Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gotovina i Markać wolni

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pinio46
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pinio46 » 16.11.2012 18:43

GRATULACJE !!!!
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 16.11.2012 19:24

prawda zawsze zwycięża,choć nieraz trzeba długo czekać na nią :( :D :lol: HVALA BOGU :papa:
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 16.11.2012 19:56

Czesc kochane Polky i kochany Polaci,
o decizji Sadu usliszale dzisz rano w morzu gdziesz miendzi wyspami Susak i Lošinj. Teras jusz jestem w domu w Splicie. Cala Chorwacja jest pozitiwnie nakrecona. Wszistci jesteszmy dumni ze prawda zwicierzila. Kazdy ktory bronil chorwacje dzisz sie czuje swietnie, Czemu taka euforija? Poniewarz... dla mniej wtajemniczonich w sprawe sprubuje w paru slow witumaczic ze oskarzenia Gorovini i Markača obejmowalo calej chorwacji. Oskarziciele na podstawie donosow serbskiego "zbieracza dowodow" Savo Štrbac oparli akt oskarženia. Obrona generalow w postepowaniu drugiego stopnia udowodnili ze tezy oskarženia maja podstawe na sfalowanich dowodach. Najbardzie udezajance w oczy oskarzenie o nadmiarnim granatowaniu Kninu upadlo kiedy przedstawiciele sil miendzinarodowich wyniosly swoje dane o tym ze w czasie ataku chorwaci pomilkowo trafili tylko dwa obiekti ciwilne. Oraz ze w tych atakach (granatowaniu) celem byli tylko obiekti militarne i ze zaden ciwil nie zginal. Granatowani trwalo kilka godzin. I wogule jak to sie ma do faktu ze przez cala wojne Serbowie miesiancamy bombardowali dziesiatki chorwackich miast (Dubrownik, Vukovar, Osijek, Vinkovce, Šibenik, Zadar, Sisak, Sinj, Karlovac..........) gdzie ginelo setki ciwilow.
W decizji sadu tagze jeste jasne ze generalow sie zwalnia poniewarz Chorwacja po 5 latach okupaci i teroru w kilku dniach legalnie przeprowadzila wizwolenie wedle sztuki i zasad wojskowich, oraz ze niema dowodow ich generalowie planowali zbrodnie i czistki etniczne tym bardziej ze obrona udokumentowala fakt iz Serbowie po bombardowaniu Zagrzebia z rozkazu Mile Martić (z Kraini) zorganizowali i przeprowadzili ewakuacje Serbow z Kraini przed akcja wizwolencza Oluja.
Dla starszich i mlodich Chorwatow jest wazne ze najwiszi Sad (chociarz w jego zaczeliszmy mocno watpic po minimalnich karach jake dostaly serbsci zbrodniarze z Vukovaru ktory na oczach kamer nie dopuscili przedstawicieli Czerwonego krzizu do jencow i ranich ktorich pozniej roztrzelaly na Owczara) zalozoni przez UN uznal ze Chorwaci nie sa zbrodniarzamy tylko ofiaramy ostatniej wojni. Pozdrawiam was serdecznie z dumnej Chorwacji. Szukanie prawdi trwalo dugo. Ludzie niewini spendzili 7 lat w areszcie. Jak sie czuli ich rodzini i dzieci i do kogo teras powini miec zal? Dla mnie bez watpienia jest tez nastepni fakt ze zbrodnia wojena jako sprawa nie moze zostac umozona przez przedawnienie. Karzdego zbrodniarza (tego konkretnego ktory zabijal ciwilow lub rozkazal zabijanie) treba odszukac i ukarac. Wiele takich spraw jusz w Chorwacji jest zakonczona i wiroki odsiaduja i Chorwaci i Serbowie.
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 16.11.2012 20:00

Joško čestitam ti i ti si kao i moji pokojni ali ziwi rođaci bio dio mozaika u stvaranju Hrvatske. Šteta što danas nisi u Splitu
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.11.2012 20:31

Pakoštane slave :!: Ante Gotovina vraća se u rodni grad :!: :lol:

Obrazek

Radość w Pakoštane
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 16.11.2012 21:03

Hvala Wszystkim za gratulacie :D :D Każdy Horwat i milosznik naszego pienknego kraju jak Wy moji kochani Cromanijaci jest dziszaj w nesamowitoj euforiji bo ten dzień bendzie zapamientany na zawsze :D Dumny jeteszme z naszich generala :D Z dumom walczyliszme dla wolnoszcz nasze ojczyzne i wygraliszme na czole z generalem Antom Gotovinom :D Zovi samo zovi svi će sokolovi za te żivot dat ti :D :D
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 16.11.2012 21:25

Leon napisał(a):.....I wogule jak to sie ma do faktu ze przez cala wojne Serbowie miesiancamy bombardowali dziesiatki chorwackich miast (...... Karlovac..........) gdzie ginelo setki ciwilow.
.....

W 2005 roku przejeżdżałam przez Karlovac i okolicę.......do dziś pamiętam ślady powojenne......ostrzelane......opustoszałe domy......
Przygnębiające było to wrażenie.

Cieszę się więc razem z Wami z dzisiejszego orzeczenia:D
HAncur
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) HAncur » 16.11.2012 22:22

Cieszymy się razem z Chorwatami. :oczko_usmiech:
miłoszek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) miłoszek » 17.11.2012 08:34

http://www.hrt.hr/index.php?id=vijesti-clanak&tx_ttnews[tt_news]=189763&tx_ttnews[backPid]=866&cHash=38f8f27448zobaczcie to
Pinio46
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pinio46 » 17.11.2012 08:51

Janusz Bajcer napisał(a):Pakoštane slave :!: Ante Gotovina vraća se u rodni grad :!: :lol:

Obrazek

Radość w Pakoštane

Oj chadzało się tam w Pakostane gdzie to popiersie generała :lol:
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 17.11.2012 13:53

Gratulacje dla Chorwatów, dało się zauważyć (podczas ostatnich pobytów w CRO), że "problem" Gotoviny to sprawa dumy narodowej, człowiek ten cieszył się ogromnym szacunkiem.Tak po ludzku fajnie że jest wolny. Naród nie może się mylić... to heroj.
GAJUS
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 17.11.2012 15:57

Rysio napisał(a):A jak pisałem po ogłoszeniu wyroku że to farsa to niektórzy twierdzili że głupi jestem :) Cieszę się z Chorwatami :D

Pewnie będzie dzisiaj z tej okazji niejeden toast w Krakowie , będę wtedy z Wami !!!
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 17.11.2012 17:31

Na wstępie drobna uwaga- nie mam zamiaru jątrzyć i prowokować jakiejś dyskusji. Chcę tylko wiedzieć,co "nasi" Chorwaci mają do powiedzenia w sprawach podnoszonych przez prof. K. Bachmanna w artykule http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,12870088,Gotovina_i_Markacz_uniewinnieni___To_absolutna_katastrofa_.html . Myślę, że jest to dość istotne dla obiektywnego, o ile to możliwe, oglądu całości tematu. Choć osobiście w to nie wierzę ...
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 17.11.2012 18:56

Wyrażam radość z powodu uwolnienia generałów Ante Gotovina i Mladena Markač.
Gratulacje, jest to zwycięstwo całej Chorwacji.

Brawo! Obrazek
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 17.11.2012 19:49

krystek napisał(a):Na wstępie drobna uwaga- nie mam zamiaru jątrzyć i prowokować jakiejś dyskusji. Chcę tylko wiedzieć,co "nasi" Chorwaci mają do powiedzenia w sprawach podnoszonych przez prof. K. Bachmanna w artykule http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,12870088,Gotovina_i_Markacz_uniewinnieni___To_absolutna_katastrofa_.html . Myślę, że jest to dość istotne dla obiektywnego, o ile to możliwe, oglądu całości tematu. Choć osobiście w to nie wierzę ...
Krystek pszeczytalem artykul profesora i jestem zdegustowany z jego opińami.On opowiada sie o tako zwanim topnićkim dnevnicima kture niby Horwacija ukrywa ale prawda jest da tich dokumentuw niema bo wogule nie istniejom.Holandija sie upierala bo Carla Del Ponte(bila prokuratorka sondu w Hagu) je wywierala naczisk na odnalażieńu tych dokumentuw .Carla jest wiele razy jawno obeciwala da na pewno Gotovinu zapakuje do wieńżenia.Teorija o mocnom bombardowaniu Knina i pozostalich miast jest toalnom nie prawdom bo osobyszcie wydzalem prawie nie naruszone miasto Knin.Oczewyszcie da som wojskowi obiekti mocno dostali od nasze artiłerije bo to jest normalnie na wojny.Tesz nikt w Horwaciji nie muwy da nije bylo zabijania od strone horwacke serbuw w akciji Oluja.W Horwaciji jusz sie toczy kilkanajszcie procesuw pszeczywko horwatom ktuży popeunili zbrodnie na serbach.Dugi czas byliszme szantażowani od Holandije ktura jet szlepo wieżyla Carli Del Ponte o istnieńu dokumentuw bombardowania ciwilnich celuw.Prosze poruwnacz wzrokowo miasta wyzwolone pszez armije Horwackom do tych co som Srbi zajeli na poczontku wojnie.Wystarczy zobaczit co je zostalo od Vukovara po najeżdie chord newinich serbuw.Nie wolno poruwniwacz agresora z obrońcamy .Amen
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Gotovina i Markać wolni - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone