Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 16.07.2010 13:07

Automapa wydała kolejną aktualizację map w tym roku 6.5.0.1076. Cro ma dość fajne pokrycie (sprawdziłem w znanych miejscach). Polecam
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 16.07.2010 15:38

piotrs napisał(a):Automapa wydała kolejną aktualizację map w tym roku 6.5.0.1076. Cro ma dość fajne pokrycie (sprawdziłem w znanych miejscach). Polecam

AM wypuściła w dniu dzisiejszym nową wersję 6.6 beta1.
Ale chyba nie zdąże już pobrać i zainstalować.
Ale dobrze wiedzieć że 1076 działa sprawnie - jutro wjazd :lol:
artur77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur77 » 20.07.2010 17:17

mam pytanie - czy w krajach CZ, AUS, SLO I HR no i u nas kontrolują nielegalność oprogramowania GPS? mam IGO i AUTOMAPE 6.5 na kartach SD last year w drodze do Włoch zero problemów :)
cayak
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cayak » 21.07.2010 18:45

Gadalem z policjantem z CBŚ i powiedzial mi, ze moga sprawdzac legalnosc ale nie zdarzylo sie mu jeszcze w jego karierze zeby ktos z jego kolegow z drogowki sie tego czepial, chyba ze jakis kierowca byl bardzo "nieuprzejmy" to, bez sprawdzania napisza ze ma nielegalne oprogramowanie.... zeby klienta uspokoic....
kapitan_statku
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kapitan_statku » 22.07.2010 12:01

A czy ktoś ma doświadczenie z funkcjonowaniem OVI Maps dla tel. Nokii? Z przycyzn oczywistych zależy mi na opinii użytkowników trasy PL>HR :)
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 22.07.2010 12:05

Jaki GPS polecacie mapy PL + Europa.
justina28
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) justina28 » 22.07.2010 12:53

kapitan_statku napisał(a):A czy ktoś ma doświadczenie z funkcjonowaniem OVI Maps dla tel. Nokii? Z przycyzn oczywistych zależy mi na opinii użytkowników trasy PL>HR :)

no właśnie, bo ja dziś idę kupić ten tel. a jutro w drogę :lol:
jackiller
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackiller » 25.07.2010 11:15

Ovi maps (Nokia 5230) dają radę na trasie. Dokładność map mozna sobie sprawdzić na stronie maps.ovi.com. Ja wracałem na AM bo miałem zaplanowana trasę i nie chciało mi się po prostu kombinować, ale jak porównywałem mniejsze trasy na miejscu i po drodze to było pokrycie i trasa wyznaczana była względnie prawidłowo. Problemem OVI to kategoryzacja dróg. Na takim PAGu niestety większość dróg ma tę sama kategorię co powoduje że kierowani jesteśmy do celu ścieżkami dla owiec. W bardziej cywilizowanych miejscach jest już z tym lepiej (np objazd autostrady w Słowenii czy trasa z Austrii do Słowacji).
Co do Nokii to pamiętajmy aby wyłączyć wspomaganie GPS, bo to transfer danych za granicą. Bez tego wspomagania Nokia i tak łapie fix-a względnie szybko (choć raz na PAGu czekałem pół godziny, ale zwalam to na jakiś bug po prostu)

Co do AM to polecam dzielić trasę na państwa. U mnie przy jakiejkolwiek zmianie przeliczanie trwało niezadowalająco długo.

Najlepszą szczegółowość w samej CRO miał Garmin z mapą CNE2010

Polecam.
Halszka
Plażowicz
Pomóżcie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halszka » 17.09.2010 23:00

W dniu 16.09.2010 w Promajnie przy ul. Obala 40 parking miejsce nr 5 zostawiłam mój POI Asus uczciwego znalazce proszę o kontakt. Baterie są bardzo słabe po wyładowaniu nie będzie przydatny wszelkie akcesoria pozostały u mnie. (mam nadzieje że znalazcą jest nasz rodak)

mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Marek i Ania
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek i Ania » 18.09.2010 19:19

My polecamy Goclevera 5066, z AM Europa doprowadził nas bez problemu. Tylko w Makarskiej przestaliśmy słuchać Hołka bo nas prowadził pod prąd. Ale samo urządzenie jak najbardziej godne polecenia. Praktycznie odblokowane od nowości.
fafikdog
Odkrywca
Re: Pomóżcie

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafikdog » 19.09.2010 10:18

Halszka napisał(a):W dniu 16.09.2010 w Promajnie przy ul. Obala 40 parking miejsce nr 5 zostawiłam mój POI Asus uczciwego znalazce proszę o kontakt. Baterie są bardzo słabe po wyładowaniu nie będzie przydatny wszelkie akcesoria pozostały u mnie. (mam nadzieje że znalazcą jest nasz rodak)

Ja z kolei zgubiłem swojego Pocket'a MIO P360 kilka kilometrów przed Starim Grad'em (przy drodze) od strony Jelsy (w. Hvar).
Jakoś nie liczę, że znalazca odda :cry:
Halszka
Plażowicz
Re: Pomóżcie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Halszka » 19.09.2010 22:26

fafikdog napisał(a):
Halszka napisał(a):W dniu 16.09.2010 w Promajnie przy ul. Obala 40 parking miejsce nr 5 zostawiłam mój POI Asus uczciwego znalazce proszę o kontakt. Baterie są bardzo słabe po wyładowaniu nie będzie przydatny wszelkie akcesoria pozostały u mnie. (mam nadzieje że znalazcą jest nasz rodak)

Ja z kolei zgubiłem swojego Pocket'a MIO P360 kilka kilometrów przed Starim Grad'em (przy drodze) od strony Jelsy (w. Hvar).
Jakoś nie liczę, że znalazca odda :cry:

Ja też nie liczę tym bardziej, że przez całą drogę do Chorwacji nie potrafię zliczyć ile razy mi się zawiesił, ile razy mnie zawiódł, ile razy był resetowany (na miękko i na twardo).
Myślę już o kupnie nowego, żeby dobrze współpracował z automapą eu+pl xl
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 20.09.2010 07:57

Jeśli chodzi o PL to AM jest bez konkurencji - wiadomo!

Ale bardziej interesuje mnie pokrycie mniejszych miejscowości w CRO: jak Orebic, chociażby. Trasy "przelotowe" moja AM EU ma, ale właśnie szczegóły mnie bardziej interesują.

No i ktoś pisze, że Hołek prowadził go w CRO, a ja mam pytanie: czy wersja AM EU nie jest dziełem NavRoad Map i nie posiada Hołka jako swojego zapowiadacza; czy może jest jakaś inna wersja AM UE o której nic nie wiem? Szukam po prosto najdokładniejszej wersji map europy zwłaszcza południowej.
Marek i Ania
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek i Ania » 20.09.2010 08:47

Przywołany do tablicy odpowiadam że mam AM wersja 6.5.0 (1059) Mapa Europe 1004. Dane map Navteq. Jak już wspominałem ma wszystkie uliczki ale numerów domów już nie. Widzę że w Orebicu jest tak samo. Jednak powtarzam że w Makarskiej ciągle prowadzi pod prąd. Ale ja się nie dałem.
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 20.09.2010 12:24

MWN napisał(a):Jeśli chodzi o PL to AM jest bez konkurencji - wiadomo!

Ale bardziej interesuje mnie pokrycie mniejszych miejscowości w CRO: jak Orebic, chociażby. Trasy "przelotowe" moja AM EU ma, ale właśnie szczegóły mnie bardziej interesują.

No i ktoś pisze, że Hołek prowadził go w CRO, a ja mam pytanie: czy wersja AM EU nie jest dziełem NavRoad Map i nie posiada Hołka jako swojego zapowiadacza; czy może jest jakaś inna wersja AM UE o której nic nie wiem? Szukam po prosto najdokładniejszej wersji map europy zwłaszcza południowej.

Najnowsza AM ma nie tylko drogo przelotowe dla CRO ale i szczegółowe mapy miast. Autorem map dla EU jest Navteq.
Jest tylko jedna wersja AM EU.
Tak mniej więcej wygląda Orebic w AM 6.6 - po większym zbliżeniu pojawiają się jeszcze nazwy mniejszych ulic.

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI. - strona 44
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone