napisał(a) PETERENZO » 26.08.2009 07:35
kaltam napisał(a):Adria Route 2.30 jest bardzo dokładna z nazwami ulic i nr domów. Demo map garmina to nie jest "pełna wersja bez możliwości podłączenia" tylko demo jest wersją możliwą do wgrania do urządzeń garmina bez szczegółów takich jak np. nazwy ulic , szczegółowość itp. Proszę nie wprowadzać w błąd jak się nie używa danego sprzętu. Sprzętu i map garmina używam od 8 lat. Dla zainteresowanych polecam odpowiednia fora w internecie np. garniak.
Nikogo nie wprowadzam w błąd. To co napisałem jest zgodne w rzeczywistością ponieważ sam to sprawdziłem. Nie napisałem, że mapa nie ma nazw ulic, a jedynie, że w niektórych miejscowościach nie ma nazw ulic. A pokrycie siatką ulic (bez nazw) w przypadku miejscowości do której akurat ja się wybieram AM ma lepszą niż Adria. I to mnie właśnie zaskoczyło. Nie twierdzę, że w innych miejscowościach nie będzie lepiej - nie weryfikowałem tak dokładnie.
PS.
Widzę, że na temat demo nic nie wiesz. Kontaktowałem się z dystrybutorem tych urządzeń w Polsce i to on polecił mi skorzystać z serwisu internetowego producenta (Navigo Sistem) gdzie dostępny jest do pobrania instalator produktu AdriaROUTE, w najnowszej, aktualnie dostępnej wersji. Tak zrobiłem i dzięki temu, zainstalowałem mapę na własnym PC. Instalacja przebiega dokładnie tak samo jak wersji z licencją, tyle tylko, że ja odblokowuję AdriaROUTE z użyciem kodu DEMO dzięki czemu na PC dostępna jest pełna szczegółowość mapy - to zapewnia producent.
Dodatkowo zalecenie producenta (widnieje również na stronach dystrybutorów w Polsce) jest następujące "Mapy odblokowanej za pomocą kodu DEMO nie należy instalować w urządzeniu GPS. Dokonanie tej operacji, spowoduje automatyczne przejście urządzenia w tryb symulacji (moduł GPS zostanie wyłączony). Normalne funkcjonowanie urządzenia przywrócić można jedynie poprzez usunięcie mapy demostracyjnej."
Więc poczytaj, zadzwoń, poszukaj zanim komuś zarzucisz brak wiedzy. Jeżeli chodzi o garniak - wybacz, ja jednak wolę dowiedzieć się czegoś od producenta softu i zrobić to legalnie.