Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gorące Clearwater Beach na Florydzie,Chicago i NY 2009

Odkrycie Ameryki – popularne określenie faktu dotarcia Krzysztofa Kolumba do tego kontynentu, w 1492 roku. W rzeczywistości pierwszymi ludźmi, którzy dotarli do kontynentu amerykańskiego, byli członkowie społeczności łowieckich, przybyłych z Azji przez Beringię w czasie zlodowacenia, między 40.000 a 17.000 lat temu. Za pierwszego przedstawiciela cywilizacji europejskiej, który dotarł do Ameryki na początku XI wieku, uznaje się wikinga Leifa Erikssona.
dudek_t
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudek_t » 31.05.2012 09:39

Panowie, do rzeczy - gdzie jest właściwy dalszy ciąg relacji ja się pytam! 8)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 31.05.2012 10:08

dudek_t napisał(a):Panowie, do rzeczy - gdzie jest właściwy dalszy ciąg relacji ja się pytam! 8)

No miał być przy 3000 i coś się ociąga:).
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 31.05.2012 10:58

Postaram się bardzo aby pierwsza część kolejnego odcinka pojawiła się dziś.Pierwsza część bo cały kolejny odcinek jest dosyć "obfity". :)
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 31.05.2012 10:59

Postaram się bardzo aby pierwsza część kolejnego odcinka pojawiła się dziś.Pierwsza część bo cały kolejny odcinek jest dosyć "obfity". :)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 31.05.2012 11:09

dudek_t napisał(a):Panowie, do rzeczy - gdzie jest właściwy dalszy ciąg relacji ja się pytam! 8)

Pytać się możesz czy uzyskasz odpowiedź to insza inszośc ;) trzeba mieć rozległe horyzonty :)

Jak mój nick wskazuje używam jej tylko do jednego rodzaju muzyki :) I zgadzam się z Tobą, że nie ma konieczności używania podłogi :) mam małego 30w Fendera i wystarcza ;) w razie czego na przód idzie przez mikrofon :) Wygoda ważna rzecz kiedyś zaczynałem od wiosełka sprokurowanego przez Mensfelda oj lata temu ale gryf to był mistrzostwem świata :) niestety jak się miało duże łapska był kłopot :)
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 31.05.2012 18:05

U mnie słowo droższe pieniędzy więc zaczynam kolejny odcinek.Musze podzielić go na kilka części gdyż sporo zdjęć mam do zamieszczenia a wiem że to jest to co tygryski lubią najbardziej. :)
Po pożegnaniu kolegi Szymona, który przyleciał z NY zastąpić naszego bassmana na koncercie w Polish Center of John Paul II w Clearwater tym razem nie Beach :) ,wyruszyliśmy w stronę przystani skąd,jak się miało okazać,odbyliśmy super wycieczke po wodach Zatoki Meksykańskiej.

Tak się prezentuje nasza "łajba".

Obrazek

A tu już my,nie wszyscy oczywiście - z różnych względów niektóre twarze będę czasami zaciemniał i prosze o wyrozumiałość.

Obrazek

No to jesteśmy już na pokładzie,wysmarowani-przynajmniej w moim wypadku-kremem z filtrem 50 i gotowi na przygode.
Pierwsze foty z pokładu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powoli oddalamy się od brzegu,szybkość w sam raz aby jeszcze robić ostre zdjęcia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nowy most na Clearwater Memorial Causeway o którym już pisałem wcześniej.Za palmą skręcimy w prawo w stronę następnego mostu na Gulf Boulevard i Country Road 699.

Obrazek

Między mostami.

Obrazek

Obrazek

Oto most na Gulf Boulevard i Country Road 699.

Obrazek

Obrazek

W miejscu największego prześwitu między mostem a wodą a jednocześnie najgłębszym miejscu znajduje się wytyczony przez drewniano-metalowe barierki tor przepływu-jedyny prawidłowy-za przepłynięcie pod mostem w innym miejscu grozą podobno wysokie mandaty.Za przekroczenie szybkości widocznej na słupie zresztą też :)

Obrazek

Zjazd w strone Clearwater Beach

Obrazek

I zjazd w drugą stronę czyli Belleair Beach

Obrazek

Po drugiej stronie mostu

Obrazek

Płyniemy Tajtanikiem? :)

Obrazek

Jeszcze pare widoków zanim wypłyniemy na szersze wody

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nasz znajomy hotel z innej perspektywy

Obrazek

Już za chwile przyspieszymy

Obrazek

Nasz cel,pełne morze

Obrazek

Gotowi?

Obrazek

Do startu!

Obrazek

Start!!!

Obrazek

Koniec części pierwszej
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 31.05.2012 18:09

Raczej Tajtanik kieszonkowy ale widoki ładne :)
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 01.06.2012 09:53

bluesman napisał(a):Raczej Tajtanik kieszonkowy ale widoki ładne :)

Może i Tajtanik kieszonkowy ale Kate Winslet wieeeelka :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 01.06.2012 13:03

bluesman napisał(a):Jak mój nick wskazuje używam jej tylko do jednego rodzaju muzyki :) I zgadzam się z Tobą, że nie ma konieczności używania podłogi :) mam małego 30w Fendera i wystarcza ;) w razie czego na przód idzie przez mikrofon :) Wygoda ważna rzecz kiedyś zaczynałem od wiosełka sprokurowanego przez Mensfelda oj lata temu ale gryf to był mistrzostwem świata :) niestety jak się miało duże łapska był kłopot :)

Mensfeld to było moje drugie wiosła, zaraz po czeskiej Jolanie (takie przerośnięte skrzypce). Długo tego Mensfelda miałem. Kurcze, jak pierwszy band zakładałem jeszcze w Technikum, to dzierżyłem w dłoniach ten sprzęt:).

ziutt, mniamniuśna sprawa...dawaj dalej...
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 01.06.2012 13:10

ziutt, mniamniuśna sprawa...dawaj dalej...

No bo już myślałem że nikt nie napisze tego :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 01.06.2012 13:25

Też właśnie na to czekam, ale coś Jacek S. się ociąga:)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.06.2012 13:47

MRK napisał(a):Też właśnie na to czekam, ale coś Jacek S. się ociąga:)

No co Ty gadasz?
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 01.06.2012 14:08

:lol:
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 01.06.2012 22:39

Życze Wam stosunkowo udanego weekendu :)
Ja jutro obieram kierunek na podkarpacie.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 01.06.2012 23:02

To zapewne oznacza , że dalszy ciąg będzie w przyszłym tygodniu . . .
Baw się dobrze :) na Podkarpaciu

Wszystkim życzę udanego weekendu 8)

Pozdrawiam
Piotr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ameryka Północna