Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GORAN KARAN Koncert w Zabrzu

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek » 28.04.2013 00:24

Laka noć :lol:
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 28.04.2013 00:24

Laku noć
Cromaniak66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cromaniak66 » 28.04.2013 07:55

Witajcie ,
nie wiedziałem ,że w nocy będzie taka ożywiona dyskusja o silkonach :D . My, po powrocie z koncertu przesłuchaliśmy od razu nabyte płyty. Muszę tu zadać kłam powszechnej opinii , iż " lubimy tylko piosenki , które kiedyś słyszeliśmy " :wink: A tu niespodzianka , tyle nowych ( dla nas) super piosenek ( zwłaszcza na płycie "od srca do usana" ).
My również z żoną przyłączamy się do opinii , iż koncert był zajefajny , do ostatniej piosenki :D .
Miło było poznać osobiście osoby z forum ( oraz osoby im towarzyszące): Zajec, bblu ,Jadranka,jolek, jacek206,cronaturki oraz tych , których nicków nie zapamiętałem.
Zbyszku( Zajec) postaram się włączać w Twoje lokalne (tj. nasze śląskie)inicjatywy :D
Pozdrawiamy- Piotr i Danusia :papa:
Cromaniak66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cromaniak66 » 28.04.2013 08:01

Janusz Bajcer napisał(a):
jolek napisał(a):Wydaje mi się, że Lipa si, lipa...jako pierwsza poleciała.

Czyli ta sama co na pierwszym koncercie :idea: :D

Pierwszą piosenką na koncercie była pierwsza piosenka z jego nowej płyty "Par je Boźji dar" :D Na bank :papa:
Cromaniak66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cromaniak66 » 28.04.2013 08:28

jolek napisał(a):
lot napisał(a): Szacun dla Teresy. Tyle na ten temat.Jestem sprawiedliwy. Bez uprzedzeń.

Staram się być obiektywna, ale... Kobita ma niezły głos i warsztat, ale repertuar... :?
A w Tu non llores zabrakło jej pary, żeby sprostać Goranowemu głosowi. Miałam wrażenie, że płuca (chyba mocno wsparte silikonem :wink: ) eksplodują, kiedy on zniżał tonację, żeby nie było dysonansu :)

Owszem , płuca mocno wsparte silikonem :D .Mieszkając w Koszęcinie( dla nie wtajemniczonych , zespół Śląsk ma tu siedzibę) pamiętam p.Teresę sprzed ponad 30 lat jak występowała w zespole Śląsk.Widywałem ją często i jako ówczesnemu nastolatkowi nic mi się nie "rzucało na oczy" :D ( a powinno :D )
Teraz zrobiona jest w stylu "Doda 50+" :D (broń Boże bym wypominal wiek) ...i wygląda chyba lepiej, a przynajmniej zwraca uwagę :wink:
A głos , dla mnie nieco zmanierowany pozostał jej zapewne z czasów występów w Śląsku
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.04.2013 09:00

Cromaniak66 napisał(a):Pierwszą piosenką na koncercie była pierwsza piosenka z jego nowej płyty "Par je Boźji dar" :D Na bank :papa:

Czyli pierwsza na nowej płycie :lol:
Obstawiałem, że pierwsza będzie tytułowa :oczko_usmiech:
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 28.04.2013 09:11

Cromaniak66 napisał(a):Witajcie ,
... koncert był zajefajny , do ostatniej piosenki :D .
Miło było poznać osobiście osoby z forum ( oraz osoby im towarzyszące): Zajec, bblu ,Jadranka,jolek, jacek206,cronaturki oraz tych , których nicków nie zapamiętałem.

Pozdrawiamy- Piotr i Danusia :papa:

Macie rację. :D
Trzy podziękowania.
Goran za Koncert :D
Cromaniakom za przemiłą atmosferę na Koncercie, oraz za spotkanie u Tajemniczego i Ani po nim . :D
No i Esce za jego zorganizowanie :D
Byli jeszcze z nami Kaala i Marcin 1974 :papa:
Cromaniak66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cromaniak66 » 28.04.2013 09:14

Tylko dlaczego Eska jako organizator ,ani ktoś inny oficjalnie nie przywitał ani nie pożegnał Gorana ? Tego brakowało
lot
Turysta
A teraz konkretnie

Nieprzeczytany postnapisał(a) lot » 28.04.2013 09:58

Na temat Teresy Werner piszecie o tym co nieistotne, ploty, ploty i jeszcze raz ploty i powtarzanie się.
Temat istotny. Występ Gorana z Teresą był super. Brawo ! A osoba z Koszęcina powinna się wstydzić......
bblu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bblu » 28.04.2013 10:31

Kilka fotek ze wspaniałego koncertu:

Obrazek

Obrazek

Jola dzielnie przez cały koncert zajmowała się bukietem róż, by je wręczyć Goranowi.

Obrazek

Obrazek

Podczas bisowania część widowni przeniosła się pod scenę.

Obrazek

Goran pożyczył sobie moją flagę.

Obrazek

Autograf Gorana na Cropelkowej fladze.
ZAJEC
Koneser
Re: A teraz konkretnie

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 28.04.2013 10:54

lot napisał(a):Na temat Teresy Werner piszecie o tym co nieistotne, ploty, ploty i jeszcze raz ploty i powtarzanie się.
Temat istotny. Występ Gorana z Teresą był super. Brawo ! A osoba z Koszęcina powinna się wstydzić......

lot mam pytanie do Ciebie czy byłeś na koncercie?
lot
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lot » 28.04.2013 11:04

Oczywiście że byłem. Zawsze jestem, na koncercie Gorana.
bblu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bblu » 28.04.2013 11:09

i z Goranem

Obrazek

Obrazek
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 28.04.2013 11:13

Znajome twarze. Gdzie jest Krakuscity ???
ZAJEC
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAJEC » 28.04.2013 11:14

lot napisał(a):Oczywiście że byłem. Zawsze jestem, na koncercie Gorana.

Czyżbyś się nas wstydził jako uczestnik forum cro.pl
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka