Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gradac - Brist w okresie świąteczno-noworocznym.

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
porto
Croentuzjasta
Gradac - Brist w okresie świąteczno-noworocznym.

Nieprzeczytany postnapisał(a) porto » 15.10.2014 09:13

Witam. Wybieramy się końcem grudnia do CRO. Znalazłem w Brist całoroczny apartament http://www.prywatne-noclegi-chorwacja.p ... rist-1198/ i mam pytanie czy ktoś może był u tego właściciela oraz czy po polsku się można porozumieć. Pytam, bo na w/w stronie jest kontakt po polsku, a już na jego własnej nie ma. Byłbym również wdzięczny za opinie forumowiczów, którzy zimą byli na południu CRO. Z góry dzięki. Pozdrawiam.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 15.10.2014 09:47

Dwie grupy moich znajomych tam wypoczywały w tym i ubiegłym roku. Gospodarze do rany przyłóż, rewelacyjni, poznałam osobiście. Mieszkają na miejscu. Ivana rozumie po polsku, możesz do niej tak napisać, ale odpisze raczej po chorwacku (lub angielsku jeśli wolisz). Napisz do mnie na maila lub pw jeśli masz pytania. W sprawie zimowych pobytów w Cro pytaj myszę73 i czytaj jej relacje z Peljesca i Hvaru.
Martyna 111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martyna 111 » 26.10.2014 16:09

Potwierdzam. Gospodarze wspaniali. Spędziliśmy tam wakacje w 2012 roku ( na dodatek z psem) i byliśmy bardzo zadowoleni. W apartmanie który mieliśmy nie było jakichś luksusów, ale był ponoć do odświeżenia. No ale Ivana to wspaniała, bardzo sympatyczna dziewczyna. Jej tata Ante również bardzo miły i przyjaźnie nastawiony pan. Nie wiem jak teraz , ale wtedy w ogródku Ivana hodowała niezłe stadko żółwi.( taka dodatkowa atrakcja). Naprawdę polecam. Dogadywaliśmy się po polsko - chorwacku. My po polsku oni po chorwacku a każdy wszystko rozumie. :) Naprawdę super ludzie. Na 7 wyjazdów to chyba nasi najsympatyczniejsi gospodarze. Pozdrawiam.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 26.10.2014 16:24

Martyna 111 napisał(a):Nie wiem jak teraz , ale wtedy w ogródku Ivana hodowała niezłe stadko żółwi.( taka dodatkowa atrakcja)

Żółwie są nadal, niezmiennie od ponad 30 lat, w dodatku we wrześniu miało się wykluć nowe, całkiem pokaźne stadko. :wink:

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne