Gorące Clearwater Beach na Florydzie,Chicago i NY 2009
Odkrycie Ameryki – popularne określenie faktu dotarcia Krzysztofa Kolumba do tego kontynentu, w 1492 roku. W rzeczywistości pierwszymi ludźmi, którzy dotarli do kontynentu amerykańskiego, byli członkowie społeczności łowieckich, przybyłych z Azji przez Beringię w czasie zlodowacenia, między 40.000 a 17.000 lat temu. Za pierwszego przedstawiciela cywilizacji europejskiej, który dotarł do Ameryki na początku XI wieku, uznaje się wikinga Leifa Erikssona.
Ostatnio sporo tu mowy o koncertach więc czas na koncert w chicagowskim The Club. Liczyliśmy na mały,fajny klub a zastaliśmy coś o powierzchni hipermarketu
Widok ze sceny-załapaliśmy się z menadżerem na zdjęcie choć jacyś niewyraźni jesteśmy
Tu widok na scene-ten wielki chłop to nie ja a nieżyjący już niestety Martin Bilecki zwany El Polako. R.I.P !
Wróciłem już po wojażach do domu więc wkrótce pojawią się kolejne zdjęcia.Moim skromnym zdaniem bardzo efektowne Z wojaży też pojawią się zdjęcia ale już w osobnej relacji.
Ten odcinek relacji w całości poświęcę naszemu dostojnemu "sąsiadowi" czyli John Hancock Center w skrócie JHC.Ten kolos kilkukrotnie przewijał się już na moich zdjęciach.Tym razem zdjęcia będą robione.... z niego.A dokładnie z restauracji na 96 piętrze.Dla kontrastu zamieszczam zdjęcia zrobione różnymi aparatami oraz o różnej porze dnia.
Widok na Navy Pier i jezioro Michigan
W strone Willis (Sears) Tower i Trump Tower
Dla porównania widoków zdjęcia z 2003 roku-nie było jeszcze wieży Saurona znaczy Trumpa
Sesja z JHC była przedostatnim odcinkiem relacji z Chicago. Pora pożegnać to piękne miasto i udać się dalej. Ponieważ pora była wczesna i chwile przed odlotem dowiedziałem się że mój kumpel zginął w wypadku na kopalni ( R.I.P. Kosa ) nie miałem zbytnio głowy do focenia.
Tym oto sposobem zakończyłem relację z Chicago.Aby doprowadzić do końca tytułową relację zostaje jeszcze Nju Jork.Ale tradycyjnie zrobie sobie przerwe na inna relację a potem tu wróce. Wkrótce zapraszam na relacje Austria-Polish Pow(d)er-Hintertux 2013