Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 05.04.2011 13:23

fasi napisał(a):Wyjmij kartę pamięci i spróbuj zrobić twardy reset urządzenia.
Po takim zabiegu powinieneś mieć "czyste" urządzenie.
Sformatuj kartę pamięci i zainstaluj AutoMapę na nowo.
Daj znać czy pomogło :)
Pozdrav!

DZIAŁA!!!!!

Dzięki :)
REDsnake56
Odkrywca
AutoMapa 6.8.0

Nieprzeczytany postnapisał(a) REDsnake56 » 07.04.2011 22:00

Witam, niedawno pojawiła się AutoMapa 6.8.0
Jutro instaluję.

Zmiany do poprzedniej wersji 6.7.0 Final:
Zmiany:
o Nowy typ trasy: Łatwa
o Możliwość ustawienia automatycznego sortowania nowo wstawionych punktów via
o Zmienione ustawienia sposobu wyświetlania dróg - możliwość większego sterowania obrysem drogi.
o Nowe języki interfejsu użytkownika: portugalski i hiszpański.
o Nowa zakładka w ustawieniach -> interfejs -> preferencje cz. 2.
o Mini status GPS m.in. w komunikacie o poszukiwaniu sygnału GPS.
o Prezentacja informacji o strefie czasowej, w której znajdują się punkty Start i Koniec oraz poprawki w sposobie uwzględniania stref czasowych.
o Możliwość ustawienia nieograniczonego autozapisu śladu.
o W ustawieniach (interfejs -> widok) nowa opcja wyglądu mapy zunifikowana z przygotowywanym nowym wyglądem map www.Targeo.pl.
o Uwzględnianie progów zwalaniających w AM'Traffic.
o Poprawiony pikietaż na drogach krajowych oraz dodany na drogach wojewódzkich w woj. Mazowieckim i Śląskim.
Poprawki:
o Poprawki działania Asystenta Pasa Ruchu.
o Dodana funkcjonalność odswieżania wizualizacji Traffic po pobraniu danych.
o Poprawki zapamiętywania ustawień dotyczących okien startowych na niektórych urządzeniach.
o Poprawki wyświetlania znaków narodowych w instalatorze.
o Przyspieszenie działania przy wyświetlaniu dużej liczby punktów POI.
o Usunięcie błędnego komunikatu w systemie Windows 7 o potencjalnie niepoprawnej instalacji.
o Poprawki w dialogach związanych z Profilami.
o Usprawnienie pobierania ustawień z wcześniejszych wersji AutoMapy.
o Poprawiony błąd powodujący zanikanie niektórych blokad.
o Poprawki w działaniu pilota.
o Poprawki w działaniu suwaka zmieniającego wysokość budynków.
o Poprawki wyświetlania symboli kierunkowości dróg.
o Usprawnienia dla urządzeń NavRoad 470 i NavRoad 780 Hugo.
o Sprawdzanie poprawności wprowadzanych współprzędnych GPS w oknie Prowadź do -> GPS.
o Poprawki w algorytmach wyznaczania tras.
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 08.04.2011 08:50

A mnie zaczął wkurzać ten "poprawiony" już wersji 6.7 algorytm wyznaczania tras...
No i w 6.8 okroili trochę opcji w ustawieniach obliczania trasy :evil:
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 09.04.2011 18:08

Korzystał ktoś może z darmowej nawigacji w.......telefonie Nokia?
Chodzi mi o darmową Nokia Maps.Mam Nokie E52 i ciekawi mnie jak sie sprawi w dalekiej podróży.
Pepe12345
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pepe12345 » 09.04.2011 18:28

Stasiek18 napisał(a):Korzystał ktoś może z darmowej nawigacji w.......telefonie Nokia?
Chodzi mi o darmową Nokia Maps.Mam Nokie E52 i ciekawi mnie jak sie sprawi w dalekiej podróży.

Na długich trasach nie sprawdzałem. Na miejscu sprawdza się całkiem nieźle. A nawet bardzo dobrze...
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 09.04.2011 18:34

Sprawdzałem tylko w Polsce tak do 100km i było wszystko O.K.
Zainstalowałem nawet mapy Słowacji,Węgier,Chorwacji i tak na wszelki wypadek Austrii.
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 09.04.2011 19:13

Stasiek18 napisał(a):Korzystał ktoś może z darmowej nawigacji w.......telefonie Nokia?

Mapy mają całkiem przyzwoite. Natomiast routing dla mnie jest niedopuszczalny.
Właśnie w ubiegłym roku jechałem równocześnie na AM EU oraz na Ovi Maps do Chorwacji. Ruszałem z Podkarpacia, więc najkrótsza i według mnie najoptymalniejsza droga była na Barwonek, Słowację, Węgry i Cro - 1250 km.
Natomiast Ovi za wszelką cenę kierowała mnie na Czechy i Austrię i trasa 1450 km.

Dla mnie nieporozumienie :roll:
Stasiek18
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stasiek18 » 10.04.2011 16:57

Można ustawić punkty trasy np. przez Bratysławę ,Gyor itd
Google mapy też wysyła przez Słowenię a niewielu tamtędy jeżdzi.
Trzeba samemu ustawić namiary.
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 10.04.2011 17:14

Stasiek18 napisał(a):Można ustawić punkty trasy np. przez Bratysławę ,Gyor itd
Google mapy też wysyła przez Słowenię a niewielu tamtędy jeżdzi.
Trzeba samemu ustawić namiary.

Oczywiście że można. Ale skoro dany program prowadzi mnie trasą o blisko 20% dłuższą niż inne to ja dziękuje :evil:
Punkty 'przez' dajesz wtedy gdy wiesz którędy chcesz jechać - ja potrzebuję nawigacji aby jechać w nieznanym terenie. Tam gdzie wiem jak jechać to jadę nawet i bez navi.
REDsnake56
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) REDsnake56 » 12.04.2011 00:11

Nawigacja to tylko program, prowadzi wg algorytmów. Jeśli nie wyznaczy się jej wcześniej odpowiednich wytycznych (tego co masz na myśli) podróż może wydłużyć się w czasie (ew. urosnąć w koszty) (subiektywnie).
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 12.04.2011 08:00

Ależ ja to doskonale rozumiem, od wielu lat używam navi. I dlatego piszę że routing, czyli ten algorytm Ovi map ma kiepski. Np. Automapa bez problemu wyznaczyła mi trasę dokładnie jaką chciałem jechać.
Pytanie było o programie Ovi Maps i wyraziłem swoją opinię - mapy mają bardzo przyzwoite, ale nad algorytmem wyznaczania tras muszą jeszcze popracować - to oczywiście moja subiektywna opinia.
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 12.04.2011 08:45

Przyznam, że GPS (NOKIA 500) jest dla mnie magiczną skrzyneczkę, do której wpisuję docelowy adres i najczęściej jadę zgodnie ze wskazaniami Hołka. Czasem tylko wprowadzam punkty przez które chcę jechać - najczęściej wówczas, gdy po drodzę chcę coś więcej zwiedzić. Myślałem czy nie zrezygnować
Ostatnio bawiłem się swoim telefonem (NOKIA C5) i wprowadziłem w Ovi trasę Częstochowa - Koszalin. Typ trasy - szybka. Osłupiałem, bo moja NOKIA nadłożyła ponad 100 km prowadząc mnie przez TRÓJMIASTO!!!!
Odpuściłem sobie pomysł sprzedaży GPS.
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 12.04.2011 10:06

Pasjonat Chorwacji napisał(a):Przyznam, że GPS (NOKIA 500) jest dla mnie magiczną skrzyneczkę, do której wpisuję docelowy adres i najczęściej jadę zgodnie ze wskazaniami Hołka. Czasem tylko wprowadzam punkty przez które chcę jechać - najczęściej wówczas, gdy po drodzę chcę coś więcej zwiedzić. Myślałem czy nie zrezygnować
Ostatnio bawiłem się swoim telefonem (NOKIA C5) i wprowadziłem w Ovi trasę Częstochowa - Koszalin. Typ trasy - szybka. Osłupiałem, bo moja NOKIA nadłożyła ponad 100 km prowadząc mnie przez TRÓJMIASTO!!!!
Odpuściłem sobie pomysł sprzedaży GPS.

No i dokładnie o tym napisałem powyżej - w N500 masz zapewne AM skoro prowadzi Cię Hołek - i tu również nie mam problemów i mogę polecić.
A Nokia Ovi Maps to zupełnie inna aplikacja, która lubi prowadzić jak powyżej.
REDsnake56
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) REDsnake56 » 12.04.2011 10:55

już usunąłem
Ostatnio edytowano 13.04.2011 09:37 przez REDsnake56, łącznie edytowano 1 raz
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 12.04.2011 11:06

A wiesz że to jest piractwo i jest to karane ??
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI. - strona 50
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone