M_i_m_i napisał(a):Nie wiem dlaczego ale nie ma tam funkcji która we wszystkich GPS jest tzn, znajdz na mapie czy jakoś tak ....
Oczywiście, że się da
Do znalezienia miejsca na mapie, wyznaczenia trasy, znalezienia POI, zaznaczenia etapów i podglądu trasy włączony GPS nie jest potrzebny. Wczoraj się dośc mocno bawiłam - wiem co mówię.
Niestety niekompetencja sprzedawców w sklepach ze sprzętem tego typu woła o pomstę do nieba....
PS Wczoraj trochę pojeździłam w maszyną na pokładzie - nie mam AM tylko mapy navteq=iGO8 - kilka spostrzeżeń:
*bardzo szybko "łapie" sygnał i tego sygnału nie gubi;
*szybko przelicza trasę;
*intuicyjny w obsłudze, aczkolwiek chwilę trzeba się pobawić - (no chyba, że dla kogoś takie zabawki to dzień powszedni od długiego czasu);
*dla magików ważne może sie okazać, że wejście do Windows jest banalne;
*ładowanie aku przez PC to ...porażka - strasznie długo to trwa, ładowanie w samochodzie OK - z tym, że ja nie mam porówania z innymi sprzetami;
*w terenie w jakim się wczoraj poruszałam (znanym mi na wylot) mapa jest dokładna, z numerem mojego domu włącznie, TOM TOM dla porównania nie ma wielu rond w okolicy, mimo, że powstały ze 2 lata temu.
* legalne zakupienie
najnowszej mapy navteq na Europę to wydatek ok. 200zł - wiadomo...że większośc wybierze...tańszą
opcję
Minusy tej nawigacji na pewno wyjdą w praniu, gdybym miała dużo jeździć po Polsce kupiłabym wersję z AM (300zł drożej).
Dla mnie PL jest mniej istotne więc kupiłam tylko z mapami navteq. Kupiłam w ostatnim dniu promocji w Euro RTV AGD, dzień później była o 100zł droższa
M_im_i,
ani nie zachwalam, ani nie odradzam, to TY musisz wybrać.
jak jeszcze jakieś pytanie, pisz maila - jest w profilu. Chetnie sama sprawdzę dokładnośc map