Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Hunter1970
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hunter1970 » 01.06.2008 09:47

Witam.
Jedno pytanie - czy któryś z kolegów jechał może do Cro z fabryczną nawigacją Opla CD 70 NAVI :?:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.06.2008 10:09

Hunter1970 napisał(a):Witam.
Jedno pytanie - czy któryś z kolegów jechał może do Cro z fabryczną nawigacją Opla CD 70 NAVI :?:

Najedź kursorem na odpowiednią miejscowość w Cro i powiększ; zobaczysz wtedy co i jak...
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 01.06.2008 10:21

FUX napisał(a):
Hunter1970 napisał(a):Witam.

Najedź kursorem na odpowiednią miejscowość w Cro i powiększ; zobaczysz wtedy co i jak...
:?:
Hunter1970
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hunter1970 » 01.06.2008 10:25

Dziękuje za informację, ale chodzi mi przede wszystkim jak się sprawdza w praktyce nawigacja w Oplu, pod koniec czerwca wyjażdzam do Cro, a nie testowałem na tak długiej trasie i poza granicami kraju.
yarod77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarod77 » 05.06.2008 08:15

Witam tez jadę z CD70 Opla. To co mogę powiedzieć teraz to nie ma chyba super dokładnej mapy na Chorwację w tym systemie. POmijam mapy systemu NAVTEQ - co ciekawe zalecane dla tego systemu ale z powodzeniem zastosuje się mapy z systemu VDO DAYTON. Mam na krążku mapy VDO Dayton z 2007 roku- chyba ostatnią wersję- i rzeczywiście oznakowane są główne trasy na lądzie, główne miasta ale wyspy np HVAR nie. Można traktować to jako uzupełnienie mapy w formie analogowej heheh /papierowej/. Pakiet obejmuje Europę Centralną / Polska, Czechy, Austria, Węgry, Słowacja no i właśnie Chorwacja/. Są oznakowane POI - tak więc jechać można ale nie ufałbym na 100 % że zaprowadzi no małej dziupli pod Splitem heheh

Oczywiście nie jestem wyrocznią - jeśli ktoś zna i poleca nowsze mapy do systemu Opla CD70 ..... z góry dziękuje
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 05.06.2008 08:39

Puszcza41 napisał(a):
Paweł i Kasia napisał(a):nuvi 250W + City Navigator Eeurope NT 2008 + GPMapa 2007.3.

Polecam ten sprzęt, nie ma żadnych problemów z zawiszaniem, bardzo szybki, CNE2008 rewelacja, GPMapa 2007.3 jest porównywalna z automapą (ponad 1200 szczegółowych map miejscowości), koszt 1500pln w salonie autoryzowanym wraz z mapami, nie kupujcie Garminów w marketach bo zawsze mają stare mapy.

Obrazek

Też mam to cacko i jestem bardzo zadowolony - zwłaszcza że cena tego zestawu znacznie spadła - w tej chwili w salonach firmowych Garmina 1088zł. Problem tylko z mapą Chorwacji - CNE 2008 to w przypadku Cro tylko główne drogi + kilka głównych miast (Zadar, Split, Dubrownik i inne podobnej wielkości). Z punktami POI też kiepsko to wygląda. Właściwie należałoby zainstalować dodatkową mapę szczegółową Chorwacji...

z jednej strony chyba wystarczyły by mi główne drogi, chodzi tylko o to żeby sprawnie dojechać do dubrovnika a z tamtąd wyskoczyć na Orebic

jednak jeżeli ktoś dysponuje mapą chorwacji do tego użądzonka to niech da znać
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 05.06.2008 08:40

alo, domyślam się, że mało to was obchodzi, ale kupiłem sobie navi! 8)

wprawdzie nie jest to porsche, bo manta 030 za niecałe 3 stówy, ale jestem bardzo zadowolony

gdyby kto pytał, to ja już wiem:

- po odblokowaniu mam pda :@)

- jadę sobie z mapamapą (bo na razie to tylko mam i kiszka straszna, bo wiele mniejszych miejscowości nie ma planów - nawet takie miasteczka 30-tysieczne :cry: ), ale ...

- ... jadę sobie z tą nawigacją i słucham mp-trójek, bo podłączyłem mantę kabelkiem z kasetą do kaseciaka w aucie - i powiem wam, że (wprawdzie meloman ze mnie kiepski) dźwięk jest super :@)

- do tego systemu mi to nie spowalnia (ale uwaga - sprawdzałem na 13-kilometrowe trasie)

Mam pytanie ważne jednak:

czy do tej manty 030 mogę wsadzić kartę 4gb?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.06.2008 08:47

Paweł i Kasia napisał(a):
Puszcza41 napisał(a):
Paweł i Kasia napisał(a):nuvi 250W + City Navigator Eeurope NT 2008 + GPMapa 2007.3.

Polecam ten sprzęt, nie ma żadnych problemów z zawiszaniem, bardzo szybki, CNE2008 rewelacja, GPMapa 2007.3 jest porównywalna z automapą (ponad 1200 szczegółowych map miejscowości), koszt 1500pln w salonie autoryzowanym wraz z mapami, nie kupujcie Garminów w marketach bo zawsze mają stare mapy.

Obrazek

Też mam to cacko i jestem bardzo zadowolony - zwłaszcza że cena tego zestawu znacznie spadła - w tej chwili w salonach firmowych Garmina 1088zł. Problem tylko z mapą Chorwacji - CNE 2008 to w przypadku Cro tylko główne drogi + kilka głównych miast (Zadar, Split, Dubrownik i inne podobnej wielkości). Z punktami POI też kiepsko to wygląda. Właściwie należałoby zainstalować dodatkową mapę szczegółową Chorwacji...

z jednej strony chyba wystarczyły by mi główne drogi, chodzi tylko o to żeby sprawnie dojechać do dubrovnika a z tamtąd wyskoczyć na Orebic

Post Lubuszanina na poprzedniej stronie....
.... ale tylko do komputera. Nie masz niestety klucza na Twoje urządzenie...
Hunter1970
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hunter1970 » 05.06.2008 12:14

Witaj yarod77.
Ja posiadam mapę firmy NAVTEQ: Central Europe - Opel CD70/EHU4 Map CD Version 2008/2009.
Pozdrawiam :)
yarod77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarod77 » 05.06.2008 12:55

Hunter1970 napisał(a):Witaj yarod77.
Ja posiadam mapę firmy NAVTEQ: Central Europe - Opel CD70/EHU4 Map CD Version 2008/2009.
Pozdrawiam :)

jak wygląda "pokrycie" :D Chorwacji?? jak jest szczegółowa?
Hunter1970
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hunter1970 » 05.06.2008 13:22

Witaj yarod77.
Podaj jakieś namiary na siebie np. adres e-mail.
Pozdrawiam
yarod77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarod77 » 06.06.2008 15:05

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :D
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 08.06.2008 21:51

FUX napisał(a):
Paweł i Kasia napisał(a):
Puszcza41 napisał(a):

Obrazek

Post Lubuszanina na poprzedniej stronie....
.... ale tylko do komputera. Nie masz niestety klucza na Twoje urządzenie...

Eeee, na wszystko są sposoby :lol:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 08.06.2008 22:13

Nie w temacie ale napiszę tutaj.
Kiedyś w ViaMichelin mogłem wpisać kraj, misto, ulicę i nr domu ... i program pokazał wszytsko.
Teraz wpisuję .... program pokazuje ale ogranicza sie do centrum danego miasta. Nie pokaże mi ulicy i nr domu.
Czy ktoś z szanownego grona ma jakiś namiar na coś takiego aby pokazał ulicę z nr domu ???? ( chodzi o Włochy ale to zapewne bez różnicy)
Pozdrawiam.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.06.2008 06:35

Janusz .... Ty jesteś spec od spraw wszelakich, możesz coś poradzić. ?? ( cały czas Cię śledziłem .... dbałem o Twoje zdrowie, ...
pomóż potrzebującemu) :D :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI. - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone