Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gotovina i Markać wolni

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 19.11.2012 14:35

realista2 napisał(a):
Josko Bulic napisał(a):.Nie wolno poruwniwacz agresora z obrońcamy .Amen

Jeśli ktoś popełnia zbrodnie to nie ma znaczenia czy jest agresorem, czy obrońcą .
Ta sprawa waniajet na odległość i wcale nie podzielam waszej radości. Zbrodniarz powinien być ukarany niezależnie od tego czy jest Polakiem, Niemcem czy Chorwatem.
Mam u du.. co Ty nie podzielasz naszom radosz z uwolnieniem naszych bochatera generala Markaća i Gotovine .Szwiat na reszcie wydży tko jest agresorem ,my to wydzeliszme od samego poczontku .Dla Ciebe jest naj lepje teraz z tym poglondamy wakacije spenzacz w Crnoj Gori i Srbiji bo takwom gatkom na pewno dostanesz za darmo kwatere.Oni teraz potszebujom ramie do plaakania bo po pszegraniu wszyskich bytew i wojni nic inego nije zostalo oprucz placza i szukania otuche. :papa:
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 19.11.2012 20:40

Josko daj spokój,to nie ma sensu.
Do "młodego wykształconego z wielkich miast" albo inaczej "eurobękarta" nic nie dotrze.
Jakby było cieplej to by może poszedł grilować a tak realizuje swój przymus powtarzania co zobaczył w telewizji.
Ten typ tak ma.
Ciesz się z uwolnienia bohaterów i zwróć uwagę,że u Was też macie takich.
Ktoś generała wydał za eurosrebrniki i gorsza rzecz: ktoś tych polityków wybrał.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.11.2012 20:58

M. napisał(a):Do "młodego wykształconego z wielkich miast" albo inaczej "eurobękarta" nic nie dotrze.

Regulamin:
Do innych forumowiczów zwracaj się z szacunkiem, nawet jeśli cię denerwują. Ludzie są różni i nie każdy ma podobne poczucie humoru. Nie każdy też jest takim mistrzem klawiatury jak Ty.

:idea:

Proszę, nie idź tą drogą :!:
tytus88
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tytus88 » 19.11.2012 21:02

dzień 16 listopada będzie zapamiętany w mym sercu, a zaczął się około godziny 6.oo gdy poprosiłem moją lepszą połowę o wyprasowanie mi mojej ulubionej koszulki z wizerunkiem gen.Gotoviny ,którą ubrałem przed wyjściem do pracy. Serce podpowiadało mi że to ten dzień w którym dumny naród chorwacki odzyska swoich bohaterów
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 19.11.2012 21:12

cchhee napisał(a):Inna sprawa to czas uniewinnienia Gotoviny i Markaća, w przeddzień wejścia Chorwacji do UE, czyli czasie gdy na ukończeniu sa ostanie umowy, kontrakty. Taki prezent od UE w zamian za różne ustępstwa rządu chorwackiego.
Ale to tylko taka moja teoria spiskowa. :?

UE nie ma nic do tej sprawy bo proces toczył się przed Międzynarodowym Trybunałem Karnym ds b. Jugosławii a tenże trybunał jest agendą ONZ. Na jego powstanie zgodziły się także wspierające Serbię Rosja i Chiny.
W skład tego trybunału wchodzą sędziowie z całego świata (w większości nie z Europy), więc posądzanie ów trybunał o stronniczość to wiara w spisek całego świata przeciwko zapyziałej Serbii.

Wyrok uważam podwójnie za sprawiedliwy;
primo - winę trzeba udowodnić a nikt nie udowodnił że Gotovina i Markacz wydali rozkazy czystek etnicznych
secundo - skazanie Gotoviny byłoby zrównaniem napadniętej Chrowacji z Serbią, która w wojnach bałkańskich była agresorem

Cieszę się razem z Chorwatami - ten wyrok im się należał / sprawiedliwości stało się zadość
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.11.2012 21:24

tytus88 napisał(a):dzień 16 listopada będzie zapamiętany w mym sercu, a zaczął się około godziny 6.oo gdy poprosiłem moją lepszą połowę o wyprasowanie mi mojej ulubionej koszulki z wizerunkiem gen.Gotoviny ,którą ubrałem przed wyjściem do pracy. Serce podpowiadało mi że to ten dzień w którym dumny naród chorwacki odzyska swoich bohaterów

Wydaje mi się, że przesadziłeś jak małolat. Chcesz być bardziej Chorwacki niż Chorwaci są we własnym kraju. To tak jak Polacy w USA chcą być bardziej amerykańscy niż Jankesi. Przypomina mi to wchodzenie w dupę. Tak jak to robią Czesi w stosunku do Niemców czy Białorusini w stosunku do Rosjan. Koszulki z wizerunkiem ichniego chorwackiego generała to niech noszą Chorwaci to ich sprawa i ich problem do dumy lub wstydu ale nie Polacy ,których nic z Chorwacją poza wypoczynkiem nad Adriatykiem nie łączy. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu kolego Tytus.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.11.2012 21:29

darek1 napisał(a):Wydaje mi się, że przesadziłeś jak małolat. Chcesz być bardziej Chorwacki niż Chorwaci są we własnym kraju. To tak jak Polacy w USA chcą być bardziej amerykańscy niż Jankesi. Przypomina mi to wchodzenie w dupę. Tak jak to robią Czesi w stosunku do Niemców czy Białorusini w stosunku do Rosjan. Koszulki z wizerunkiem ichniego chorwackiego generała to niech noszą Chorwaci to ich sprawa i ich problem do dumy lub wstydu ale nie Polacy ,których nic z Chorwacją poza wypoczynkiem nad Adriatykiem nie łączy. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu kolego Tytus.

Darek1 - chyba zapomniałeś, że ma być miło. :idea:
Przystopuj proszę.
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 19.11.2012 21:34

Dobże muwysz M. :D Ale nie moge wytszymacz bo generali som moja duma.Co do bande HDZ -owske ktury som wydali Gotovinu tylko da by dostacz punkte polityczne to jest czenszke zdrajstwo horwackego naroda bo som obeciwaly da nie widajom naszych bochateruw.Politika jest dżywka a polityci najwienkszy klamcy.Pozdrawliam M :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.11.2012 21:45

Staram się być obiektywny i miły ale nie zawsze to się udaje Czasami występuje na forum przerost ambicji nad treścia.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.11.2012 21:53

M. napisał(a):Josko daj spokój,to nie ma sensu.
Do "młodego wykształconego z wielkich miast" albo inaczej "eurobękarta" nic nie dotrze.
Jakby było cieplej to by może poszedł grilować a tak realizuje swój przymus powtarzania co zobaczył w telewizji.
Ten typ tak ma.
Ciesz się z uwolnienia bohaterów i zwróć uwagę,że u Was też macie takich.
Ktoś generała wydał za eurosrebrniki i gorsza rzecz: ktoś tych polityków wybrał.

Trochę może sobie odpuść takie farmazony, bo być może pijesz i do mnie. Nie każdy kto popiera Unię, jest eurobękartem.
Temcza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Temcza » 19.11.2012 21:55

Brawo!! szacun!! Cieszę się że nasi bracia Albańczycy zajeli kosowo i zrobili sobie kraj mafii a my dojedziemy Serbom:((Słowiańska siła:-) Bandyta jest bandytą.......i nie ma narodowości !!!!!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.11.2012 22:02

Temcza napisał(a):Brawo!! szacun!! Cieszę się że nasi bracia Albańczycy zajeli kosowo i zrobili sobie kraj mafii a my dojedziemy Serbom:((Słowiańska siła:-) Bandyta jest bandytą.......i nie ma narodowości !!!!!

A coś więcej w temacie?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 19.11.2012 23:57

Nie mam koszulki, to nie założę. Ale tak jak 1,5 roku temu wstawię sobie avatar z Gotoviną na miesiąc listopad. Czemu? Mądry zrozumie a głupi, może się zastanowi.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 20.11.2012 00:31

Brawo. I dobrze, że Generałowie poddali się procesowi miedzynarodowemu. Teraz mogą żyć honorowo i spijać swoje zaszczyty i sławę, co im się należy jak ..... >>>. I przestańcie co niektórzy pitolić o Kosowie, II wojnie światowej, co jest agresją, a co obroną - i innych filozoficznych gadkach. To nie te książki i nie te kwestie...... Gdyby nie ci Panowie, granica HR byłaby 10 km na wschód od Szybenika i Zadaru, a do Plitvic jeżdziłoby się do innego państwa. .... Zresztą odtworzył Chorwację taką, jaka była i za federacji Tito też, a ten wiedział jak ma być. ..........Tak naprawdę, to tylko Chorwaci mogą to w pełni zrozumieć. My już chyba nie, wszak 1918, 1920 i Piłsudski, to było dawno i nieprawda. >>>. Pozdr.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 20.11.2012 08:18

Zakrzyczeć, obrazić, moje musi być na wierzchu.
Nie pisałem, że Gotowina jest winny bo nie mam wystarczającej wiedzy żeby głosić takie sądy .
Pisałem, że okoliczności wydania dwóch tak skrajnych wyroków są niejasne i mogą rodzić różne wątpliwości. Trybunał Haski uniewinnił Gotowinę od zarzutu zbrodni i chcąc nie chcąc musimy to uznać i uznajemy. Wątpliwości jednak pozostają, dlatego zasugerowałem żeby zachować umiar w okazywaniu radości i zostawić to Chorwatom którzy siłą rzeczy obiektywni w tej sprawie być nie mogą, tak jak nie może być obiektywny sędzia który sądzi we własnej sprawie i wszystko.
Za tak sformowaną myśl wytoczono wobec mnie najstraszniejsze zarzuty:, że jestem wykształcony. To bardzo poważny zarzut dyskwalifikujący mnie !!!!!!!, że jestem z wielkiego miasta. To już zupełnie mnie pogrąża no i jestem młody, a młodzi to nich się uczą i nie zabierają głosu jak starsi mówią. Na koniec okazało się, że jestem eurobękartem co przyjmuję z pokorą choć zupełnie nie wiem co to znaczy, no i jeszcze klasyka znaczy mają mnie du.....

PS.
Co prawda czuję się młodo, ale obiektywnie to już starym dziadem jestem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Gotovina i Markać wolni - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone