Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gorące Clearwater Beach na Florydzie,Chicago i NY 2009

Odkrycie Ameryki – popularne określenie faktu dotarcia Krzysztofa Kolumba do tego kontynentu, w 1492 roku. W rzeczywistości pierwszymi ludźmi, którzy dotarli do kontynentu amerykańskiego, byli członkowie społeczności łowieckich, przybyłych z Azji przez Beringię w czasie zlodowacenia, między 40.000 a 17.000 lat temu. Za pierwszego przedstawiciela cywilizacji europejskiej, który dotarł do Ameryki na początku XI wieku, uznaje się wikinga Leifa Erikssona.
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 28.04.2012 20:09

Witam cromaniaków!
Tym razem chce się podzielić relacją z moich wyjazdów za ocean.
Żeby za bardzo nie odbiec od głównej tematyki forum rozpoczne od Florydy a dokładnie od miejscowości Clearwater Beach.
Na Floryde lecieliśmy z Nowego Jorku baaaardzo wczesnym rankiem po nieprzespanej nocy :D

Kilka zdjęć z pokładu samolotu.Lecieliśmy tanimi amerykańskimi liniami gdzie dla odmiany dla nam znanych standardów jest dużo miejsca.Dla mnie bomba :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano 20.11.2012 18:39 przez ziutt, łącznie edytowano 5 razy
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 28.04.2012 20:16

Mmmmmmmmm chciałabym pojechać zobaczyć Amerykę :D
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 28.04.2012 20:34

Floryda, czyli Miami Vice i biała marynarka do adidasów :wink:

No jestem 8)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 28.04.2012 20:39

Trochę daleko , ale chętnie poczytam. :D
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 28.04.2012 20:50

Witam serdecznie wszystkich gości.Za chwile postaram sie dodać kolejną porcje zdjęć :)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 28.04.2012 21:10

ziutt napisał(a):.Za chwile postaram sie dodać kolejną porcje zdjęć :)

Super, tylko może trochę mniejszych :D bo mi sie rozjeżdza wątek no i coś więcej napisz. :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 28.04.2012 21:15

krakuscity napisał(a):Super, tylko może trochę mniejszych :D bo mi sie rozjeżdza wątek no i coś więcej napisz. :wink:

Dobrze Krakus prawi :wink: 8)
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 28.04.2012 21:52

Krakus dobrze prawi o mniejszych zdjęciach czy że mam więcej pisać? :) Zdjęcia są w rozdzielczości 1028x768 i szczerze mówiąc wybrałem taki rozmiar aby lepiej było wszystko widoczne :)

Od następnego posta zmieniam rozdzielczość zdjęć :)
Ostatnio edytowano 29.04.2012 00:00 przez ziutt, łącznie edytowano 1 raz
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 28.04.2012 23:59

Wylądowaliśmy w Tampie.Na miejsce mamy,jak sie dowiadujemy jakieś 21 mil.Pakujemy toboły do aut i w droge.Siadam na przodzie Jeepa Grand Cherokee bo taki zawsze mi sie marzył,więc jest możliwość małego testu.Test oblał. :)
Oczywiście po wyjściu z lotniska dostajemy w pysk gorącem-róznica między Chicago a Tampą kolosalna a to ponoć po sezonie jest 8O

Na poniższym zdjęciu nasza trasa z Tampa International Airport (punkt A po prawej stronie) do Gem Tower Motel w Clearwater Beach (punkt B po lewej stronie-wiem,słabo widoczny :-) ).

Obrazek

Jedziemy środkiem Old Tampa Bay bardzo malowniczą trasą Courtney Campbell Causeway

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po drodze w Clearwater mijamy siedzibe kościoła scjentologicznego

Obrazek

Obrazek

A tutaj Fort Harrison czyli ów kościół z bliska

Obrazek

Przejście nad drogą do drugiego budynku

Obrazek

Widok na cały kompleks z góry

Obrazek

Na miejsce dojeżdżamy Clearwater Memorial Causeway, która częściowo prowadzi nowym mostem,otwartym w 2005 roku

Obrazek

A tu porównanie nowego i starego mostu-nowy oczywiście to ten wyższy-zdjęcie zapożyczone

Obrazek

Most rozpościera sie nad Clearwater Bay, która rozdziela Clearwater od Clearwater Beach

Obrazek

Dla zobrazowania sytuacji widok z góry-Clearwater po prawej,środek to Claerwater Bay i po lewej Clearwater Beach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zjeżdżamy z Clearwater Memorial Causeway i wjeżdżamy do Clearwater Beach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i dojechaliśmy do Gem Tower Motel

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I tu musze powiedzieć kilka słów o właścicielce tego motelu czyli o Teresce.To złota kobieta.Każdemu gotowa pomóc nawet w najdrobniejszej sprawie.Jej pomoc była nieoceniona.Z tego miejsca jeszcze raz chce Jej podziękować.Dzięki Tereska!

Gdyby ktoś z forumowiczów sie kiedyś wybierał na Floryde to polecam.
http://www.gemtower.com/index_en.htm

CDN
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 29.04.2012 07:46

Fajne zdjęcia, relacja dopiero się rozkręca a juz mi sie podoba. :D

A z tym zapożyczonym zdjęciem to "uważaj" , bo jak wpadną tu forum/viewtopic.php?t=36119&postdays=0&postorder=asc&start=0 to nie pozostawią na Tobie suchej nitki :D

A dziś w Polsce ciepłko prawie jak na Florydzie. :wink:
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 29.04.2012 10:15

Zaryzykuje z tym zapożyczonym zdjęciem bo było wystawione na portalu internetowym miasta Clearwater :)
A poza tym mam nadzieje że za zdjęcie mostu/ów nikt mni śścigał nie będzie :)
Pozdrawiam forumowiczów,już niedługo kolejna porcja zdjęć.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 29.04.2012 12:50

Ziutt , melduję się w Twojej relacji , która już na początku mi się podoba :D

Czekam na kolejną porcję fotek

Pozdrawiam
Piotr
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 29.04.2012 13:02

Witam Piotrze :)
Zaczynam czuć presje widząc takich wyjadaczy oglądających moją relację-mam nadzieje że presja ta zadziała mobilizująco i moja relacja spełni Wasze wymagania :)
Pozdrawiam
-Yaro-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Yaro- » 29.04.2012 19:06

No i ja zasiadam w czytelni relacja zapowiada się bardzo ciekawie. Już czekam na dalszy ciąg.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 29.04.2012 19:22

Gdy ja wstawiałem zapożyczone zdjęcia to pod nimi pisałem z jakiej strony pochodzą, to trochę usprawiedliwia :wink:
Następna strona

Powrót do Ameryka Północna

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies