Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.04.2008 20:06

Szykuje sie oklep dla dareczka od mieszkańców Krainy Podziemnych Pomarańczy :)
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 16.04.2008 20:44

Masło napisał(a):Jeżeli chodzi o mapy do Garmina czy to na autonomiczną nawigacje czy telefon z Symbianem to polecam mapę Adria Route w wersji 2.0.

http://garmin.pl/tech/index.php?mod=new ... ct=article

Szczegółowość jest naprawdę duża i sądzę że zadowoli każdego z was.

Cena jest trochę duża ale można sie stać sie jej posiadaczem korzystając ze sklepu Torrent :lol:.

Sam używam tej mapy na zestawie Nokia E61 + GPS Nokia LD3-W wraz z GPmapą 5.0 i City Navigator Europe 2008. Wszystko sprawuje sie wyśmienicie.

Pozdrawiam

Faktycznie, dokładność i aktualność Adriaroute 2.0 robi duże wrażenie, ale cena jest zaporowa - prawie 700zł za mapę którą będę wykorzystywał przez 2-3 tyg w roku to zdecydowanie zbyt dużo... A jeśli chodzi o wersje powiedzmy nie do końca legalną to owszem można znaleźć w sieci, ale co z kodem który odblokuje mapę?
Można jeszcze przypatrzyć się innej mapie na odbiorniki Garmina - CroGuide 3.2. Dokładność mapy gorsza od Adriaroute 2.0, ale znacznie lepsza od mapy Chorwacji w Citi Navigator 2008. Ta mapka nie wymaga odblokowania, więc jeżeli komuś poczucie uczciwości na to pozwala, to faktycznie może coś w internecie wyszperać.
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 16.04.2008 20:51

Paweł i Kasia napisał(a):nuvi 250W + City Navigator Eeurope NT 2008 + GPMapa 2007.3.

Polecam ten sprzęt, nie ma żadnych problemów z zawiszaniem, bardzo szybki, CNE2008 rewelacja, GPMapa 2007.3 jest porównywalna z automapą (ponad 1200 szczegółowych map miejscowości), koszt 1500pln w salonie autoryzowanym wraz z mapami, nie kupujcie Garminów w marketach bo zawsze mają stare mapy.

Obrazek

Też mam to cacko i jestem bardzo zadowolony - zwłaszcza że cena tego zestawu znacznie spadła - w tej chwili w salonach firmowych Garmina 1088zł. Problem tylko z mapą Chorwacji - CNE 2008 to w przypadku Cro tylko główne drogi + kilka głównych miast (Zadar, Split, Dubrownik i inne podobnej wielkości). Z punktami POI też kiepsko to wygląda. Właściwie należałoby zainstalować dodatkową mapę szczegółową Chorwacji...
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 17.04.2008 07:53

Co do mojego poprzedniego maila, to powiem, że mam kupiony ponad rok temu MIO C720 za grubo ponad 1600 zł. I musiałem wydać 100 Euro na nowsze mapy E. Wschodniej. Kiedy zobaczyłem ten nowy model byłem zachwycony: duuży ekran, cieńszy i lżejszy niż mój, ale przede wszystkim mapy: dokładne, nawet z najnowszymi odcinkami, również w Cro. Nie rozumiem za co dałem 100 E. za mapy nie tak dokładne jak w tym 320!
black_diablo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) black_diablo » 17.04.2008 09:11

Co do mojego poprzedniego maila, to powiem, że mam kupiony ponad rok temu MIO C720 za grubo ponad 1600 zł. I musiałem wydać 100 Euro na nowsze mapy E. Wschodniej. Kiedy zobaczyłem ten nowy model byłem zachwycony: duuży ekran, cieńszy i lżejszy niż mój, ale przede wszystkim mapy: dokładne, nawet z najnowszymi odcinkami, również w Cro. Nie rozumiem za co dałem 100 E. za mapy nie tak dokładne jak w tym 320!

I tu pojawia się pytanie czy warto wydawać tyle kasy jeżeli technologia idzie w takim tempie na przód że za rok to nasze urządzenie będzie nadawało się tylko do lamusa? Dla tych którzy dużo jeżdzą po świecie to z pewnością tak ale dla takich jak ja co nie chcą błądzić jadąc na wakacje to chyba nie bardzo. Po powrocie z wczasów GPS trafiłby na kolejny rok do szuflady. Dlatego coraz bardziej zaczynam myśleć nad jakimś dobrym telefonem z GPS-em. To urządzenie ma przynajmniej 2 funkcje i po powrocie z wakacji będzie nadal używane jako telefon.
Ostatnio edytowano 17.04.2008 09:58 przez black_diablo, łącznie edytowano 1 raz
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 17.04.2008 09:43

W sytuacji kiedy cena i wielofunkcyjność gra większą rolę, tyle tylko że ktoś pisaą że cenowo wydatek bardzo podobny. A w sumie urządzenie nie jest jednorazówką: mapy są jedynie problemem, bo z każdym nowo wybudowanym odcinkiem istniejąca mapa staje sioę niekatualna. I nic na to nie poradzisz, czy bądzie to drogie PNA czy PDA czy telefon...
to ja ewa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) to ja ewa » 17.04.2008 13:18

Puszcza41 napisał(a):
Paweł i Kasia napisał(a):nuvi 250W + City Navigator Eeurope NT 2008 + GPMapa 2007.3.

Polecam ten sprzęt, nie ma żadnych problemów z zawiszaniem, bardzo szybki, CNE2008 rewelacja, GPMapa 2007.3 jest porównywalna z automapą (ponad 1200 szczegółowych map miejscowości), koszt 1500pln w salonie autoryzowanym wraz z mapami, nie kupujcie Garminów w marketach bo zawsze mają stare mapy.

Obrazek

Też mam to cacko i jestem bardzo zadowolony - zwłaszcza że cena tego zestawu znacznie spadła - w tej chwili w salonach firmowych Garmina 1088zł. Problem tylko z mapą Chorwacji - CNE 2008 to w przypadku Cro tylko główne drogi + kilka głównych miast (Zadar, Split, Dubrownik i inne podobnej wielkości). Z punktami POI też kiepsko to wygląda. Właściwie należałoby zainstalować dodatkową mapę szczegółową Chorwacji...

A gdzie moge w okolicach Katowic znaleźć autoryzowny salon?CZy np.w VOBIsie może być?

Najpierw napisałam,potem pomyslałam o GOOGLE i znalazlam :)
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 19.04.2008 20:24

Duzo nowych mapek do MIOMAP i IGO 2006,ale ciezko sie dostac na strone...
http://hooligan.myftp.org/iGO-MioMap%20latest%20maps/
Jakby co to nie ja...
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 19.04.2008 20:55

Haweł napisał(a):Duzo nowych mapek do MIOMAP i IGO 2006,ale ciezko sie dostac na strone...
http://hooligan.myftp.org/iGO-MioMap%20latest%20maps/
Jakby co to nie ja...

próbowałeś już to wgrywać ? jesli tak to napisz coś bardziej szczegółowo :D stronka niezła :D
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 19.04.2008 21:00

narazie sciagam,a potem bede cos dzialac,ciezko sie sciaga...zapodalem zeby koledzy sie wypowiedzieli na temat map...
sonny
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sonny » 19.04.2008 21:35

Mapa Cro o sygnaturze 2008.01_080305.fbl zawiera odcinek A1 do Sestanovaca, a więc chyba jest najnowsza.
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 20.04.2008 20:13

fajnie fajnie. wrzucanie linkow do stron z nielegalnym softem na forum o takiej ogladalnosci 8O genialne posuniecie
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 20.04.2008 20:25

Uważajcie na Fokstrota, nie wiadomo do czego jest zdolny. Prawdopodobnie jest to Wysunięta Jednostka Tajnej Agentury GPS.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 20.04.2008 20:28

fokstrot napisał(a):fajnie fajnie. wrzucanie linkow do stron z nielegalnym softem na forum o takiej ogladalnosci 8O genialne posuniecie

OCZYWISCIE TYLKO NA LEGALU LATASZ ???!!!
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 20.04.2008 21:44

na miotle latam. poza tym powiedz mi jakie to ma znaczenie?
na kazdym szanujacym sie forum za takie linki dostaje sie bana, widac tutaj zaczyna byc nienormalnie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI. - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone