napisał(a) fasi » 06.07.2010 11:47
zpoe napisał(a):fakt, że urządzenia takiego nie musisz odblokowywać/łamać aby przejść z fabrycznego oprogramowania do nawigacji na inne
w nowych Larkach nic nie trzeba odlokowywać itp. instaluje się aplikacje z mapą, wskazuje w menu ścieżkę i wsio
owszem jeżeli ktoś potrzebuje funkcje które są w PDA to jak najbardziej...ja np. nie korzystam z urządzeń "do wszystkiego i do niczego" tzn. telefon służy do dzwonienia więc z niego dzwonię nie robię zdjęć czy nie kręcę filmików bo do tego moim zdaniem służy aparat i kamera, to samo wifi...używanie małego ekranu do przeglądania internetu w ogóle mi nie odpowiada do tego służy komputer/notebook (miałem okazję przeglądać internet na pda, psp, telefonach) tak samo navi powinna służyć do wyznaczania trasy, a nie słuchania mp3, przeglądania zdjęc i innych wodotrysków...jak wyżej napisałem jest to tylko moje zdanie
Co do Larka: mniemam, że urządzenie to hula na systemie WinCe5. Może za rok lub dwa, wydawcy AM czy innych programów do nawigacji odpuszczą sobie supportowanie tego systemu operacyjnego. Tego nie wiemy, to tylko gdybanie
Sądzę, że użytkownicy urządzeń z WM5/6 cieszyć się będą tym przywilejem dłużej
Proszę nie porównuj telefonu komórkowego do PDA. Również jestem wyznawcą tego, że telefon służy do dzwonienia a nie robienia zdjęć czy słuchania muzyki.
Tak samo PDA służy mi głównie do nawigacji a nie surfowania po necie. Ale parokrotnie znalazłem się w sytuacji w której wbudowane WIFI w PDA umożliwiło mi przejrzenie pilnej poczty, czy też uzyskanie informacji o godzinach wstępu do muzeów itp., w sytuacjach w których byłem pozbawiony dostępu do własnego komputera czy też niemożliwe było znalezienie w szybkim czasie kafejki internetowej. Niestety nie praktykuję ciągania ze sobą laptopa, tak aby komfortowo korzystać z internetu, nie zawsze jest na niego miejsce w samochodzie/plecaku, stąd też uznaję wyższość PDA nad dedykowanymi urządzeniami do nawigacji. Jeśli miałbym położyć 800 zł na nawigację z "wyższej półki" to z pewnością kupiłbym ponownie PDA!
Jestem przekonany, że mimo tego, że Twój telefon komórkowy służy Ci głównie do prowadzenia rozmów a nie do robienia zdjęć, to wykonałeś nim niejedno podchwycone zdjęcie...