mervik napisał(a):..a co masz problemy z wbudowanym tomtomem
..ja mam tomtom start 25 i jeszcze nie miałem problemu z dotarciem do wskazanego celu
...jeszcze jedno zauważyłem że niektóre mapy różnych firm ,łącznie z gogle maps ... mają jakby różne nazwy ulic w tym samym miejscu i właśnie dlatego póżniej się stresujemy że nawigacja jest zła.... bo nie widzi danej ulicy np. w Splicie ulica Prilaz Vladimira Nazora jest taka w goglach ..a w tomtom jest pod nazwą ...nazarowa
...może ich jest więcej .. ale to był mój pierwszy przypadek z taka zmianą
moje problemy polegały głównie na słabościach mapy nie samego urządzenia:
- do szewskiej pasji doprowadzał mnie brak tunelu w Ząbkach (na szczęście mapa 9.45 to poprawiła), brak S8 do Wrocławia (też poprawiony),
wkurza mnie to że mam wbudowany TMC do tomtom'a a on nie umie / nie chce korzystać z polskiego dostawcy - podobno temat nie do ugryzienia,
- właśnie sprawdziłem w Czarnogórze Tomtom w miejscowości w której byłem (za Dobra Voda jakiś 2km na południe) pokazuje 1 (słownie: jedną) ulicę, mapy garmina chyba ze 30-40, więc jakichś szalonych postępów nie ma,
Calapula napisał(a):Dorzucę swój czwarty grosz. Mam Garmina Nuwi z aktualizacjami i faktycznie w drodze do Chorwacji i tam już na miejscu nie mam zastrzeżeń - działa bezbłędnie. Jednak to co się dzieje z nim w Polsce powoduje, że powrócę do Automapy przynajmniej u nas. Uparcie kieruje mnie do autostrad pomimo tego że trasa z 400km robi się 460km i nie ma szans na nadrobienie na odcinku autostradowym. Lokalnie wybiera takie drogi, że tubylec nawet nie wie o tym, że istnieją. Puszcza mnie boczną trasą, jakimiś najgorszej jakości hęhami tylko dlatego, że jest 100m krócej.
ja mam dosyć stare urządzenie które nie ma tych nowych "ułatwiaczy" i mi prowadzi raczej bezproblemowo ale spójrz tutaj http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=1&t=12144 w nowszych urządzeniach dzięki "fastrouting" mogły się dziać takie kwiaty w linku masz wszystkie szczegóły - mam nadzieję że pomogłem.
pozdr
S