Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Góry Przeklęte 2008

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 10.02.2009 14:07

maslinka napisał(a):Mi z kolei te kawałki kojarzą się z późną podstawówką :wink: ale nie tylko, bo są to do dzisiaj jedne z moich ulubionych utworów Guns'ów, zwłaszcza solówka Slasha w "November rain" - wymiata :D

Nie to że chciałbym się teraz odmłodzić :-), ale tak naprawdę to ten utwór powstał gdy też byłem jeszcze w podstawówce, ale mój szczyt zainteresowań Axlem, Slashem i spółką przypadł na połowę liceum....
Do tej pory znam jeszcze niektóre teksty na pamięć.... Teraz coś tam znów tworzą, ale to chyba coś tak jak Rocky XI...
A co do filmiku - dzięki wszystkim za miłe słowa. Jeszcze jeden odcinek chyba pozostał, może dwa. Powoli powoli coś tam pomontuje i wrzucę znów na ten sam portal....
Co do Maika-Majka (znów Majka ;-)) - nigdy na 100% nie stwierdziliśmy że to był on i nigdzie tego ja nie napisałem ;-). Dopóki nie ma dowodów to są to podejrzenia, choć ciężko znaleźć inne wytłumaczenie....
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 10.02.2009 16:22

Po prostu pycha :!: Już się nie będę silił na oryginalność . Kapitalne :)
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 10.02.2009 16:33

plavac napisał(a):Już się nie będę silił na oryginalność . :)

Ja też nie. Brak mi słów. Przepiękne!!! :hearts: :hearts: :hearts:

Pozdrav :D
Jola
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 10.02.2009 17:34

Tymona napisał(a):
typ napisał(a):To kawałek z moich lat "licealnych" :-)
no to licealne lata wypadły nam w tym samym czasie

:D Kiedy Axl z kolegami zaczęli czarować tą balladą byłem już dość mocno zaawansowany w pracę zawodową :D :D

Podpisuję się pod opiniami poprzedników - Panowie jesteście wielcy :!: :D
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 10.02.2009 18:03

typ napisał(a):Co do Maika-Majka (znów Majka ;-)) - nigdy na 100% nie stwierdziliśmy że to był on i nigdzie tego ja nie napisałem ;-). Dopóki nie ma dowodów to są to podejrzenia, choć ciężko znaleźć inne wytłumaczenie....

I prawdę mówiąc po bardzo dokładnym przyjrzeniu się miałabym znacznie więcej wątpliwości ........i pewności żadnej, bo albo on miał w worku pomarańczowo-żółtą bluzę i białą chustkę na głowę a nie jedzenie albo był to jednak ktoś inny........

Obrazek Obrazek
To jest Maik

Obrazek Obrazek
A to jest prawdopodobny złodziej

Z muzyką .....też może być, ale i bez było OK.
Wiaterku jednak nie było :) i świstaków nie było. :(
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 10.02.2009 18:28

Hmmm, ciekawa teoria :)
Widziałem ten szczegół ale mi się zawsze wydawało że to jakieś nasze torby z mniej wartościowymi rzeczami których nie schowaliśmy...
Na filmie to coś się nie rusza, chociaż kamera najeżdża na nasz namiot przez parę sekund. No i to by był spory zbieg okoliczności żeby kradziej zaatakował właśnie w tym momencie. Chyba że działał przez dłuższy czas i sobie spokojnie i systematycznie trzepał wszystko po kolei.
Tomek, rzuć okiem na orginały swoich zdjęć na pełnym powiększeniu, np. to
Obrazek
i jakieś inne jak masz, jak tam są te pakunki to znaczy że to pakunki, a jak nie ma nic przy namiocie to...
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 10.02.2009 19:30

I takim oto sposobem do o-powieści przygodowej z dreszczkiem doszedł wątek detektywistyczy :wink: . Ciekawe, co Tomek odkryje :roll: oglądając powiększenia fotek :?:
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 10.02.2009 20:27

Hmmm, rzeczywiście - na tych kadrach wygląda jak człowiek w pomarańczowej koszulce z chustką na głowie. Mi - podobnie jak Kamilowi - wydaje się, że to pomarańczowa reklamówka, którą postawiliśmy obok namiotu. Tak też wydawało mi się gdy oglądałem ten film na ekranie TV.
Jedną reklamówkę schowaliśmy pod podłogę, drugą obok namiotu (chyba), ale namiot z tego pamiętam też był przetrzepany bo zginęły też pluszzzzzze (vel szumaki), które Kamil miał chyba w namiocie....
Teraz staram się przypomnieć czy to coś obok namiotu to aby na pewno była reklamówka? (a wygląda na dwie reklamówki - jasna i pomarańczowa.......) Męczyć mnie to będzie do środowego wieczora, bo od kilku dni jestem w okolicach Warszawy i nie mam dostępu do kaset mini-dv z nagraniem z Albanii, ani do zdjęć....
Może też zdjęcia coś podpowiedzą, choc byłbym bardzo zdziwiony gdyby tam coś się znalazło...
Ale mnie teraz to będzie męczyć.....
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 10.02.2009 22:19

Trzeba wziąć pod uwagę wielkość Waszego namiotu. Wy wiecie, jaki jest wysoki - to "coś " , nawet jeśli kucało, nie jest chyba zbyt dużego wzrostu, bo wyprostowane sięgałoby do połowy ścianki.
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 10.02.2009 22:36

Racja. Ten Marabut ma ok 1,50 wysokości. To "coś" (ten "ktoś") po wyprostowaniu miałby pewnie ok 1,20. Więc raczej to reklamówka...
Sprawdzę mimo wszystko w domu.....
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 10.02.2009 23:00

typie,

I mnie się filmik baaaardzo podobał, a z podkładem to mnie uprzedziłeś, bo miałem na dniach coś z Guns'ów wkleić do 'mojej muzycznej szafy', gdyż i za moich licealnych lat panowie wchodzili na szczyty sławy :) ...

Co do zniknięcia jedzenia to mimo wszystko mam wrażenie, że to jednak Maik :roll: ... ktoś zupełnie obcy, jeśli już to zabrałby Wam wszystko, może nawet włącznie z namiotem, bo nie miałby oporów i wyrzutów sumienia związanych z faktem, że jednak wie czyje to jest i że nawiązał z Wami jednak jakąś więź emocjonalną :roll: ... inna rzecz, czy dałby radę to wszystko unieść ... na ile się znam na ludzkiej psychologii to na 99% myślę, że tak było ... co nie zmienia faktu, że szkoda, acz też moim zdaniem trzeba wziąść poprawkę, że w jego oczach Wy z tego dalekiego i bogatego świata przybywaliście, więc kilka słoików czy batoników mniej w jego oczach nie było dla Was większym uszczerbkiem :? ...

Czekam na cz III ...

Pozdrawiam,

PAP
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 11.02.2009 13:53

plavac napisał(a):Trzeba wziąć pod uwagę wielkość Waszego namiotu. Wy wiecie, jaki jest wysoki - to "coś " , nawet jeśli kucało, nie jest chyba zbyt dużego wzrostu, bo wyprostowane sięgałoby do połowy ścianki.

To jest jak najbardziej możliwe, że to mogą być reklamówki pozostawione na zewnątrz namiotu, mnie to to głowy nie przyszło, że można coś zostawić poza namiotem. Przyznaje, nie mam namiotowego doświadczenia. Zdarzyło mi się trzy noce spać w namiociku (2 osobowym w 3 osoby) i na zewnątrz pozostały i zapasy jedzenia i nasze plecaki. Ale tylko na noc. W dzień wszystko zmieściło się w namiocie.

No ale mi tak jakoś żal zrobiło się tego chłopaka, że kiedy zobaczyłam te kolory w cieniu namiotu to jak widać postanowiłam sprawdzić co to może być i że może to nie on pokręcił się koło namiotu.

Jak PAP napisał "ktoś zupełnie obcy, jeśli już to zabrałby Wam wszystko, może nawet włącznie z namiotem, bo nie miałby oporów i wyrzutów sumienia związanych z faktem, że jednak wie czyje to jest i że nawiązał z Wami jednak jakąś więź emocjonalną" przekonało mnie na 99% to był Maik.
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 11.02.2009 14:09

Teraz dokładnie nie pamiętam ale prawdopodobnie zostawiliśmy coś na zewnątrz. To co się może zepsuć i co ma pozostać chłodne zawsze na dzień chowam pod podłogą namiotu bo tam jest chłodno nawet w upał (piwo włożone zimne pod podłogę po całym ciepłym dniu pozostaje chłodne - sprawdzone!), ale wszystko inne mogło jak najbardziej zostać na zewnątrz. Zresztą Typ jeszcze obejrzy swoje foty to się rozstrzygnie :)

A przez te Wasze wspominki w związku z G'n'R może sam założę wzorem PAPa jakiś wątek muzyczny, konkretne kawałki związane z konkretnymi sytuacjami w drodze, czy coś takiego... :D
MAPA
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MAPA » 12.02.2009 10:56

Wspólnie z PAPem oglądaliśmy filmik z super fajną muzyczką; długo potem zastanawialiśmy się, co napisać, aby nie było banałem ... Tak długo myśleliśmy, iż w końcu nic nie wkleilśmy ... :) :wink:
Widzę, że PAP coś napisał, więc ja krótko-gratuluję niesamowitej wyprawy, wiedzy, odwagi, doświadczenia.
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 12.02.2009 20:09

Jeśli chodzi o "śledztwo", to na podstawie zapisu kamery filmowej mogę na 95% potwierdzić, że to coś pomarańczowego to reklamówka.
Ale jest też coś ciekawego co znalazłem na zdjęciach. Niestety niczego to nie przesądza, choć fajnie że to znalazłem. Teraz żałuje, że mam starego eosa z 6mln pikseli. Gdyby to było 12mln można byłoby lepiej powiększyć...
Poniższe zdjęcia zostały zrobione w odstępie kilkudziesięciu sekund. Na jednym z nich widać "kogoś" biegnącego w stronę namiotu. W tym miejscu gdzie go złapał obiektyw leżą rzeczy Maika, więc może też być tak, że biegnie po swoje rzeczy. Na drugim zdjęciu... z jednej strony mam "zwidy" i widzę kogoś w lewym górnym rogu (człowiek z czymś na plecach, może z przewieszoną kurtką, a może tylko kamień), ale z drugiej strony nie jestem pewny czy w cieniu namiotu nie widać granatowego koloru......
Więcej zdjęć, które można tak "przesadnie" zbliżyć nie mam. Powiększyłem to które wskazywał Kamil i drugie zrobione nieco wcześniej...

Obrazek Obrazek

To samo bardziej powiększone, lecz mniej ostre:

Obrazek Obrazek

Tym samym kończę wątek Maika tak jak go zacząłem, czyli że nie ma niczego pewnego, są tylko przypuszczenia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Góry Przeklęte 2008 - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone