Krystof napisał(a):Witajcie, temat wrzucony jest do FAQ, ale niestety, już na pierwszej stronie zrobił się mocno "szczegółowy" :@(
Czy ktoś z Was zechciałby się wysilić i wrzucić już gdzieś na początku kilka informacji dla laików? I nie piszcie "ty leniu jeden", bo przeca po to jest ten dział, żeby nieukom ułatwić życie i uniknąć zbędnych pytań w innych wątkach?!
Domyśam się, że profi już zapomnieli, czego można nie wiedzieć, więc prezentuję kilka sugestii:
- komu nawigację, a komu palmtop i gdzie leży główna różnica - inaczej mówiąc - czemu kupuje się samą nawigację, skoro palmtop oferuje więcej możliwości (i gdzie się mylę?)
* w czym palmtop jest gorszy/ lepszy?
- jak to jest z mapami? - czy mapy produkowane są do urządzeń różnych firm, czy każdy producent ma swoje mapy? czy do każdego palmtopa i każdej nawigacji są te same mapy? czy mapy do palmtopów i nawigacji to to samo?
- jak jest z aktualizacją map do nawigacji i palmtopów? kupuje się nowe mapy? jakie mapy są droższe? do palmtopów, czy do nawigacji?
jak ktoś odpisze, to może powymyślam więcej pytań od dyletantów ;@) pozdrov, Krystof
ja używam do nawigacji komórkę z Symbianem Nokia E-50 i powiem że wystarcza mi to za nawigację używam programów Tom Tom i Garmin choć ten drugi jest o niebo lepszy jeśli chodzi o pokrycie polski 99% wczoraj go testowałem na dłuższej trasie i sprawdził się rewelacyjnie.