napisał(a) dids76 » 28.09.2008 21:49
Wracałem z automapą 5.0.5 z Plitvickich Jezer do miejscowości Senj. Jako że droga nr 52 była w remoncie (ruch wahadłowy, szuter), to zażyczyłem sobie od Krzysia innej trasy. No i wyznaczył, najpierw drogą 42 a potem zjazd na drogę lokalną, sprawdzałem w atlasie CRo i wszystko było OK. No i droga 42 była OK, ta lokalna przez chwilę też,potem przez jakieś 20km był szuter, szerokość drogi taka że 2 auta miały by problem z minięciem. Najbardziej podobały mi się znaki z trupią czaszką oznajmiające o minach i zakazie wstępu do lasu ,jak zobaczyła to moja żona to myślałem że mnie udusi a nawigacje wywali przez okno (dobrze że nie wywaliłem bo pomiędzy te miny to chyba by po nią nikt nie poszedł). Ale Krzysiu wyprowadził nas na normalną drogę i dojechaliśmy do celu(cały czas prowadził bez zarzutu).
Na drugi dzień była kupa śmiechu z tej trasy (zresztą jest do dzisiaj), ale stresu trochę było, szczegulnie że jechaliśmy już po zmierzchu i co było ewidentnie moją winą wskaźnik poziomu paliwa zbliżał się do rezerwy.Ale za to będziemy tą trasę pamiętali przez kilka lat!
ps. Auto mapa naprawdę jest dobra!!
Ostatnio edytowano 02.08.2015 10:51 przez
dids76, łącznie edytowano 1 raz