Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Piractwo???? :)))

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.04.2011 15:36

To jest piractwem? :)) Pliki aktualizacyjne do AM lub pliki tras??? Chyba cię kolego zbytnio przestraszyli poprzedni rządzący w Naszym Kraju :)))
kaltam
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaltam » 12.04.2011 17:01

Wg najnowszej interpretacji pliki aktualizacyjne do danego programu (legalnie zakupionego) jeżeli nie są bezpłatne a są udostępniane wyłącznie w formie odpłatnej, są chronione prawem własności. Aktualizacja programu takimi plikami powoduje że program w tej wersji jest po prostu piratem i właściciel komputera będzie ścigany. Co innego pliki tras.
Stendo
Croentuzjasta
Re: Piractwo???? :)))

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 12.04.2011 22:52

lm648 napisał(a):To jest piractwem? :)) Pliki aktualizacyjne do AM lub pliki tras???

Nie mieszaj pojęć.

Pliki tafic są integralną częścią programu i udostępnianie oraz korzystanie z tych plików przez innych użytkowników można zakwalifikować pod ingerencje w program oraz rozpowszechnianie plików licencjonowanego programu.

Dostęp do tych usług jest możliwy jedynie w oparciu o ważna subskrypcje via AM'Center.

Pliki tras, własnych punktów poi, ulubionych, war itd. są plikami prywatnymi i tu nie ma problemu.

P.S. Tak off-topicowo - poprzednio rządzących to ja mam głęboko w 4 literach. Na czele z ich przywódcą i spadkobiercą testamentu 'wielkiego polaka'.
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 13.04.2011 19:53

Przymierzam się do kupna nawigacji zastanawiam się nad tymi modelami
http://www.vobis.pl/oferta/telefony_i_n ... (mapy.aspx
http://www.vobis.pl/oferta/telefony_i_n ... zacja.aspx
http://www.vobis.pl/oferta/telefony_i_n ... _(44_kraje).aspx
co o tych GPS sądzicie może inne propozycje.
bananboy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bananboy » 13.04.2011 22:45

gonzo napisał(a):Przymierzam się do kupna nawigacji zastanawiam się nad tymi modelami
http://www.vobis.pl/oferta/telefony_i_n ... (mapy.aspx
http://www.vobis.pl/oferta/telefony_i_n ... zacja.aspx
http://www.vobis.pl/oferta/telefony_i_n ... _(44_kraje).aspx
co o tych GPS sądzicie może inne propozycje.

Twój wybór!Ja obstawiam za Garminem.Garmina mam siedem lat,co kilka miesiecy robie aktualizacje map plus trzy razy robiłem update urzadzenia.Działa ok,a naprawde duzo jezdze po europie.Nie wiem może inne marki są lepsze mają lepsze mapy.Ja mam Garmina i przy nim zostaje.
Użytkownik usunięty
Navi

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.04.2011 12:20

Nigdy Mio czy Tom Tom a tym samym wybór już jest jasny Garmin, chociaż ma kilka niedociągnięć:
- czytnik kart pamięci posiada micro SD lepiej by było SD;
- brak transmitera FM - dopiero po jakimś czasie dochodzimy do tego, że może byłby przydatny;
- cena! zbyt wysoka do tego co sobą reprezentuje!
Na pewno jest to dobra nawigacja - prosta w obsłudze, łatwa do "modyfikacji" ale za droga! Można rozejrzeć się za tańszą. TWÓJ WYBÓR! :))
gonzo
Croentuzjasta
Re: Navi

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 14.04.2011 16:05

lm648 napisał(a):Nigdy Mio czy Tom Tom a tym samym wybór już jest jasny Garmin, chociaż ma kilka niedociągnięć:
- brak transmitera FM - dopiero po jakimś czasie dochodzimy do tego, że może byłby przydatny;
Na pewno jest to dobra nawigacja - prosta w obsłudze, łatwa do "modyfikacji" ale za droga! Można rozejrzeć się za tańszą. TWÓJ WYBÓR! :))

Jestem w tym zielony, cena pewnie dlatego taka że to nowość głównie chciałbym żeby GPS miał asystenta pasa ruchu i TMC może coś podpowiesz. Jeżdżę więcej po europie.
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 14.04.2011 16:28

lm648 napisał(a):Nigdy Mio czy Tom Tom a tym samym wybór już jest jasny Garmin, chociaż ma kilka niedociągnięć:

A dlaczego nigdy Mio? Kolego - nie wydawaj sądów bez poparcia. Mio jest jeszcze prostszy w "modyfikacji", karty tanie, bateria lepsza niż w garminie - a w ogóle to garmina sie nie ODBLOKOWUJE! Chyba nie jestes w temacie. Poczytaj troche na elektrodzie. Osobiście mam Mio od 4 lat i jest niezastąpiony, tani i prosty w obsłudze. Ja polecam tylko MIO. Nie kłamcie o Garminie że łatwo sie odblokowuje bo...sie nie odblokowuje.
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 14.04.2011 16:29

gonzo napisał(a):

Jestem w tym zielony, cena pewnie dlatego taka że to nowość głównie chciałbym żeby GPS miał asystenta pasa ruchu i TMC może coś podpowiesz. Jeżdżę więcej po europie.

Kolego kup Mio ale nie korzystaj z ich map - zainstaluj sobie automapę 6.8 z mapkami EU, która ma juz asystenta i bedziesz smigal...
kaltam
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaltam » 14.04.2011 16:40

Jeżeli chodzi o Garmina to najlepiej obecnie kupić model nuvi 1490T, który ma wszystko czego potrzebujesz. Obecnie jest w bardzo atrakcyjnej cenie (sprawdź w sieci). Czemu nie najnowsze modele - długo by pisać, tym bardziej że dopiero zaczynasz przygodę z Garminem.
Jeżeli chcesz wiedzieć więcej to jest forum www.garniak.pl
Osobiście mam go od dwóch lat i nie zmieniam na nowszy model (a zawsze miałem najnowszy) z kilku powodów. Obecny soft jest dopracowany.
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 14.04.2011 17:29

nie wiem czy tylko ja tak miałem, ale Garmin na Korculi kompletnie głupiał. Realnych dróg nie widział, a widział je w chaszczach.
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 14.04.2011 19:00

kaltam napisał(a):Jeżeli chodzi o Garmina to najlepiej obecnie kupić model nuvi 1490T, który ma wszystko czego potrzebujesz. Obecnie jest w bardzo atrakcyjnej cenie (sprawdź w sieci). Czemu nie najnowsze modele - długo by pisać, tym bardziej że dopiero zaczynasz przygodę z Garminem.
Jeżeli chcesz wiedzieć więcej to jest forum www.garniak.pl
Osobiście mam go od dwóch lat i nie zmieniam na nowszy model (a zawsze miałem najnowszy) z kilku powodów. Obecny soft jest dopracowany.

On jeszcze nie zaczal tej przygody - dopiero sie zastanawia.

A ja przed chwilka updeta sobie walnalem automapy na wersje 6.7.0 - wstepnie - chodzi duzo szybciej niz wersja 6.5. Zobaczymy jak w trasie sie sprawuje jutro.

Najlepiej wybierz urzadzenie które łatwo scrackowac - mozna wtedy zarzucic mp3, jakies filmy dla dzieci czy fotki a takze zainstalowac kilka map - ja mam miomap, automape i IGO na jednym urzadzeniu
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 14.04.2011 19:29

zastanawiam się wlaśnie nad Mio 505. Kolego santosz jaką Mio posiadasz i co sądzisz o tej 505
Ostatnio edytowano 14.04.2011 19:31 przez gonzo, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.04.2011 19:30

Oczywiście wszystko legal... :wink:
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 14.04.2011 20:54

FUX napisał(a):Oczywiście wszystko legal... :wink:

Tak, mam licencje na automapę, nad updatem zastanawialem sie juz pare dni i w koncu znalazlem czas, a IGo mam zgrana na mio z innego urzadzenia navi - mojego goclevera- wiec chyba to nie piractwo

Mam proste mio moov 200 choc za punkty z orlenu moge wziasc wieksza chyba 350tke ale.... ta mi starcza

505ka? używa jej kolega z obecnej firmy, fajnie wyglada, duży ekran, bateria podobno słaba ale to wada wszystkich mio, moja trzyma okolo godziny wiec w sumie zawsze jest podlaczona. Wazne ze ma gniazdo SD - i wbudowane 2GB wiec po odblokowaniu mozesz wrzucic automape w pamiec wewnetrzna.

W nawiazaniu do konkluzji fuxa - jesli duzo uzywasz lub bedziesz używał - zakup legalna wersje automapy - wersja EU to koszt około 250zł ale naprawde warto - dodatkowo masz dwa lata (ja mam) darmowych aktualizacji i dostałem 3krotna mozliwosc zmiany softu - 2 juz wykorzystałem - robie to srednio raz na rok.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI. - strona 51
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone