iGO 8
napisał(a) matio_turbo » 28.07.2009 23:54
Byłem w Chorwacji i używałem iGO z mapami dostawców lokalnych (EMapa, CEDA, TopMap i Navigo System). Na Słowacji mapa CEDA ma dwa poważne błędy.
Pierwszy w Żylinie (w drodze do HR)
link do mapki podglądowej zjeżdżając z
Estakady w
Kragujevską wg mapy mamy "jechać prosto", a jest tam ewidentny skręt w prawo.
Drugi błąd (już w drodze powrotnej) w Dolnym Kubinie:
link do mapki Mapa uważa że nie można jechać tak na węźle i każe wcześniej skręcić w lewo i gdzieś bardziej na północ włączyć się do E77.
(Te dwa błędy chyba nie występują na mapach innych producentów, ale ja jechałem na CEDA, bo tylko z nią nie rozjeżdżają się granice z EMapą i TopMap Węgier).
Na Węgrzech błędów nie zauważyłem, chociaż czasem lepiej byłoby, gdyby we wsiach przy drodze 86 słyszeć komunikat "jedź główną drogą" zamiast "trzymaj się prawej".
W Chorwacji Navigo Sisitem wypada dobrze, chociaż dziwnie prowadzi na węźle Sestanovac (inaczej niż znaki, ale do celu bez problemów dojedziemy).
Ktoś pisał jakiś czas temu, że wybiera iGO, bo jest mapy Baski Vody. Są, ale mapa kompletnie nie rozróżnia dróg przeznaczonych dla samochodów od ulic, które są schodami
Na szczęście iGO błyskawicznie oblicza nową trasę, więc wystarczy kierować się zdrowym rozsądkiem i skręcać tylko w ulice dostosowane do ruchu samochodowe, a nawigacja wzorowo wprowadzi/wyprowadzi nas z miejscowości.