Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Motoschiza
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Motoschiza » 27.06.2009 19:39

Ja mam poprzednią wersję 8.3.2.83157 z marca 2009
Mapy na Europę które używam to NAVTEQ3
na Chorwację podmieniłem na Navigo są bardziej dokładne.
W tym roku już przetestowana działała bardzo dobrze.
solari
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) solari » 29.06.2009 06:59

Motoschiza napisał(a):Ja mam poprzednią wersję 8.3.2.83157 z marca 2009
Mapy na Europę które używam to NAVTEQ3
na Chorwację podmieniłem na Navigo są bardziej dokładne.
W tym roku już przetestowana działała bardzo dobrze.

a właśnie, czy zapoda ktoś linka na forum czy na priv do fotek na trasie PL,CZ,SL,AU,SLO,CRO ? :wink:

oczywiście do IGO w powyższej wersji.

plus ewentualnie linka do POI.

dzięki i pozdro !
/solari 8)
JAREKPIOTROWICZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAREKPIOTROWICZ » 29.06.2009 09:05

solari napisał(a):a właśnie, czy zapoda ktoś linka na forum czy na priv do fotek na trasie PL,CZ,SL,AU,SLO,CRO ? :wink:

Ale jakich fotek?

solari napisał(a):plus ewentualnie linka do POI.

Dodatkowe POI masz tutaj:
http://www.poiplaza.com/
nassau
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nassau » 29.06.2009 21:57

Witam. Mam Clariona MAP370. Potrzebuję aktualizacji na 2009 (EU wschodnia) Na stronie Clariona zwariowali z cenami. 350 zeta za aktualizację??? Czy taką aktualizację da się ściągnąć?
Drragen
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Drragen » 01.07.2009 08:11

Witam

może mógł by mi ktoś doradzić gps na wyjazd na Istrie oraz do Włoch wenecja ale w większości Istria droga przez Chęchy, Austrię i Słowenię

i tak patrząc na allegro wybrałem takie

http://www.allegro.pl/item671041575_naw ... t_5gb.html
(bardziej za tym jestem ale tu mam dylemat że jest aby 48,71% Mapy Chorwacji :/ i nie wiem której akurat części jest odwzorowanie)
oraz coś takiego

http://www.allegro.pl/item665255313_asu ... ar_24.html
(tylko dlatego to biorę pod uwagę bo rok temu prze wyjazdem czytałem to forum to coś czytałem na temat tych map Igo)

Albo ten

http://www.allegro.pl/item673785702_gps ... kraje.html

a może macie jakieś lepsze na Allegro ?

proszę o pomoc
:roll:
JAREKPIOTROWICZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAREKPIOTROWICZ » 01.07.2009 09:42

Po pierwsze, i najważniejsze: w przypadku nawigacji sprzęt - to najmniej istotna rzecz. Najważniejsze są mapy. Co ci z z olbrzymiego Beckera, skoro będziesz miał okrojone lub niedokładne mapy?
I sprawa druga - funkcjonalność. Jak dla mnie nie ma programu lepszego niż IGO. Po prostu bije wszystkie na łeb pod względem interfejsu, obsługi, a przede wszystkim szybkości!
Dlatego rozważając zakup nawigacji na dzień dzisiejszy brałbym pod uwagę tylko PDA + osobna instalacja IGO.
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 01.07.2009 09:58

JAREKPIOTROWICZ napisał(a):...Jak dla mnie nie ma programu lepszego niż IGO. Po prostu bije wszystkie na łeb pod względem interfejsu, obsługi, a przede wszystkim szybkości!

- też b.lubię iGO :-)
Drragen
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Drragen » 01.07.2009 10:34

czyli wnioskując wasze posty brać tego

http://www.allegro.pl/item665255313_asu ... ar_24.html

????

co do PDA nie jest mi potrzebny wypasiony sprzęt a jak szukałem to tylko takie znalazłem dobrych marek żeby miały mapę tych państw co chcę a takie bajery jak wifi itp nie są mi potrzebne w GPS zwłaszcza że mam w razie czego 3 komy oparte na systemie symbian i wszystkie 3 z wifi i różnymi innymi bajerami :D

i jeszcze takie pytanko jak czytam te różne oferty to też można wyczytać że system odblokowany bądź nie ma o tym informacji bądź jest napisane że nie jest odblokowany i co w tym przypadku czy to coś poważnego jeżeli system jest nie odblokowany ?
decklen
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) decklen » 01.07.2009 11:12

NAWIGACJA GPS LARK 43.1 !!! do tego karta 4GB a na niej z linków które gdzieś zamieściłem na tym forum ( w tym temacie strona wcześniej...lub forum DVHK lub PEB mapy do igo od najlepszych dostawców
http://www.volny.cz/sstopar/mio_mapy_igo8_3.html ) ściągnąć najnowsze igo i automapę i masz wszystko co najlepsze za ceną około 280 do 300 PLN.
Kartę z nawigacjami wsadzasz do Larka w menu wybierasz lokalizację pliku uruchomiającego igo lub automapę i nic nie musisz odblokowymać !!!
haka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) haka » 01.07.2009 12:59

decklen napisał(a):NAWIGACJA GPS LARK 43.1 !!! do tego karta 4GB a na niej z linków które gdzieś zamieściłem na tym forum ( w tym temacie strona wcześniej...lub forum DVHK lub PEB mapy do igo od najlepszych dostawców
http://www.volny.cz/sstopar/mio_mapy_igo8_3.html ) ściągnąć najnowsze igo i automapę i masz wszystko co najlepsze za ceną około 280 do 300 PLN.
Kartę z nawigacjami wsadzasz do Larka w menu wybierasz lokalizację pliku uruchomiającego igo lub automapę i nic nie musisz odblokowymać !!!

Potwierdzam i do tego zdecydowanie taniej
Drragen
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Drragen » 01.07.2009 13:10

wolałem wydać więcej i mięć z mapami bo jak już pisałem jestem zielony w tym temacie więc wole nie kombinować z instalowaniem map itp
Ostatecznie zdecydowałem się na Asus'a z mapami Igo
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 01.07.2009 14:07

http://rapidshare.com/files/250463704/GJ_6.9_PL.rar

najnowsza skorka GJ_6.9_PL z mozliwoscia uzywania wielu map jednego kraju,TeleAtlas,Navteq lub lokalnych...jest funkcja w skorce do przelaczania...skorka do iGO 8.3...
decklen
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) decklen » 01.07.2009 14:42

Drragen napisał(a):wolałem wydać więcej i mięć z mapami bo jak już pisałem jestem zielony w tym temacie więc wole nie kombinować z instalowaniem map itp
Ostatecznie zdecydowałem się na Asus'a z mapami Igo

zdecydowanie zły wybór - według mnie

jeśli ktoś umie czytać po polsku i kopiować pliki w systemie windows nie może mieć problemów z "instalacją" a raczej kopiowaniem plików IGo czy AM na kartę pamięci a potem karta do nawigacji i już !
pawlop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlop » 01.07.2009 20:28

Haweł napisał(a):http://rapidshare.com/files/250463704/GJ_6.9_PL.rar

najnowsza skorka GJ_6.9_PL z mozliwoscia uzywania wielu map jednego kraju,TeleAtlas,Navteq lub lokalnych...jest funkcja w skorce do przelaczania...skorka do iGO 8.3...

A czy masz może jakiś poradnik jak taką skórkę zainstalować, bo niestety mam Igo8 ale nie wiem jak to zrobić i niestety nie znam angielskiego a z tego co się dowiedziałem jak już jest jakiś poradnik to właśnie po angielsku. Jakby coś to mógłbyśpodesłać jakiś link na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.
decklen
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) decklen » 02.07.2009 00:24

Pobierasz a następnie rozpakowujesz to co pobrałeś.
powinny powstać 4 katalogi które kopiujesz do IGo.
Uruchamiasz IGo i uruchamiasz skórkę w menu tam gzie między innymi wybierasz tapetę .
Potem możesz sobie potestować możliwości nowego IGo , coś też powłączać i powyłączać w menu ........:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI. - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone