Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
nocad
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nocad » 18.03.2013 14:26

Goclever w Biedronce :wink: tanio i dobrze

filip122 vel Darek napisał(a):
...Automapa teraz jest na Androida...

Igo8 też jest na Androida ale jako Primo
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 18.03.2013 16:11

zuczek171 napisał(a):moim zdaniem najlepiej Ci będzie kupić coś taniego . ja kupiłem od znajomego mio za 50 zł odblokowaną i sam wgrałem automapę z mapami z 2013 roku . to samo bym tobie radził kupić na allegro coś za stówkę tylko koniecznie "odblokowana" a potem sam sobie wgrywasz automapę i wio ;D

zuczek171 napisał(a):no i tak jak radziliscie wgrałem automape europy z tąd http://filmowo.xup.pl/viewtopic.php?t=30
mapy 2013 a nie jak wczesniej 2008 :D

A nie wydaje Wam się że wgrywanie spathowanej lub inaczej ukradzionej automapy to jest nie etyczne? od kilku miesięcy jest auto-mapa na Androida , można wykupić licencje na 7, 30, 90 albo 180 ,lub 360 dni, to nie są jakieś duże pieniądze. Ostatnio można było kupić AM na 360 dni za 90zl .a na krótsze okresy to już są grosze,
https://play.google.com/store/apps/deta ... t.automapa
nocad
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nocad » 18.03.2013 21:02

co do Automapy masz rację, śmieszne pieniądze i pomijając etykę można pokusić się o legal, ale jakoś nie toleruję Am i używam Igo8/Primo a legalne skompletowanie tego na polskim rynku już trudno.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 18.03.2013 21:16

...ja bym się zastanowił nad piratami ,póżniej są dziwne sytuacje .
Nie radzę kupować najtańszych GPS bo mają słabe procesory, kiepsko czymają sygnał.
Wiadomo coś za ćoś :wink: nie chodzi wcale , jaką mapę mamy :wink:
Parę przetestowałem i mi najlepiej leży TomTom :D
zuczek171
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zuczek171 » 18.03.2013 21:58

nocad - ja jestem taki że instaluję pirata , podoba mi się to wykupuję licencję . tak samo mam z filmami , po co mam nagradzać za jakiś beznadziejny film ? sciągne film obejrzę , jak mi się podoba to idę i kupuje oryginał :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.03.2013 22:08

:roll:
Przyjdę do Ciebie/Was na kolację, najem się, napiję po czym stwierdzę, że było niesmaczne...
Miło?
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 18.03.2013 22:16

FUX napisał(a)::roll:
Przyjdę do Ciebie/Was na kolację, najem się, napiję po czym stwierdzę, że było niesmaczne...
Miło?
ff7b651aa3240ae5628544d2e1fcb6a6[1].gif
nocad
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nocad » 18.03.2013 22:24

używam Primo z Map Changerem mam mapy trzech dostawców (NQ TA/TT i lok.) jak mam to niby zalegalizować :?:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 18.03.2013 22:51

mervik napisał(a):. Nie radzę kupować najtańszych GPS bo mają słabe procesory, kiepsko czymają sygnał.

Mam raczej inne doświadczenie w tym względzie - testuję głównie Larki (bo najbardziej mi pasują i znajomym też doradzam ich zakup) - im nowsze i bardziej "wypasione" (no i oczywiście droższe), tym bardziej się toto wiesza. Najlepiej śmiga mi się na małym starym Larku 35.7 - od kilku lat zero problemów (nawet na najnowszej AM z włączonym mnóstwem POI). A sygnał trzyma wręcz wzorowo. Jeśli ktoś nie używa GPS-a codziennie, a jedynie na dłuższe wyjazdy, to nie ma sensu przepłacać i kupować droższych urządzeń.

Z doświadczenia odradzić mogę tylko Mantę - ale oni ogólnie badziewie robią, nie tylko GPS-y.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 18.03.2013 23:04

Raul73 napisał(a): im nowsze i bardziej "wypasione" (no i oczywiście droższe),

Nie chodzi o wypasioną ,bo wiadomo czym więcej bajerów to nie znaczy dobra :wink:
Chodzi o samą nawigację :wink:
POLAND
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) POLAND » 19.03.2013 02:31

Klotnia o takie drobnostki , ja np. jezdze na nawi z igo8 dopasowana podemnie ( przerabialem sam poi itp. ) , jak i z automata na tablecie z gps na cala europe , jak kolego chcesz zalegalizowac igo wystarczy wykupic licencje na zagranicznym serwisie , ja tak uczynilem :) a mimo to takze caly system pod siebie zrobilem od logotypów az po okrojenie poi i dodanie nowych potrzebnych dla mnie
nocad
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nocad » 19.03.2013 07:16

kupić licencję dla 3 kompletów map trochę ...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.03.2013 07:51

Raul73 napisał(a):
Z doświadczenia odradzić mogę tylko Mantę - ale oni ogólnie badziewie robią, nie tylko GPS-y.

Tutaj ja się nie zgodzę bo moja Manta ma już 4 lata i śmiga genialnie...kupiłem Mante 440 MS przez internet i w dalszym ciągu śmiga aż miło a ja tylko aktualizuję to co w środku :wink:
Przed kupnem, miałem dylemat - Manta czy Lark - wybrałem Mantę ze względu na cenę i nie żałuję...pochodzi mi do upadłego to wywalę i kupię następną Mantę :wink:
Ale muszę przyznać, że zanim kupiłem navi to też nigdy nie popatrzyłbym na Mantę...teraz jest odwrotnie bo za małe pieniądze można mieć naprawdę solidną rzecz... :)
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 19.03.2013 08:52

zuczek171 napisał(a):nocad - ja jestem taki że instaluję pirata , podoba mi się to wykupuję licencję . tak samo mam z filmami , po co mam nagradzać za jakiś beznadziejny film ? sciągne film obejrzę , jak mi się podoba to idę i kupuje oryginał :)

Po co pirata, większość programów ma wersje trial, albo demo, wiec można na tym przetestować.

co do iGo8 można kupić http://www.igonavigation.com/igo-my-way-for-iphone

Na Androida nie znalazłem na te chwilę
Ostatnio edytowano 19.03.2013 09:16 przez filip122 vel Darek, łącznie edytowano 1 raz
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 19.03.2013 09:09

A ja napisze jeszcze raz tak. Po co dywagować jakie urządzenie kupić?
Miałem AM w telefonie Samsung i780 ( Windows Mobile), Teraz ma AM na Samsungu Galaxy S plus GT I9001, Nie dawno wyszła na androida.

Po co posiadać dwa urządzenia jak można mieć jedno?

AM zawsze mam przy sobie. często nawet jak jadę w znajome miejsce załączam AM z włączana opcja AM Trafic trasa szybka.

AM informuje mnie czy mam dobry czas dojazdu do celu czy jestem spóźniony

Jeszcze raz powtarzam Nawigacja tak, ale w telefonie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI. - strona 58
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone