Nieaktualne ....... już mam.
Pozdrawiam.
fafikdog napisał(a):daisykf napisał(a):Pojawiła się nowa mapa Chorwacji do I-go, jest już nowy odcinek autostrady. Poruszałem sie z tym systemem 3 razy Polska-Słowacja-Węgry-Chorwacja bez uwag OK.
Jaka wersja mapy (oznaczenie)?
Krzychu_K napisał(a):Witam serdecznie.
Mam kilka pytań - a zasadzie to równo dwa.
Na wstępie informuję, że nie jestem posiadaczem ani użytkownikiem urządzeń GPS i stąd moja niewiedza lub nawet ignorancja, ale....
No właśnie jest małe ale. Wybieram się za dwa tygodnie na Cro i wpadłem na genialny pomysł wypożyczenia od rodziny takich urządzeń. Pojawił się problem , bo posiadane przez nich urządzenia wyposażone są tylko w mapy naszego kraju. No to w samochód i do sklepu (nazwy nie wymienię - bo jak nie można reklamowac to antyreklamy też robił nie będę) i tam facet mówi, że to się da załatwic ale ceny map na europę to od 400-500 stówek i wyżej.
Pytanie pierwsze: Czy aby trochę nie przesadził z ceną?
Do dyspozycji (pożyczenia) mam takie urządzonka jak: Easy Tough ET-907 lub Becker BE 7827.
I tu pytanie drugie: Jak inaczej można zainstalowac tam właściwe mapy? Czy jest jakaś opcja zaciągnięcia z netu (oczywiście za rozsądną cenę) i zainstalowania.
Jeśli rzeczywiście to są takie koszty - to zostanę przy mapach w wersji papierowej - szkoda inwestowac tyle do pożyczonej nawigacji.
Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na wskazówki.
Przepraszam jeśli moje pytania wydają się komuś dziwne, ale ten temat jest dla mnie TABU. Dużo jeżdżę po kraju i większośc tras znam a do tego korzystam z CB - u nas wystarcza, ale chciałem się lepiej doposażyc przez takim urlopem.
fafikdog napisał(a):Kto pyta nie błądzi
Nie jest ważne jakiego typu jest urządzenie, ale jaka nawigacja jest zainstalowana (Automapa, Igo 2006, Igo 2008, Garmin itp.).
Ważna jest również wersja (np Automapa może być: 3, 4.1, 5.0.5 itd.).
baton napisał(a):Rozumiem, ze co do dokladnosci nawigacji w Chorwacji panuje dosc zgodny konsensus - IGO (2006 czy tez 2008) prowadzi ... interesuje mnie natomiast program (strona?) do wyznaczania trasy w komputerze (cos w stylu targeo)...
Zdecydowanie iGo 2006 (Plus), najlepsze mapy (przynajmniej Czarnogóry).