Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GRADAC I OKOLICE... CZY SA TAM SKLEPY "STUDENAC"?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
silent_eni
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) silent_eni » 27.05.2007 19:40

Witam :) :)
W zeszłym roku zaopatrywałam sie w jedzenie w dobrze zaopatrzonym i niezbyt drogim sklepie "Studenac" w Omis'u.
W tym roku udaję sie bardziej na południe...myślę o Gradac.Mam 3 pytania...byłabym wdzięczna za pomoc :)
1.Czy w Gradac jest jakis wiekszy Supersam typu "Studenac" czy sa tam tylko małe przydrożne sklepiki gdzie narzucaja wieksza marżę?
2. Czy dokonałam dobrego wyboru wybierając tę właśnie miejscowość (Gradac)czy mam sie kierowac gdzie indziej? (wolałabym cos mniej zatłoczonego niz samaMakarska!)
3. Czy w Gradac sa jeżowce? Z tego co czytałam i widziałam na zdjęciach jest tam spora plaża żwirowa i mało kamieni na dośc sporej mieliźnie..w takich miejscach z reguły jeżowców nie ma :) ale prosze o jakies info jeżeli ktos tam zażywal kąpili?
4.Czy w Gradac można wypożyczac rower i ile kosztuje ta przyjemność?
Z góry dzieki za cokolwiek co mi pomoże :)
Natalia
silent_eni
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) silent_eni » 27.05.2007 19:43

czy naprawde nikt nic mi nie moze powiedziec? :(
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 01.06.2007 19:11

http://www.cba-zg.hr/clanice.php?odabir=studenac
to chyba o to chodziło z linku Prodajna mjesta wynika że w Gradacu sklep jest
Amof
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amof » 02.06.2007 21:04

Potrafię odpowiedzieć tylko na trzecie pytanie. W zeszłym roku na pewno jeden jeżowiec był. O czym się osobiście (boleśnie) przekonałem ;)
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 03.06.2007 10:33

Jeżowce są prawie wszędzie
silent_eni
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) silent_eni » 03.06.2007 13:45

Ten jeden jeżowiec pewnie cały czas tam buszuje :) To , że są one prawie wszędzie to wiem ale w zeszłym roku w Duce koło Omis nie było ani jednej sztuki więc równiez sa miejsca bez nich :wink:
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 04.06.2007 20:23

W Rabacu na plaży gdzie dno było piaszczyste też ich nie było ale 200 metrów dalej mnóstwo
silent_eni
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) silent_eni » 05.06.2007 18:17

Ale to jest Istria...a ja wybieram się w okolice Makarskiej :wink: I zastanawiam sie czy gdzieś tam jest miejsce nie za bardzo lubiane przez jezowce przynajmniej przy brzegu ...nie pływam zbyt dobrze i wole miec grunt pod nogami a z tego co wyczytalam w butach , które mozna by zakupic przeciwko tym "iglakom" można sie prędzej zabic niz spedzic milo czas w wodzie :) :P
silent_eni
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) silent_eni » 05.06.2007 18:22

Profet dzięki za tego linka..ze studenakiem ...mapka fajna z wykazem wszystkich miejscowosci gdzie sklepy powinny stać :)W tym sklepie to od bułki i warzyw po materac i środki do opalania mozna dostac wiec przynajmniej w jednym miejscu robi sie zakupy raz a dobrze...Rok temu 4krotnie tansza woda mineralna byla wlasnie tam w porównaniu z cenami w przydrożnych sklepach :)
jdubowski
Cromaniak
Re: GRADAC I OKOLICE... CZY SA TAM SKLEPY "STUDENAC&quo

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 18.07.2007 13:57

silent_eni napisał(a):1.Czy w Gradac jest jakis wiekszy Supersam typu "Studenac" czy sa tam tylko małe przydrożne sklepiki gdzie narzucaja wieksza marżę?

Są 2 Studenace, jeden przy Obali, drugi naprzeciw hotelu Laguna.
romek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romek » 27.07.2007 20:56

Jest konzum lub studenac przy deptaku nad morzem

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone