Witajcie
Dojechałem wczoraj do Gradac w rejonie Makarskiej. Wyjeżdżałem w sobotę z Poznania, jechałem przez granicę w Boboszowie oto moje uwagi dotyczące trasy.
- na stacjach w Czechach brak winiet na miesiąc. Dostępne były tylko te na 10 dni za 320 koron. Sugeruje kupić winietę na stacji w Międzylesiu, koszt miesięcznej 90 zł
- winiety na Austrie dostępne na pierwszej stacji po przejechaniu granicy. Koszt 8,8 euro. Za tą samą winiete w Czechach chcieli 15 euro !!!
- trasa bez większych problemów remontów czy przestojów.
- Omijałem autostradę w Słowenii, na trasie Mureck - Ptuj tylko jedno miejsce z noclegami. Koszt 25 euro ze śniadaniem od osoby.
- Noclegi w Ptuj bardzo drogie. Pani w Hostelu chciała 100 euro bez śniadania za pokój 4 osobowy. Pokój 2 osobowy w hotelu ze śniadaniem 79 euro. Zatrzymaliśmy się na nocleg w Chorwacji za pierwszą płatną bramką przy Zagrzebiu. Motel Plitvice pokój według cennika 69 euro / 2 osoby ze śniadaniem. Po negocjacjach zapłaciliśmy 90 euro za 4 osobowy pokój ze śniadaniem.
Warunki średnie, śniadanie też. Ale to tylko 1 noc dało się przeżyć.
Dojechaliśmy do Gradac - ludzi mało, pełno wolnych apartamentów. Ceny mniej więcej wszędzie takie same od 10-20 euro za osobę w zależności do ilości osób, długości pobytów itd. Można wybierać i przebierać
My szukaliśmy dla 8 osób i 2 dzieci. Ostatecznie mamy 3 apartamenty. 2 duże po 40 euro ( 2 sypialnie, salon z kuchnia łazienka) i jeden mniejszy za 30 euro. Do plaży 200m
Jeżeli ktoś ma pytania pisać