Witam.
W Chorwacji byłem jeden raz 3 lata temu w Baska Voda. Oczywiście zakochałem się od pierwszego dnia w tym kraju i śniłem o nim po nocach
Po 3 latach przerwy nadszedł czas na ponowne odwiedziny w Raju (huuurrraa ! )
Mam prozbę tzn. kilka pytań odnośnie Gradaca i kilka pytań "technicznych"
Mój wybór padł na Gradac i mam kilka pytań odnośnie tego miasteczka:
- jak wygląda dostępność kwater 2+1 i plus psiak pod koniec sierpnia ?
-czy zaoszczędzę jadąc nie pod koniec sierpnia tylko np. 5-10 wrzesień ? i jak się ma taka zmiana terminu do pogody ?
-ile może kosztować w Gradacu taka kwaterka o średnim standarcie ( nie oczekuję luxusów , po prostu łóżka, łazienka i kącik kuchenny+ taras
-myslę być na miejscu w środku tygodnia tzn. środa-czwartek w godzinach przedpołudniowych.. czy to dobry pomysł i czas na szukanie kwatery ?
-jako że "dziecko jest najważniejsze" jak wygląda sprawa z plażami dla maluszków w Gradacu ? Wyczytałem że mniej zaludnione są te po stronie południowe (w stronę Dubrownika) tylko nigdzie nie widzę info. czy są tam na plażach prysznice, wc i przy plaży bary..
-co warto zwiedzić, zobaczyć w bliższych lub dalszych okolicach ?? (Dubrovnik i wodospady już "zaliczone
)
Będę wdzięczny za wszystkie AKTUALNE , powtarzam AKTUALNE informację o Gradacu, cenach i okolicach .
Wszystkie posty jakie przeczytałem o Gradacu są z przed roku albo i jeszcze starsze... dlatego chciałem zdobyć najświeższe informacje
I do wszystkich którzy już się przymierzają do zbesztania mnie w stylu "poszukaj na forum" albo skorzystaj z "szukaj" itd był ten temat poruszany itd..itd SZUKAM NAJSWIEŻSZYCH INFORMACJI A NIE PRZESTARZAŁYCH Dlatego proszę oszczędzcie sobie bo przewertowałem przez kilka tyg. chyba całe forum..
Pozdrawiam wszystkich zakochanych ( w Chorwacji i nie tylko )
i liczę na wyczerpujące odpowiedzi.