Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 19.05.2008 12:16

co sądzicie o tym urządzeniu:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=362056779
warto?

a czy procek 266 nie za słaby? standardowo stosuje się już 400, czy pojęcia mieszam?

a ja pytanie "z ciekawości" mam :@)

- czy można jednocześnie mieć włączoną mapę (powiedzmy z głosem wyciszonym) i słuchać sobie mp3? czy łatwo sobie nawigować (czyli w tym wypadku "przechodzić" z odwarzacza do mapy?)

- czy ktoś z was wypróbowywał nawigację + kaseta z kablem słuchawkowym do odtwarzania muzyki?

Problem mam taki, że w aucie mam kaseciaka i kombinuję używać nawi jako odtwarzacza mp3 ... co sądzicie? hę?

pozdrov K.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 19.05.2008 12:40

a to?:

GOCLEVER NAVIGATOR 3550A

o tu: http://www.allegro.pl/item364408942_odb ... al_3d.html

K.
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 24.05.2008 10:58

Krystof napisał(a):
co sądzicie o tym urządzeniu:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=362056779
warto?

a czy procek 266 nie za słaby? standardowo stosuje się już 400, czy pojęcia mieszam?

a ja pytanie "z ciekawości" mam :@)

- czy można jednocześnie mieć włączoną mapę (powiedzmy z głosem wyciszonym) i słuchać sobie mp3? czy łatwo sobie nawigować (czyli w tym wypadku "przechodzić" z odwarzacza do mapy?)

- czy ktoś z was wypróbowywał nawigację + kaseta z kablem słuchawkowym do odtwarzania muzyki?

Problem mam taki, że w aucie mam kaseciaka i kombinuję używać nawi jako odtwarzacza mp3 ... co sądzicie? hę?

pozdrov K.

Mam tego Mediona i kupiłem na Allegro z tej firmy.
1. Czekałem chyba z 3 tygodnie na urządzenie i po ostrym monicie dostałem
2. To co mi przysłali w paczce to woła o pomste do nieba - wszystko brudne używane a wypełniacz paczki to zmiete kartki z zeszytu dziecka.
3. żadnej instrukcji obsługo jakiejkolwiek płyty z mapami.
Teraz o urządzeniu - moze być. Wgrane były w nim mapy od MIO na karcie pamięci i urzadzenie odblokowane.
Ja to tylko poto go kupiłem bo mam nawigacje w nowej VW Jetta. Tylko Niemcy nie dają map na Słowenię i Chorwację.
Sciągnąłem najnowsze mapy na MIO z 02-2008 wgrałem na 4 GB kartę SD i wszystko super działa. Natomiast nie testowałem puszczania muzyki podczas prowadzenia nawigacji. Mogę polecić to urządzenie za te pieniądze 8)
redarrow
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) redarrow » 24.05.2008 21:24

Sprawdzałem mapy cro w AutoMapa 5.0.5 i IGO8 z mapami z 2008 roku wygrywa IGO. Sprawdzałem miasto Omiś i w AM tylko kreski a w igo jest kilka uliczek. Nie sprawdzałem jak inne miejscowości ale wydaje mi się że muszą być dokładniejsze przecież nie poprawili tylko Omisia :).
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 24.05.2008 21:36

Trzeci sezon korzystam z Fujitsu-Siemens Loox N560. Ma to zegar 624MHz i wyświetlacz VGA. Na karcie SD - iGo2006(cała Eu) i Auto Mapa(tylko Polska). Działa b. szybko. iGo w zupełności mi wystarcza. Prosty, przyjazny interfejs. Za każdym razem/wyjazdem - nie zawiodłem się. Co prawda pokrycie Eu zachodniej bije na głowę dawne demoludy, ale i tak jest OK. Natomiast od niedawna mam do dyspozycji oryginalną nawigację RTI w V70. Dwie płyty DVD - jedna tylko Eu zachodnia, druga - Polska, pewnie dawne KDL-e i także Eu zachodnia. Muszę pogrzebać, sprawdzić co tam jest, choć już teraz szczegółowość pokrycia Polski wywarła niezłe na mnie wrażenie. Cholera, Szwedy są praktyczne - dla wygody: nawigację można obsługiwać z kierownicy, jak i osobnym pilotem. Duuuży, wysuwany z podszybia wyświetlacz...
BTW dziś w Elektro World-zie widziałem iGo2006 na Europę wschodnią. Cena ok. 550PLN. Napisane było na opakowaniu, że m.in. Chorwacja ma szczegółowe pokrycie. Widział ktoś z Państwa tę wersję iGo? Używał ktoś może? Warto nabyć?
RobZel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobZel » 24.05.2008 21:58

Czy ktoś "zaliczył" CRO z Blaupunktem Lucca 5.3?
black_diablo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) black_diablo » 26.05.2008 07:50

nuvi 250W + City Navigator Eeurope NT 2008 + GPMapa 2007.3.

Polecam ten sprzęt, nie ma żadnych problemów z zawiszaniem, bardzo szybki, CNE2008 rewelacja, GPMapa 2007.3 jest porównywalna z automapą (ponad 1200 szczegółowych map miejscowości), koszt 1500pln w salonie autoryzowanym wraz z mapami, nie kupujcie Garminów w marketach bo zawsze mają stare mapy.

Kupiłem go na allegro za 675 zł + 15 wysyłka. Mapy Europa 2008 + Radary. Oczywiście sprzęt nowy nie rozpakowany. Polecam
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=368798862
a tu widzę że jest jeszcze taniej 649zł + 15 wysyłka.
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=370486325
HeniekWit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HeniekWit » 26.05.2008 08:24

Kolego Krystof mam podobnego mediona z Krakowa z innej firmy i w swietle tego co napisał wlodek to wszystkie krakowskie firmy trochę naciągają. Na tych medionach jest MioMap i ściągnąłem sobie aktualne mapki i chodzi to OK. Za te kwotę może być. Tylko nie wiem którą krakowska firmę polecić.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 26.05.2008 08:46

Witaj Włodek, Witaj Kolego Heniek :@)
Dzięki za informacje ...
- to trochę ściema, że nowy towar nosi ślady zużycia :@(
- a jak w końcu z tym odsłuchiwaniem muzyki i innych plików mp3?

(przypominam, że mój problem nazywa się "kaseciak w aucie" i mam do wyboru - a. albo zmienić całe radio - słaba sprawa, bo jest 2din, a nie dam głowy, że ramka będzie pasować, bo radio nie jest równe; b. wozić odtwarzać mp3 + kaseta z kabelkiem słuchawkowym; c. no i ta opcja z nawigacją, która mi się podoba ze względu na to, że oprócz czegoś do słuchania będę miał nawigację :@) )

pozdrov, K.
HeniekWit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HeniekWit » 27.05.2008 11:54

Mój medion odtwarzał mp3, syn sie tym bawił, teraz nie ma tam muzy tylko mapki. Czy będzie odtwarzał muzykę łącznie z nawi teraz Ci nie odpowiem. Ja kupowałem Mediona MD96800 z myślą o nawigacji i drodze do Cro.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 27.05.2008 13:49

a mi się znów coś w klimie posypało (przewód pękł) i muszę sobie twardo i po męsku powiedzieć: "chłopie, w tym roku z nawigacji nici" :@)
sonny
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sonny » 27.05.2008 22:32

Krystof napisał(a):a mi się znów coś w klimie posypało (przewód pękł) i muszę sobie twardo i po męsku powiedzieć: "chłopie, w tym roku z nawigacji nici" :@)

Współczuję! W zeszłym roku miałem taką samą usterkę, naprawa kosztowała 1400 złociszów. Na szczęście navi kupiłem wcześniej :oops:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 30.05.2008 12:20

Współczuję! W zeszłym roku miałem taką samą usterkę, naprawa kosztowała 1400 złociszów. Na szczęście navi kupiłem wcześniej

ode mnie mechanik chce 500 za lutowanie aluminium - zdzierstwo w biały dzień, szukam dalej ... może jakis serwis lodówkowy znajdę, czy cos w tym stylu - kończę, bo się wpierniczam w temat :wink:

a propos - we wtorek będą w selgrosie manty gps030 ... znów się zastanawiam, oj kusi, kusi ;@)
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 30.05.2008 12:32

Witam
Jak odblokować AdriaRoute2.00 na komputerze - żeby było widać mapy.
Pozdrawiam
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 30.05.2008 12:59

pablo2222 napisał(a):Witam
Jak odblokować AdriaRoute2.00 na komputerze - żeby było widać mapy.
Pozdrawiam

Klucz aktywacyjny jest potrzebny.
AdriaRoute 2.00
95LSD-ECHXS-42P2B-5H6NQ-LPBSL
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI. - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone