Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 25.05.2010 15:11

a ja mam takie pytanie: czy porównywaliście najnowsze wersje AM i IGo w odniesieniu do trasy "po drodze" Czyli nie samo jeżdżenie po Cro, ale "droga do", Czechy, Słowacja, Austria, Wegry, Słowenia. Jakies różnice w Poi, sposoby wyznaczenia trasy, różnice kilometrowe, ciekawe miejsca itp. Pytanie raczej z ciekawości (zaręczam trafię choćby mi ktoś oczy wiązał :D ).
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 27.05.2010 08:41

Cześć. Do wyjazdu coraz bliżej.
Macie gotowca lub chociaż punkty "w pobliżu", które mnie doprowadzą z Ostravy do Splitu ?
Do Ostravy i od Splitu chyba sobie poradzę więc nie zawracam głowy.
Chodzi mi o drogę przez Czechy (Ostrava-Brno), Słowację (Bratislava), Węgry (Szombathely - chyba droga 86) no i Chorwacja (Zagreb-Split-Brela).
Chodzi mi o takie punkty i o ich ilość, przy której wiem, że będzie dobrze wyznaczona przy optymalnej trasie w ustawieniach Automapy 6.1
Chciałbym unikać dróg płatnych gdzie są zbyteczne.
Zbyteczne mam na myśli, że w podobnym czasie przejadę ten odcinek bezpłatnie.
Czy te miasta wystarczą do wstukania w navi czy jeszcze jakieś muszę podopisywać aby dojechać tą trasą unikając problemów ?
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 27.05.2010 17:44

Ja mam gotowca ze Świętochłowic do Sukosan przez Słowację i Węgry, gdybyś chciał to mogę podesłać na maila. Pozdrawiam.
duszek
Turysta
Gotowiec

Nieprzeczytany postnapisał(a) duszek » 29.05.2010 18:57

kokos0 napisał(a):Ja mam gotowca ze Świętochłowic do Sukosan przez Słowację i Węgry, gdybyś chciał to mogę podesłać na maila. Pozdrawiam.

ja też.., ja też.. :lol:
kokos0
Croentuzjasta
Re: Gotowiec

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 29.05.2010 19:01

duszek napisał(a):
kokos0 napisał(a):Ja mam gotowca ze Świętochłowic do Sukosan przez Słowację i Węgry, gdybyś chciał to mogę podesłać na maila. Pozdrawiam.

ale co ja też? mam przesłać, czy masz gotowca?
duszek
Turysta
Re: Gotowiec

Nieprzeczytany postnapisał(a) duszek » 29.05.2010 19:07

kokos0 napisał(a):
duszek napisał(a):

ale co ja też? mam przesłać, czy masz gotowca?

Bym chciał go otrzymać :oops: No tak.. ale mam Garmin NUVI 250W.. strawi to :roll:
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 29.05.2010 19:10

jak masz automapę wgraną to tak, jak chcesz tego gotowca to podaj e-maila :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.05.2010 19:11

Ludzie!

Dlaczemu takie sieroty z siebie robicie?????
Czy Wy naprawdę nie potraficie wytyczyc trasy z punktu A do B z kilkoma punktami VIA????

Papierową mape do łapy, wstawić punkty w GPS-ie i nie róbcie z siebie sprawnych inaczej... :roll:
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 29.05.2010 19:14

FUX napisał(a):Ludzie!

Czy Wy naprawdę nie potraficie wytyczyc trasy z punktu A do B z kilkoma punktami VIA????

Papierową mape do łapy, wstawić punkty w GPS-ie i nie róbcie z siebie sprawnych inaczej... :roll:

Nie ma problemu, mam go na kompie już dwa lata to odstąpię
duszek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) duszek » 29.05.2010 19:17

kokos0 napisał(a):jak masz automapę wgraną to tak, jak chcesz tego gotowca to podaj e-maila :)

Mam wgrane :GP MAPA NT 2009.3 oraz CN EUROPE NT 2010.20 -jak to widzisz :?:
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 29.05.2010 19:22

duszek napisał(a):
kokos0 napisał(a):jak masz automapę wgraną to tak, jak chcesz tego gotowca to podaj e-maila :)

Mam wgrane :GP MAPA NT 2009.3 oraz CN EUROPE NT 2010.20 -jak to widzisz :?:

Nie wiem, ale daj maila to spróbujesz :D
duszek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) duszek » 29.05.2010 19:28

- Dzięki :wink:
Ostatnio edytowano 29.05.2010 20:03 przez duszek, łącznie edytowano 3 razy
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.05.2010 19:34

duszek wykasuj za chwile swój adres, gdyz skrzynka od spamu Ci się za niedlugo zapelni...
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 29.05.2010 19:38

duszek napisał(a):duch@gmail.com - Dzięki :wink:

wysłane
Ostatnio edytowano 30.05.2010 07:32 przez kokos0, łącznie edytowano 1 raz
duszek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) duszek » 29.05.2010 20:18

FUX napisał(a):Ludzie!

Dałeś mi po kulach.. :? jak nie wyjdzie sprobuje "na piechotke" ... A propo czy ktoś sprawdzał w praktyce podobny sprzęt i mapy na trasie: PL,SL,Węgry,BiH iii Croatia?. Jak to chodzi ,na ile można jej zaufać..U nas kieruje sie przedewszystkim własnym rozumem i znajomością terenu..
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI. - strona 40
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone