Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 02.04.2008 22:56

asikx napisał(a):
fokstrot napisał(a):ot dobrze powiedziane. dlatego tez denerwuja mnie takie "anty" komentarze :P

Ot, jakie to polskie. Krytykę rzeczy posiadanej przyjmujesz jako atak na Twoją osobę.

wiesz co lubie? konstruktywna krytyke. nabijanie sie z tego co posiadaja inne osoby uwazam za, bez obrazy, blazenade.
secundo nie posiadam nawigacji z 7" ekranem. pisalem, ze posiadam pda z dosc sporym ekranem ale daleko mu do 7". radze czytac uwaznie.
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 09.04.2008 07:33

nuvi 250W + City Navigator Eeurope NT 2008 + GPMapa 2007.3.

Polecam ten sprzęt, nie ma żadnych problemów z zawiszaniem, bardzo szybki, CNE2008 rewelacja, GPMapa 2007.3 jest porównywalna z automapą (ponad 1200 szczegółowych map miejscowości), koszt 1500pln w salonie autoryzowanym wraz z mapami, nie kupujcie Garminów w marketach bo zawsze mają stare mapy.

Obrazek
elbek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) elbek » 09.04.2008 20:56

Jaką mape / program polecicie pod Symbiana?

Według Tom Tom Go najkrótsza trasa do Tucepi to nieco ponad 1000km, a najszybsza to 1200km.

Wiadomo TT Go najnowszym rozwiązaniem nie jest, zatem pytanie pozostaje aktualne.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.04.2008 21:37

hmmmmmm, jakby tu dalikatnie napisać :?: :D Nie mam i nigdy nie miałem tego ustrojstwa. Raz jechałem całą noc (jako pasażer), około 1200 km i napatrzyłem się na to cudo. Pomyslalem wówczas, że nigdy tego nie kupię, ale czasy sie zmieniają i teraz, jak w Budapeszcie , wracając, przejechałem dwa razy most i nadal mialem wątpliwości gdzie jestem ..... pomyślałem dość. Kupię to cudo.
Zastanawiam się jednak czy aby warto. Przecież cała przyjemność z podróżowania pryśnie, nudno będzie jak ch.... za kierownicą. Myślę, dumam i nie widzę rozwiązania. Pomylić się w Budapeszczie przecież każdy się może a taka pomyłka ma również pozytywne strony. Poziom adrealiny podskakuje i starcza na następne 200 km podróży. Spać się nie chce.
Może, może kiedyś ale na chwilę obecną uważam, że nie warto.
pavio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavio » 10.04.2008 07:02

elbek napisał(a):Jaką mape / program polecicie pod Symbiana?

Według Tom Tom Go najkrótsza trasa do Tucepi to nieco ponad 1000km, a najszybsza to 1200km.

Wiadomo TT Go najnowszym rozwiązaniem nie jest, zatem pytanie pozostaje aktualne.

Tylko Garmin.A jaki masz telefon?
elbek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) elbek » 10.04.2008 07:14

pavio napisał(a):

Telefon bez znaczenia. Mam ich kilka np. E50, 3250, 6630.
W sensie - wersja Symbiana to nie problem.
okej, dlaczego tylko Garmin?
pavio
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavio » 10.04.2008 07:47

elbek napisał(a):
pavio napisał(a):

Zdecydowanie najlepsze pokrycie map.(99%)
Wszystko masz tutaj:
http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?f=71&t=17224
Jakbyś czegoś nie kumał to pisz bo trochę w tym grzebałem i na mojej n70 chodzi rewelacyjnie.
Jonas201
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jonas201 » 11.04.2008 03:43

pavio napisał(a):
elbek napisał(a):
pavio napisał(a):

Wszystko masz tutaj:
Jakbyś czegoś nie kumał to pisz bo trochę w tym grzebałem i na mojej n70 chodzi rewelacyjnie.
Moge prosic o kontakt adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl mam problem z mapami w N95 8GB
elbek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) elbek » 11.04.2008 14:48

Jonas201 napisał(a):
pavio napisał(a):
elbek napisał(a):
pavio napisał(a):

Wszystko masz tutaj:
Moge prosic o kontakt adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl mam problem z mapami w N95 8GB

Jaki problem? Pisz tutaj, ktoś w przyszłości skorzysta.
black_diablo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) black_diablo » 16.04.2008 12:30

Witajcie
Zamierzam w tym roku pojechać autem do Chorwacji przez Czechy lub Słowację, Austrię, Słowenię. Jestem laikiem w temacie GPS-ów a chciałbym sprawić sobie takie urządzenie. Najlepiej by było żeby już miał wgrane bardzo dokładne mapy i żeby nie był zbyt drogi.
Co byście mi polecili?
mad
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mad » 16.04.2008 13:03

black_diablo napisał(a):Witajcie
Zamierzam w tym roku pojechać autem do Chorwacji przez Czechy lub Słowację, Austrię, Słowenię. Jestem laikiem w temacie GPS-ów a chciałbym sprawić sobie takie urządzenie. Najlepiej by było żeby już miał wgrane bardzo dokładne mapy i żeby nie był zbyt drogi.
Co byście mi polecili?

Czesc
W tamtym roku jechalem z igo 2006 do samej chorwacji bez problemow. Jechalem przez Niemcy Austria Słowenia. Jesli chodiz o Chorwacje to raczej nie znajdzie sie super mapy bo tam autostrady buduja w ekspresowym tempie wiec ja w 2007 majac mape z 2006 jechalem do Zagrzebia po polach jakis:D
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 16.04.2008 14:13

Oglądałem najnowszego MIO 520 (chyba czy 320?) w sklepie za ok. 1000 zł i był odcinek A1 do Sestanovaca.

w międzyczasie znalazłem:
Od 5 marca ruszyła promocyjna sprzedaż urządzeń Mio C320 z MioMap Poslki oraz Europy. Urządzenie posiada duży panoramiczny wyświetlacz 4,3 cala. Ceny już od 849 zł brutto.

http://www.mio.pl/promocje.php
black_diablo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) black_diablo » 16.04.2008 14:57

Czytałem że GARMIN to obecnie najbardziej dokładna mapa zarówno Polski oraz Europy. Czy zgodzicie się z tym stwierdzeniem?
Masło
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Masło » 16.04.2008 17:26

Jeżeli chodzi o mapy do Garmina czy to na autonomiczną nawigacje czy telefon z Symbianem to polecam mapę Adria Route w wersji 2.0.

http://garmin.pl/tech/index.php?mod=new ... ct=article

Szczegółowość jest naprawdę duża i sądzę że zadowoli każdego z was.

Cena jest trochę duża ale można sie stać sie jej posiadaczem korzystając ze sklepu Torrent :lol:.

Sam używam tej mapy na zestawie Nokia E61 + GPS Nokia LD3-W wraz z GPmapą 5.0 i City Navigator Europe 2008. Wszystko sprawuje sie wyśmienicie.

Pozdrawiam
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 16.04.2008 19:46

Paweł i Kasia napisał(a):nuvi 250W + City Navigator Eeurope NT 2008 + GPMapa 2007.3.

Polecam ten sprzęt, nie ma żadnych problemów z zawiszaniem, bardzo szybki, CNE2008 rewelacja, GPMapa 2007.3 jest porównywalna z automapą (ponad 1200 szczegółowych map miejscowości), koszt 1500pln w salonie autoryzowanym wraz z mapami, nie kupujcie Garminów w marketach bo zawsze mają stare mapy.

Obrazek

Dziwię się, że polecacie GPS za 1500 zł skoro kolega MWN zachęca do zakupu GPS za 800 zł. Coś wy mi tu krecicie. Tym bardziej, że jesteście z Poznania mojego ulubionego miasta gdzie ludzie myslą tylko jak tu zrobić zakupy za 100 zł i przeżyć cały miesiąc. Pozdrawiam serdecznie kolega Darek1
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

GPS-urządzenia do nawigacji,palmtopy,oprogramowanie,POI. - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone