Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 24.02.2011 08:58

Nie sprzeczam się a za wyjaśnienia podziękowałem już pół roku temu!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.02.2011 09:36

Najlepsza nawigacja na rymku. :lol:
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 26.02.2011 10:31

Też bawię się mapami i różnymi programami. Osobiście polecam Garmin na WM (też jest) i Symbian. Automapa (WM) najnowsza (7...), też jest dobra. W podróży korzystam z obydwu nawigacji i nigdy nie potrzebowałem mapy. Aczkolwiek zawsze mam przy sobie mapę :D Jeśli dobrze skonfigurujesz program i masz aktualną mapę to w 99% dojedziesz do celu. Tak czy inaczej na znaki trzeba patrzeć. (często zmieniają znaki).
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 26.02.2011 11:07

rapez napisał(a):Automapa (WM) najnowsza (7...)

To chyba że jesteś pracownikiem AQ i masz jakąś bardzo wczesną wersję alfa.
kaltam
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaltam » 27.02.2011 11:45

Wyszła właśnie aktualizacja mapy Chorwacji dla Garmina tj. AdriaRoute NT v. 3.20.
kendzior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kendzior » 27.02.2011 18:15

Ja mam BLOOWA z auto mapą, i wszystko w sumie jest dobrze, tylko jak dwa lata temu jechałem do Londynu do brata, to mapa pokazała idealnie i nie było problemów. Po ubdeytowaniu mapy w maju 2010 w czerwcu okazało się, że tega samego adresu nie może znaleść. Wyskoczyły 5 ulic o tej nazwie, ale nie ta gdzie mieszka brat ://. musiałem sie obyć "numerkami"
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 01.03.2011 09:13

A ja gorąco polecam Mio Moov 200 - dokupiłem do niej mape europy automapa 6, w zeszłym roku sprawdziła mi sie idealnie, miałem ze sobą też IGO, bedąc na Ciovo kilkukrotnie sprawdzałem obie navi i zdecydowanie wygrywa Automapa, na Igo ledwo było widac wyspei dwie główne ulice. Dwa razy korzystałem z POI - wyszukiwanie zabytków, architektura i muzea - Igo prawie ich nie miała za to Automapa (bez dogrywania poi) swietnie sobie poradziła, samo urzadzenie jest bardzo wytrzymałe i ma dosc wysoki kontrast tzn ze w słońcu dość dobrze widać co się dzieje na ekranie. Wada - brak rysika o ile można to uznać za wadę.
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 01.03.2011 09:17

A ja przymierzam się w tym roku do przetestowania w warunkach bojowych Mireo Black Edition 3.1. z mapą Cro od Mireo.
Do granicy z Cro cisnę na AM 6.7 :D
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 01.03.2011 10:15

fasi napisał(a):A ja przymierzam się w tym roku do przetestowania w warunkach bojowych Mireo Black Edition 3.1. z mapą Cro od Mireo.
Do granicy z Cro cisnę na AM 6.7 :D

mam juz 6.7 ale jeszcze nie instalowałem - powiedz czy ma dobre pokrycie?

pytam bo jesienia ubiegłego roku wyszla jakas wersja automapy nie pamietam nr, ale dosc czesto mi sie wieszala dlatego jade na 6 z maja ubieglego roku.

nie zawiesza Ci się? płynnie przechodzi obrazy podczas nawigowania w miescie?
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 01.03.2011 10:35

Pracuję na Asusie MyPal A696 i jak na razie nie miałem żadnej zawieszki z AM 6.7.
Co do pokrycia to w ubiegłym roku zmienił się dostawca map, teraz w AM Europe siedzą mapy Navteqa. Jeśli mnie pamięć nie myli to w AM 6.0 dostawcą tych map był jeszcze Teleatlas.
Nie odpowiem na pytanie, który dostawca jest lepszy, ale na innych forach PDA/GPS znajdziesz wielostronnicowe tematy dotyczące "wyższości" jednego nad drugim...

Co do wieszania AM to wiele zależy od samego urządzenia. Na moim AM nigdy nie "wykrzaczyła" mi się do systemu, z kolei u szwagra na Binatone Carrera wypady do windy np. w wersji 6.1 były na porządku dziennym.
Najlepiej jak sam zainstalujesz u siebie najnowszą wersję i zobaczysz jak chodzi w praktyce :D
U mnie chodzi to wszystko cacy i płynnie i jeśli nie wyjdzie jakaś nowsza wersja przed wakacjami to pozostanę przy 6.7.
Pozdrav!
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 01.03.2011 11:53

A w ogóle są jakieś duze różnice między 6.7 a wczesniejszymi wersjami np. graficzne?
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 01.03.2011 12:01

:)
Np. czytelne ramki kiedy zbliżasz się do POI, które masz ustawione na ostrzeganie.
Poza tym podobne ramki pokazują Ci się z nazwą ulic/dróg krzyżujących się z twoją aktualną trasą.
Takie pierdoły ale bardzo funkcjonalne i nie wygląda to "landrynkowo" 8)
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 01.03.2011 12:08

takie sprawy to mam w swojej, ok, mysle że niedługo wypróbuję jak odzyskam moja navi - pożyczyłem teściowi, dzieki za info pzdr.
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 01.03.2011 12:11

W AM 6.0 na pewno nie masz takich spraw w swoim...
Zainstaluj i przekonaj się sam :wink:
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 01.03.2011 13:12

Sprawdzę, choć po opisach które przytoczyłeś też mam obramówki na poi itd. zobaczymy dam znac jeszcze raz thx
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI. - strona 48
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone