Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
claude
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) claude » 04.08.2009 20:00

Pamietaj, ze jesli kupisz nawigacje PNA to niestety bez zasilania popracuje okolo 3h i koniec.
AndyB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndyB » 05.08.2009 20:06

Do Balatonu z okolic Warszawy jechałem Z AM 5.5.1 (przez Rzeszów, Barwinek, Presov, Kosice, obwodnica Budapesztu) i wszystko ok. Potem odpaliłem IGO 8 z mapami Top-Map (Węgry) i Navigo Sistem (Chorwacja), ze wzgledu na ich dokladność i do Orebica zaprowadziło bezbłędnie.
w0jtek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) w0jtek » 13.08.2009 07:00

Przejechałem całą trasę Polska-Słowacja-Węgry-Chorwacja-Bośnia na iGO 8 z najnowszymi mapami. Żadnych problemów. Wszystko dobrze pokazane, nawet część kempingów znalazłem na podstawie bazy POI
no_fear
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) no_fear » 17.08.2009 09:44

w0jtek napisał(a):Przejechałem całą trasę Polska-Słowacja-Węgry-Chorwacja-Bośnia na iGO 8 z najnowszymi mapami. Żadnych problemów. Wszystko dobrze pokazane, nawet część kempingów znalazłem na podstawie bazy POI

fajnie ale z jakimi mapami ?

iGO8 działa m.in. z mapami:
- TeleAtlas
- NAVTEQ
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 17.08.2009 10:59

Ja w tamtym roku jechalem na AM 5. W tym jade z Igo + najnowsze mapy. Juz wiem ze bedzie duuuzo lepiej.
haka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) haka » 17.08.2009 12:06

Jeździłem z AM 5.3 napotkałem takie problemy:
1. od Mikulowa przed Wiedniem nawi wariowała na objazdach budowanej autostrady (pewnie częste zmiany przejazdów)
2. w Ptuju objazd przez nowy most ma duży rozrzut jakieś 20-30 m
3. wyspa Hvar to jedna biała plama zero dróg
4. Bośnia i Hercegowina prawie biała plama bo była główna droga z Metkovic do Mostaru
Poza tym jechało mi sie rewelacyjnie
no_fear
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) no_fear » 18.08.2009 06:16

grax napisał(a):W tym jade z Igo + najnowsze mapy. Juz wiem ze bedzie duuuzo lepiej.

Jakie te mapy ?
Medley
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Medley » 18.08.2009 11:50

Od paru dni posiadam navi garmina 765T mapami Gpmapa 2009 i CN Europe NT 2010. Ze strony znalezionej na forum ściągnąłem i zainstalowałem na karcie SD mapę AdriaRoute 2.30. Po zamontowaniu karty w odbiorniku wyświetla komunikat, że nie może odblokować map. Bardzo bym prosił o pomoc w odblokowaniu tej mapy.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.08.2009 13:21

Medley napisał(a):Od paru dni posiadam navi garmina 765T mapami Gpmapa 2009 i CN Europe NT 2010. Ze strony znalezionej na forum ściągnąłem i zainstalowałem na karcie SD mapę AdriaRoute 2.30. Po zamontowaniu karty w odbiorniku wyświetla komunikat, że nie może odblokować map. Bardzo bym prosił o pomoc w odblokowaniu tej mapy.

Nie odblokujesz, ponieważ Garmin przypisuje mapy do urządzenia; 2 urządzenia na mapę.
grax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grax » 18.08.2009 13:50

no_fear napisał(a):
grax napisał(a):W tym jade z Igo + najnowsze mapy. Juz wiem ze bedzie duuuzo lepiej.

Jakie te mapy ?

Ja wgrazlem mapy Panstw przez ktore bede jechal.
Mapy Navteq i TeleAtlas dla IGO
Loucipher
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Loucipher » 18.08.2009 14:23

Poza Chorwacją na trasie dobrze sprawdzają się mapy NAVTEQ. Wersja 2008.Q4, datowana na kwiecień 2009, prawie nie zawiera błędów. Na Węgrzech raz "poszła w pole" na nowo oddanym odcinku M86 (odcinek drogi ekspresowej w ciągu węgierskiej "86". Poza tym bez zarzutu.

Natomiast Chorwacja i BiH - tylko mapy lokalnego dostawcy Navigo Sistem d.o.o. Niemal się nie myliły. Fakt, brakuje siatek dróg w małych miejscowościach... ale po co siatki, skoro tam "dwie drogi na krzyż" i żadnej filozofii? Drogi mające znaczenie komunikacyjne odwzorowane są dobrze. Zauważyłem tylko lekki "rozjazd" na drodze z Metković do przejścia granicznego oraz niezbyt gęstą siatkę dróg w BiH - nie wszystkie lokalne drogi są uwzględnione. Ale z Metković do Mostaru, a potem z Mostaru do Medjugorje i z powrotem do Chorwacji poprowadziła bezbłędnie, choć nie zawsze dobrymi drogami.

Właściwie tylko na to trzeba uważać - nawigacja czasem kieruje na drogi praktycznie nieprzejezdne dla samochodu. Ale od czego jest wyobraźnia kierowcy? Ja właśnie w Chorwacji nauczyłem się, aby nie pchać się na drogi wątpliwej jakości, nawet, jeśli tak prawi nawigacja...
kaltam
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaltam » 18.08.2009 15:46

Co do garmina to od kilku lat jest 1 mapa = 1 kod (tylko jedno urządzenia). Co do Adria Route 2.30 jest bardzo dokładna - polecam.
Idzik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 19.08.2009 19:57

mapy NS - TE NAJNOWSZE jakos sie nie sprawdzaja xD 2razy robilem kólko

w okolicy Fasany - jadac na ROVINJ (zapomnialem jak sie pisze) B-)

iGO - LEKKO WARIOWALO ...POZDRO Z CHORWACJI :)
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 25.08.2009 08:29

Mam prośbę do posiadaczy IGO 8. Czy ktoś mógłby sprawdzić na nawigacji jak dokłądna jest mapa dla miejscowości Mimice - Chorwacja? Czy są nazwy ulic? Czy są wogóle jakieś ulice poza główną magistralą? Mimice to mała miejscowość na południe od Omis (jakieś 10 km).
Będę wdzięczny za informacje.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.08.2009 08:55

PETERENZO napisał(a):Czy są nazwy ulic?

Nie ma.

-> iGO 8.3.2.9... z ostatnimi mapami z tego czeskiego(?) serwera.

pzdr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI. - strona 32
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone