Grzechugno napisał(a):A jak cenowo?
Plaża i fale - bezpłatne
Grzechugno napisał(a):A jak cenowo?
kotecek5 napisał(a):Witam.Mam zapytanie jezeli chodzi o miejscowosc Gradac i plaze.Czy mozna na plaze chodzic z psem bo wybieram sie w sierpniu i zabieram ze soba psa a nie wiem czy nie ma tam jakis tabliczek z zakazem wprowadzania psow na plaze
kotecek5 napisał(a):Witam.Mam zapytanie jezeli chodzi o miejscowosc Gradac i plaze.Czy mozna na plaze chodzic z psem bo wybieram sie w sierpniu i zabieram ze soba psa a nie wiem czy nie ma tam jakis tabliczek z zakazem wprowadzania psow na plaze
wojciechmw napisał(a):Witajcie
Dojechałem wczoraj do Gradac w rejonie Makarskiej. Wyjeżdżałem w sobotę z Poznania, jechałem przez granicę w Boboszowie oto moje uwagi dotyczące trasy.
- na stacjach w Czechach brak winiet na miesiąc. Dostępne były tylko te na 10 dni za 320 koron. Sugeruje kupić winietę na stacji w Międzylesiu, koszt miesięcznej 90 zł
- winiety na Austrie dostępne na pierwszej stacji po przejechaniu granicy. Koszt 8,8 euro. Za tą samą winiete w Czechach chcieli 15 euro !!!
- trasa bez większych problemów remontów czy przestojów.
- Omijałem autostradę w Słowenii, na trasie Mureck - Ptuj tylko jedno miejsce z noclegami. Koszt 25 euro ze śniadaniem od osoby.
- Noclegi w Ptuj bardzo drogie. Pani w Hostelu chciała 100 euro bez śniadania za pokój 4 osobowy. Pokój 2 osobowy w hotelu ze śniadaniem 79 euro. Zatrzymaliśmy się na nocleg w Chorwacji za pierwszą płatną bramką przy Zagrzebiu. Motel Plitvice pokój według cennika 69 euro / 2 osoby ze śniadaniem. Po negocjacjach zapłaciliśmy 90 euro za 4 osobowy pokój ze śniadaniem.
Warunki średnie, śniadanie też. Ale to tylko 1 noc dało się przeżyć.
Dojechaliśmy do Gradac - ludzi mało, pełno wolnych apartamentów. Ceny mniej więcej wszędzie takie same od 10-20 euro za osobę w zależności do ilości osób, długości pobytów itd. Można wybierać i przebierać
My szukaliśmy dla 8 osób i 2 dzieci. Ostatecznie mamy 3 apartamenty. 2 duże po 40 euro ( 2 sypialnie, salon z kuchnia łazienka) i jeden mniejszy za 30 euro. Do plaży 200m
Jeżeli ktoś ma pytania pisać
Agulek777 napisał(a):Podpowiedz mi, w której części miasteczka szukać, żeby apartament był blisko plaży?
Agulek777 napisał(a): Jednocześnie, ze wzgl na wózek, żeby dojście do plaży było dosć łagodne a także aby można było się schować z maluszkiem w cieniu, a no i żeby zejście do morza było łagodne.
Agulek777 napisał(a):Jak wygląda kwestia restauracji i pubów, sklepów, piekarnia? Czy Gradac jest na tyle duży, że będzie tam coś jeszcze otwarte, bo wiem, że w mniejszych miejscowościach życie zamiera?
Agulek777 napisał(a):Czy jest tam gdzieś plac zabaw dla dzieci? albo inne atrakcje dla mojej niewyżytej córci?
Agulek777 napisał(a):A może macie jakieś sprawdzone namiary na fajny apartament a może pomysł na inne miejsce odpowiadające naszym kryteriom?
Agulek777 napisał(a):Brutaka, bardzo Ci dziękuję za obszerne informację:))
Ta plaża z prawej strony zdjęcia wydaje się ciekawa ale czy znajdziemy na niej trochę cienia, np. idąc w prawo?
Agulek777 napisał(a):Jeśli chodzi o apartament, czy Ty jechałeś w ciemno czy mialeś coś zarezerwowane?
Kasieex napisał(a):- Czy z Gradacu można bezpośrednio dostać się na wyspę Hvar i Korcule? Czy trzeba jechać do sąsiedniego portu? Jeśli tak, to jakiego?
Kasieex napisał(a): - jak najlepiej dostać się do Dubrownika? Czy są na miejscu jakieś autobusy, które tam kursują?
Kasieex napisał(a):- Co warto zwiedzić jeszcze w Gradacu? Jakieś fajne knajpy, restauracje miejsca lub okolice warte zobaczenia?
Kasieex napisał(a):Za wszystkie cenne rady bardzo dziękujemy.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne