mnie wypożyczenie auta ew. skuteru lub roweru. Ktoś orientuje się jakie są ceny, gdzie najlepiej wypożyczyć najlepiej w pobliżu Gradac??
W Gradac można wypożyczyć, rodzice właśnie wrócili, akurat mam od nich cennik skuterów i rowerów...
received_662570010561220.jpeg

Rower 25 kun 1h, 40 kun - 3h, 65 kun - 6h, 80 kun za dzień.
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 28.08.2016 21:06

stalowy.mis napisał(a):jestem aktualnie w Brist ale czy ktos sie orientuje gdzie jest jakis najblizszy targ na wzor tego z Trogiru ze mozna tam kupic owoce,miody itp rzeczy ? jest cos takiego w okolicach Brist Gradac ? a jesli nie to gdzie najblizszy ?? z gory dzieki ;)

Brist to mała mieścina,
masz 2 stoiska z owocami przy hotelu riva,
ale lepiej jak pójdziesz do vociarni Ante, zaraz za peakrą, on ma wszystko :)
a w Gradacu, pełno znajdziesz małych stoisk z owocami i własnymi wyrobami .:)
ps. też jestem w Brist.
stalowy.mis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stalowy.mis » 31.08.2016 14:51

faktycznie dzieki :)) a jeszcze pytanko czy ktos wie gdzie tu (brist,gradac,ploce) kupi sprawdzona oliwe,trunek (likier/wodka smakowa) i miod?
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 31.08.2016 15:20

stalowy.mis napisał(a):faktycznie dzieki :)) a jeszcze pytanko czy ktos wie gdzie tu (brist,gradac,ploce) kupi sprawdzona oliwe,trunek (likier/wodka smakowa) i miod?

......a wybierz się do Mostaru!! Wiem, że nadrobisz jakieś 180 km, ale.....zatankujesz na stacji przed granicą CRO-BiH 20% taniej niż w Chorwacji....a w Mostarze za pół ceny kupisz i wódki smakowe, i miody wszelkiego rodzaju ...oliwę......ja za 4 litrowe słoiki miodu lawendowego zapłaciłem....50 złotych (płatne w euro ewentualnie w Markach Bośniackich wybranych z bankomatu)....paliwo wyszło po 4,19 PLN.....wczoraj wróciłem o 22-iej do domu...z 7- pobytu w Podacy...tak, że raczej nie ściemniam...powrót z Mostaru może być dłuższy o godzinkę.....korek na granicy....Pozdrav! W Mostarze za darmo zaparkujesz samochód przy kościele Franciszkanów (Franciszkańska 1)...500 m od słynnego mostu...za mostem znajdziesz targ...z powyższymi specjałami!! :D
stalowy.mis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stalowy.mis » 31.08.2016 15:21

do mostaru jade w piatek :)
takze skorzystam z twoich rad w takim razie. jak jeszcze mozesz zdradzic szczegoly dotyczace gdzie i co najlepiej kupowac to prosze priv.

a kunami zaplace w mostarze ? bo mam kuny lub karta:/
VONPLES
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VONPLES » 31.08.2016 15:54

stalowy.mis napisał(a):do mostaru jade w piatek :)
takze skorzystam z twoich rad w takim razie. jak jeszcze mozesz zdradzic szczegoly dotyczace gdzie i co najlepiej kupowac to prosze priv.

..kunami raczej nie zapłacisz na targu (kunami zapłacisz w knajpkach) ....tak jak pisałem euro....ewentualnie ...na kartę wybierzesz marki z bankomatów...najlepiej kupować na tym targu o którym wspomniałem, znajduję się po muzułmańskiej stronie Mostaru....za mostem w lewo...trafisz bez problemu...zamówisz miody oliwę i rakiję u takiej "blondyny 50+"....targuj się....pytaj o bonusy...niech Ci podliczy....wybierz marki z bankomatu...i mimo prowizji...opłaci się jak cholera....bankomaty są dalej, za targiem...równoległą główną ulicą...raz jeszcze polecam tankowanie....warto...koleżanka kupiła 20 słoików miodów....zastanawialiśmy się czy może beczki nie zakupić... :D ...pozdrawiam i zazdroszczę ...5 dni temu byłem w Mostarze :(
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 31.08.2016 16:00

VONPLES napisał(a):
stalowy.mis napisał(a):do mostaru jade w piatek :)

..kunami raczej nie zapłacisz na targu (kunami zapłacisz w knajpkach) ....tak jak pisałem euro....ewentualnie ...na kartę wybierzesz marki z bankomatów...najlepiej kupować na tym targu o którym wspomniałem, znajduję się po muzułmańskiej stronie Mostaru....za mostem w lewo...trafisz bez problemu...zamówisz miody oliwę i rakiję u takiej "blondyny 50+"....targuj się....pytaj o bonusy...niech Ci podliczy....wybierz marki z bankomatu...i mimo prowizji...opłaci się jak cholera....bankomaty są dalej, za targiem...równoległą główną ulicą...raz jeszcze polecam tankowanie....warto...koleżanka kupiła 20 słoików miodów....zastanawialiśmy się czy może beczki nie zakupić... :D ...pozdrawiam i zazdroszczę ...5 dni temu byłem w Mostarze :(

Kupowałem tam wino białe,za dwie litrowe butle zapłaciłem 5 euro
Brutaka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brutaka » 31.08.2016 17:15

stalowy.mis napisał(a):faktycznie dzieki :)) a jeszcze pytanko czy ktos wie gdzie tu (brist,gradac,ploce) kupi sprawdzona oliwe,trunek (likier/wodka smakowa) i miod?

Rogotin -> w kierunku Ploće, będziesz widział zielony szyld Vino o tutaj:

https://www.google.pl/maps/@43.0530785, ... 56!6m1!1e1

Tylko uważaj, miły Pan gospodarz jest prawie cały czas na banii :mrgreen:

Jak masz kierowcę zmiennika nie jedź sam .. Gospodarz poczęstuje Cię wszystkim co ma i bankowo wkroczysz w baśniowy nastrój zanim się zdecydujesz :mrgreen:

Polecam wino Cherry, coś wspaniałego!

PS. Przy większych ilościach upomnij się o "rabatu" :)
stalowy.mis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) stalowy.mis » 31.08.2016 20:07

dzieki za informacje, na pewno skorzystam :)
kasia.2377
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia.2377 » 25.09.2016 13:13

skoro już mowa o Gradac to pomóżcie proszę, bo mam dylemat :D znalazłam na przyszłe wakacje 4 fajne kwatery, każda gdzie indziej: Gradac, Podgora, Zaostrog, Igrane. Co wybrać? W Igrane i Gradac kwatery praktycznie na plaży więc ku tym bym się najbardziej skłaniała, a wy co byście wybrali na wakacje z dziećmi?
sanky
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sanky » 04.11.2016 13:49

Witam. Do tej pory swoje wakacje spędzaliśmy w Tucepi i bardzo nam się tam podobało. Na wakacje 2017 prawdopodobnie wybierzemy Gradac (wahamy się jeszcze nim, a Promajna) bo słyszeliśmy że jest podobny do Tuciepi. Mam pytanie po której stronie Gradaca proponujecie szukać kwatery? Chodzi o to gdzie plaża jest mniej oblegana (luźniejsza) - z tego co wyczytałem na forum to po stronie opuszczonego hotelu jest luźniej ale znalazłem też wpisy informujące, że po lewej stronie jest luźniej.... Wybieramy się w 2 połowie lipca dwie osoby dorosłe i dwójka małych (3 lata,4 lata) dzieci.
Prośba o wasze wskazówki/doświadczenia :-)
Załączam zdjęcie z zaznaczonymi stronami żeby było łatwiej się zrozumieć :-)
Załączniki:
2016-11-04 12_06_42-Gradac – Mapy Google.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Gradac - opinie (plaża, apartamenty, konoby) - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies