jackiller napisał(a):Nie wiem jak w Twoim fonie ale mimo wszystko nie polecam. Używając Naviexperta uzależniasz sie od kolejnej zmiennej jaką jest dostęp do internetu.
Ma to wpływ na dwie rzeczy... sam dostęp jako dostęp albo jego brak oraz mimo wszystko spowolnienie działania, bo nie dość że program musi pobrać mapy to jeszcze je przetworzyć. A procesory w fonach są mizerne i u mnie, jak w Warszawce zmienię trasę, to zanim on to pobierze i przeliczy to już często zdążę dojechać na miejsce..Poza tym jeśli chodzi planowanie tras, to jakoś tego nie widzę, zwłaszcza jak mówimy o punktach pośrednich.
(dodam... testowałem wersję Naviexperta ponad rok temu - więc może się zmieniło
W ogóle navi na fona to jedna sprawa a navi-dedykowane to druga.
Abonament na dwa lata kosztował mnie po upustach dla stałego klienta około 150,00zł + opłaty miesięczne (5-10zł.) za transfet- internet (trasa przejazdu-czas ściągania danych). Ładuje się bardzo szybko, a plusem jest ciągła aktualizacja map, miejsc niebezpiecznych, radarów ,itp. Koszta transferów map w telefonie ustawiamy tak by ściągał jak najmniej niepotrzebnych danych np: wyłączmy ściąganie przeliczania kilometrów. W mapach można ustawić rodzaje preferencyjnych tras, punktów pośrednich itp.
Pewnie różnice sprawia oprogramowanie i rodzaj telefonu, a i koszta u operatorów.