napisał(a) krakuscity » 07.08.2011 17:39
Nie tak dawno kupiłem sobie Garmina 1490T z dożywotnimi mapami Polski i Europy.
Nigdy w życiu takiego ustrojstwa w ręku nie miałem więc uczę się dopiero tym czymś obsługiwać.
Wprawdzie w Chorwacji byłem wiele razy, drogi znam ale zawsze gubiłem sie w Budapeszcie a poza tym wszyscy to sobie chwalą więc ja też postanowiłem kupić.
Siedziałem sobie kiedyś w aucie, z dala od budynków i wysokich drzew (zgodnie z instrukcją ) i chciałem zaplanować trasę do Cavtatu "za" Dubrownikiem. Na razie bez punktów pośrednich bo to będzie mój następny etap zapoznania sie z tym urządzeniem. . Tak więc wszystko ładnie wpisałem ( z jakąś ulicą co mi pokazało) a tu po paru minutach dostałem informację "trasa za długa" i coś w stylu, że jak się zbliżę do docelowego punktu to dalej mi wyświetli jak mam jechać.
I tu się skończyła moja praca z nawigacją. Ja chciałem sobie zaplanować trasę przez Budapeszt, potem autostradą do HR, kierunek Plitvice na nocleg w okolicy a potem Cavtat. Czy to jest możliwe? Jak tak to co mam zrobić.?
Jak ktoś ma podobny sprzęt i będzie chciał mi pomóc to bardzo proszę, może być mailowo, na gg tak aby forumowicze nie mieli tu ubawu.
Dzięki.
P.S. Preferuję osoby bardzo cierpliwe.
Instrukcja do tego jest kiepska a na innych forach piszą jak dla mnie niezrozumiałym językiem.