Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GORAN KARAN Koncert w Zabrzu

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.04.2013 23:23

justyna5 napisał(a):Pan Szwed mówił ,że Eska przymierza się do współpracy z innymi Chorwackimi piosenkarzami.Może być całkiem ciekawie jeżeli taka wspólpraca się powiedzie i jeszcze wiele koncertów może nas czekać

Ponawiam zaproszenie do CRR :lol:
justyna5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) justyna5 » 29.04.2013 23:49

Janusz Bajcer napisał(a):
justyna5 napisał(a):Pan Szwed mówił ,że Eska przymierza się do współpracy z innymi Chorwackimi piosenkarzami.Może być całkiem ciekawie jeżeli taka wspólpraca się powiedzie i jeszcze wiele koncertów może nas czekać

Ponawiam zaproszenie do CRR :lol:

Dziękuję za zaproszenie ,ale ja już od dawna słucham CRR ,pozdrawiam
laku noć
juteczka1975
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) juteczka1975 » 30.04.2013 09:39

no ja już też żałuje że nie bedzie mnie w Krakowie,również będę w Chorwacji wtedy :( ale coś za coś:)
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 02.05.2013 14:16

A ja się nie mogę doczekać i jeśli potwierdzą się pogłoski o występie w Krakowie to :hearts: :hearts: :hearts: :mg:
bacia
Autostopowicz
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) bacia » 03.05.2013 10:06

ZAJEC napisał(a):Witamy drugą cromaniacką parę z Krakowa wybierającą się na koncert do Zabrza. :D

koncert Gorana 27-go kwietnia jak i ubiegłoroczny PRZEPIĘKNY ,niektórym "forumowiczom" chciałam powiedzieć że to dzięki Jackowi Silskiemu Goran zawitał do Zabrza Eska "dołożyła" swoje "umiejętności" i tak powstały koncerty NIEZAPOMNIANE i wierzę że będę następne,bardzo proszę "forumowiczów" o uszanowanie gości zaproszonych przez Gorana nakazuje to dobre wychowanie,Teres Werner to znakomita artystka występująca przez długie lata w zespole ŚLĄSK ,jest podziwiana,lubiana,to samo dotyczy Jacka Silskiego,Beata Witkowska sopranistka znana, która już wcześniej śpiewała z Jackiem, Mariusz Kalaga piękny głos kapitalnie zaśpiewana piosenka w duecie z Goranem"Prijatelju" proszę przemyśleć swoje publiczne uwagi , zawsze pozostaje do wyboru Goran z przyjaciółmi albo ???????????????? nie chcę nikogo obrażać więc w miejsce znaków zapytania proszę wstawić odpowiednią odpowiedz pozdrawiam wszystkich serdecznie :papa: :papa:
bacia
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bacia » 03.05.2013 16:41

bblu napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Bożenko - pamiętasz jaka piosenka była pierwsza w koncercie :?:

Z wrażenia nie pamiętam dokładnie, ale sprawdzę na nagraniu i podam, chyba, że ktoś poda wcześniej.

pierwsza piosenka zaśpiewana na koncercie to "Par je bożji dar"
bacia
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bacia » 03.05.2013 16:50

zadałam sobie troszkę trudu i naliczyłam 27 piosenek zaśpiewanych na koncercie NIESAMOWITE liczyłam na "Serenade u ponoć" "Kad podne zazvoni" czy "Pomalo"i byłoby 30 utworów ale myślę że te utwory na żywo usłyszymy na następnym koncercie w Zabrzu Goran jesteś NIESAMOWITY oddajesz się CAŁY PUBLICZNOŚCI

MOJA LJUBAV , digni me
jolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek » 03.05.2013 20:42

Droga baciu, w pełni zgadzam się z Twoją opinią o Goranie, ale nie sądzę, żeby krytyczne uwagi na temat Teresy Werner czy wcześniej Jacka Silskiego były oznaką złego wychowania (cytuję) <"forumowiczów">. Po prostu ich twórczość nam nie leży i tyle. Kto chce, może ich podziwiać, ale nie jest to przecież przymus dla wielbicieli Gorana, prawda? Nie zamierzam ich polubić tylko dlatego, że "zasłużyli się" w promowaniu Karana w Polsce, bo i bez nich znam i podziwiam jego utwory od 15 lat. Prawdopodobnie na następny koncert Gorana pójdę, nawet gdyby wystąpił jako support zespołu Weekend :oczko_usmiech:
Pozdrav.
P.S. Masz zepsuty klawisz z kropką? Ciężko czyta się Twoje teksty. Bez urazy.
bacia
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bacia » 04.05.2013 08:06

szanowna Jolu
zazdroszczę Tobie znajomości muzyki Gorana od 15-tu lat ,ja poznałam Gorana w ubiegłym roku (dopiero) ale przez rok poznałam wszystkie utwory którymi jestem ZAUROCZONA,co do Teresy i Jacka chodziło mi tylko o nie obrażanie ,poprzez "ubliżające"wpisy i nie miałam zamiaru NIKOGO ZMUSZAĆ do polubienia muzyki w/w,ja również jeżeli będzie to tylko możliwe ,będę na koncertach Gorana.

p.s co do mojego klawisza z kropką jest jak najbardziej NIE ZEPSUTY ,proszę jeszcze raz przeczytać moje wpisy ale "uwagę" przyjmuję dzięki

"prawdziwa sztuka sama się obroni" i na tym poprzestanę, napawając się pięknym głosem Gorana i nie tylko

pozdrawiam serdecznie BACIA
jolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek » 04.05.2013 21:17

Dobrze, że ubliżające napisałaś w cudzysłowie, bo na pewno ubliżające nie miały być nawet w zamiarze, tylko oddające naszą, a właściwie MOJĄ, opinię - po prostu to nie moja bajka. I na koncert Teresy ani Jacka nie pójdę, nie kupię płyty ani nie zajrzę na youtube i z pewnością nie uznam ich za wspaniałych wykonawców, a Gorana namiętnie będę słuchać :D
P.S. Twoje teksty w dalszym ciągu czyta się z trudnością ( po kilka razy nawet, żeby dojść do sedna, żeby nie powiedzieć sensu), mimo że masz sprawną klawiaturę. Sorry. Przecinek (we właściwym miejscu), kropka...wiele ułatwia czytelnikowi. Wielka litera też.
Pozdrav.
justyna5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) justyna5 » 05.05.2013 00:14

cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 05.05.2013 00:42

justyna5
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) justyna5 » 06.05.2013 13:23

justyna5
Cromaniak