Gorące Clearwater Beach na Florydzie,Chicago i NY 2009
Odkrycie Ameryki – popularne określenie faktu dotarcia Krzysztofa Kolumba do tego kontynentu, w 1492 roku. W rzeczywistości pierwszymi ludźmi, którzy dotarli do kontynentu amerykańskiego, byli członkowie społeczności łowieckich, przybyłych z Azji przez Beringię w czasie zlodowacenia, między 40.000 a 17.000 lat temu. Za pierwszego przedstawiciela cywilizacji europejskiej, który dotarł do Ameryki na początku XI wieku, uznaje się wikinga Leifa Erikssona.
No to jedziemy ze zdjęciami z tego największego "skrzyżowania" Wcześniej pisałem że najwięcej zdjęć mam z innego ale zapomniałem o tym.Zdjęć całkiem sporo no ale krzyżują się tu 2 aleje (Broadway i 7 aleja) oraz 6 ulic (od 42 do 47). Tak jak wspominałem wcześniej na Times Square wchodzimy 7 aleją od strony 47 ulicy
Budynek 2 Times Square stojący właśnie przy 47 ulicy
Takie tam z kolegą
Studia MTV znajdujące się przy Braodway'u w budynku One Astor Plaza,siedziby Viacomu właściciela m.in.MTV
Kilka zdjęć grupowych.Tutaj na tle One Times Square
A tutaj na tle 2 Times Square
Ciekawe o czym u nas traktował by tak nazwany kanał
Idziemy dalej ale ciągle jesteśmy na Times Square.Zmierzamy w kierunku Hard Rock na piwko
Budynek One Times Square to jeden z ulubionych celów zdjęć na Times Square.Tuż za nim znajduje się budynek Times Square Tower który wydaje się być częścią budynku One Times Square choć tak naprawdę dzieli je 42 ulica
Dla porównania tak to wyglądało w roku 1919
Świecące reklamy robią wrażenie za dnia a co dopiero w nocy.Na dachu tego budynku znajduje słynna Noworoczna kula.
Oto nasz cel
Kolega Rafał na tle budynky 1500 Broadway znanego ze znajdujących się na nim ledowych wyświelaczy Nasdaq oraz z przeszklonego studia telewizji ABC i kręconego tam programu Good Morning America.
Coraz bliżej tego świecącego monstrum
Od celu dzieli nas tylko przejście przez droge
Przechodzimy.Przejście to dobre miejsce na zdjęcia
Ja zawsze staram się kupić kilka sztuk na zagranicznych wyjazdach.Na ostatnim wyjeździe,z którego jest relacja kupiłem ich chyba kilkanaście.Większość w sklepach typu TK Max lub Marshalls a kilka w sklepie z koszulkami firm The Mountain,LiquidBlue,Skulbone.
Nie pamiętam jak to było w rzeczywistości bo to było prawie 5 lat temu ale po zdjęciach ktoś mógłby zauważyć że troche dziwną drogą szliśmy do BB Kinga.Aby zapobiec spekulacjom,po przeanalizowaniu zdjęć z rzeczywistością dodaje mapke
Tak więc na początek przechodzimy na druga stronę drogi którą przyszliśmy
Po przejściu na drugą stronę drogi skręcamy w Broadway
Na skrzyżowaniu z 42 ulicą chyba się komuś przypomina że ten BB King gdzieś naprzeciwko Madame Tussaud's Museum jest
Witam,witam ! Prawie po roku wracam jako syn marnotrawny aby dokończyć relację.Chce dokończyć bo tak niefajnie zostawić coś niedokończonego i chce dokończyć aby móc dodać nową,tym razem z kontynentu na którym jeszcze nie byłem.Relacja się pojawi jak szczęśliwie wróce Zdjęcia się ładują na serwer więc za niedługo kolejna część relacji z Nju Jorku.Zapraszam!