napisał(a) Brutaka » 18.06.2015 21:59
szaki17 napisał(a):Jeżeli nie, to jest tylko jedno wytłumaczenie montowania takiego ekranu w aucie, szpan
Człowiek chciał pokazać, że tablet można wykorzystać jako bardzo fajne centrum nawigacji (tymczasowej), tym bardziej pokazałem zwykłe, budżetowe urządzenie (nic wyszukanego), które swoimi możliwościami bije o klasę droższe i typowe urządzenia do nawigacji, a tu nagle opinia, że szpan...
To, że skupiam się na drodze podczas jazdy i to, że urządzenie mi wcale nie przeszkadza nie oznacza od razu, że montuję je tam dla szpanu, litości! Mi ten "gadżet" służy wyśmienicie i osobom mającym podobne odczucia polecam.
PS1. Aż się się boję zapytać jak ocenisz kierowców ciężarówek, którzy w trasy zabierają swoje laptopy służące im głównie za nawigację
coobah napisał(a): @Brutaka, odrzutowcem śmigasz po Europie, że ten czas reakcji jest taki ważny?
Tym bardziej przy ustawieniu widoku na całą Europę to chyba zbyt szybko się nie przemieszcza strzałka/samochodzik po mapie...
Pisząc o czasie reakcji miałem na myśli responsywność urządzenia na aplikowane zadania.
Bardzo często na dłuższych postojach lubię surfować po mapie w poszukiwaniu np. przydatnych miejscówek po zdefiniowanych POI (rok temu idealnie znalazłem fajną knajpkę przelatując przez Werfen, zjeżdżając niecałe 8km od autostrady). Zdarza się również często tak, że w trakcie podróży jednym dotknięciem zoom-uję sobie mapę (lub mój co-driver) i weryfikuję nieznane mi na mapie tereny.
Na początku powiem Ci, że miałem mieszane uczucie kiedy pierwszy raz wziąłem tego "grzmota" do auta jednak po przejechaniu pierwszych 200km wiedziałem, że żadna nawigacja nie da mi takiego komfortu w eksploracji nieznanych mi dotychczas dróg-tras co właśnie tablet, który na co dzień i tak służy do pracy (poczta, internet, e-booki). Ogólnie ja jestem technologicznym freekiem i bardzo mi się ten uniwersalny sprzęcik podoba.
PS2. Zawsze mam 2 urządzenia pracujące jednocześnie! Niczym ... filantrop