napisał(a) asikx » 01.04.2008 14:56
fokstrot napisał(a):misiu kolorowy jakie znaczenie ma staz jakim sie szczycisz w kwestii uzytkowania roznorakiego sprzetu? 7" ekran jest idealny jesli chodzi o wygode uzytkowania
Wygoda użytkowania to, według mnie, m.in. możliwość bezproblemowego schowania urządzenia w samochodzie lub kieszeni, bez narażania szwów kurtki lub bluzy na usterki. Zawodowo zetknąłem się z różnymi typami urządzeń PNA, PDA i uważam, że 4,3" i zbliżone, stanowi kompromis pomiędzy wygodą użytkowania, a czytelnością wyświetlanego obrazu.
Siedmiocalowy wyświetlacz - owszem duży, czytelny, a i prądożerny - nadaje sie w mojej opinii do pojazdów większych gabarytowo od osobówek - autokar, kabina ciągnika siodłowego - czemu nie?
Siedmiocalowy to mam wyświetlacz odtwarzacza DVD/Divx do samochodu dla dziecka. I jak miałbym sobie pierdyknąć coś takiego na szybę, w moim bądź co bądź nie najmniejszym samochodzie, to oprócz oczywistego zawężenia pola widzenia, utraciłbym "mobilność" owego urządzenia (ukrycia w schowku na desce).
Z tym, że ja nic nikomu nie bronię, wolna wola, jak ktoś ma życzenie i wdzimisię, może sobie zainstalować LCD zamiast szyby.
fokstrot napisał(a):
/przepraszam a jakiej wielkosci sa standardowe ekrany nawigacji fabrycznej?/.
około 7", ale sposób instalacji jest nieco inny i samo założenie nawigacji fabrycznej ma się nijak do jej mobilności.
Pozdrawiam
Rafał