Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gorące Clearwater Beach na Florydzie,Chicago i NY 2009

Odkrycie Ameryki – popularne określenie faktu dotarcia Krzysztofa Kolumba do tego kontynentu, w 1492 roku. W rzeczywistości pierwszymi ludźmi, którzy dotarli do kontynentu amerykańskiego, byli członkowie społeczności łowieckich, przybyłych z Azji przez Beringię w czasie zlodowacenia, między 40.000 a 17.000 lat temu. Za pierwszego przedstawiciela cywilizacji europejskiej, który dotarł do Ameryki na początku XI wieku, uznaje się wikinga Leifa Erikssona.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.07.2012 15:39

evil napisał(a):
MRK napisał(a):Hehe, właśnie widziałem i też mam ochotę. Jedyneczki nadal posłuchuję:). No i Machine Head!!!!!!!! Przy czym ja bardziej obczajam wyjazd na Brutal Assault, bo w tym roku jest tam totalna rozpirducha:).

To fakt , a to już za nie całe 2 tygodnie . Ja z tej ekipy co wystąpi to najchętniej bym zobaczył SAMAELA ,MOONSPELL i PARADISE LOST :lol: Niestety rzeczywistość czyli praca i rodzina nie pozwala wszędzie jeździć :( MMR wiosło masz zarąbiste , ja pamiętam czasy underground'u kiedy w latach 80 sam miałem band , wydawałem zine'a i organizowałem koncerty,a pierwszą gitarę to mi ojciec wycinał w pracy , do tego kupiony gryf, modtek , przystawki i czaduuuuuuuuuuu ! Nawet w 1991 roku konvert VADER'A w swojej mieścinie organizowałem , w tym dniu Ś.P. Docent miał urodziny i chłopaki dały mu w prezencie plecak trawy :lol:
Ziutt - zazdroszczę pracy, robisz to co lubisz , a do tego zwiedzasz kawał świata , super sprawa ! Też miałem takie marzenia , ech ....kiedyś to były czasy :roll:

Samael - tak, ale jakoś po Ceremony już ciężko mi się ich słucha (ewentualnie Passage jeszcze), Moonspell jakoś nigdy nie kręcił, a i Parradise Lost na tak, ale do Shades Of God (no Icon ostatecznie). Potem jak dla mnie równia pochyła, tak, jak Samael po Passage. Co nie zmienia faktu, że Samael to kult sam w sobie. Nie pamiętam ktorego roku na Metalmanii, a nie chce mi się teraz szukać, po słowach From The North, From The South... (Total Consecration z Blood Ritual) cała hala ruszyła do ataku:).

Pierwsze moje wiosła elektryczne to czeska Jolana, może pamiętasz? Takie przerośnięte skrzypce. Najpierw podpinałem pod jakieś stare radio Unitry, przester był piękny:). Potem kumpel z technikum zrobił mi fuzz. Zinstalował wszystko w pudełku po kremie Fa. Jeden potencjometr, ale ile frajdy. Wtedy już podpinałem pod Kasprzaka. Pamiętam, że lepszy był efekt, kiedy włączałem rec.:). Nie mam pojęcia dlaczego:). A potem przyszedł czas na Mensfelda. Czerwony ze stałym mostkiem. Killer Morderca, jak to Romuś zapowiadał na 38 minutes... No i dalej już poleciało. Obecnie jedną z gitar już widziałeś powyżej. Pierwsza w miarę lepszy sprzęt, który podpinałem to peavey'owski Bandit 112, ale jacyś skur..... włamali się nam do salki i wynieśli wszystko poza garami. Pierwsza kapela to 93rok bodajże. Na początek covery Sepultura (Troops Of Doom), Samael (After The Sepulture), Unleashed (Before The Creation Of Time), Metallica (Seek And Destroy - jakżeby inaczej), SLAYER KU... (Raining Blood - mus!:)), Napalm Death (Suffer :lol: )...pewno jeszcze coś by się znalazło.

Ech....były czasy...duża część "wyrosła" z tego, ale ja wsiąknąłem po szyję. Zresztą w tej muzyce tak dużo się dzieje, że nie rozumiem w ogóle, jak można złapać bakcyla i "wyrosnąć". W tylu kierunkach to poszło, że zakładam, iż praktycznie każdy mógłby coś dla siebie odnaleźc. Dobra odskocznia od wszystkiego. Jak włączę teraz niektóre stare płyty, to ciary murowane. A Głos z Ciemności dalej na imprezach śpiewamy:).
Ostatnio edytowano 27.07.2012 16:04 przez MRK, łącznie edytowano 1 raz
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 27.07.2012 16:02

A pro po Samaela. 1 czerwca 2011 roku przy okazji koncertu Arch Enemy; Evocation; Totem; The Crossroads w katowickim Mega Clubie spotkałem (jak sie potem dowiedziałem ) Christopha "Mas" Mermoda aka "Masmiseim" czyli bassmana Samaela, który pojawił się tam jako..... realizator światła Arch Enemy :)
Niezły kolega po fachu :)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.07.2012 16:07

ziutt napisał(a):A pro po Samaela. 1 czerwca 2011 roku przy okazji koncertu Arch Enemy; Evocation; Totem; The Crossroads w katowickim Mega Clubie spotkałem (jak sie potem dowiedziałem ) Christopha "Mas" Mermoda aka "Masmiseim" czyli bassmana Samaela, który pojawił się tam jako..... realizator światła Arch Enemy :)

Płodni to oni są. Xytras to przecież producent (min. Rotting Christ). Czekaj ziutt, to kręcisz gałami od świateł? Się zagubiłem chyba. Wydawało mi się, żeś dźwiękowiec:)
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 27.07.2012 16:29

MRK napisał(a):
ziutt napisał(a):A pro po Samaela. 1 czerwca 2011 roku przy okazji koncertu Arch Enemy; Evocation; Totem; The Crossroads w katowickim Mega Clubie spotkałem (jak sie potem dowiedziałem ) Christopha "Mas" Mermoda aka "Masmiseim" czyli bassmana Samaela, który pojawił się tam jako..... realizator światła Arch Enemy :)

Płodni to oni są. Xytras to przecież producent (min. Rotting Christ). Czekaj ziutt, to kręcisz gałami od świateł? Się zagubiłem chyba. Wydawało mi się, żeś dźwiękowiec:)

Ja nawet mam gdzieś fotkę SAMAELA ze Sthrashydła w Ciechanowie bodajże 1994 albo 1997 rok gdy jeszcze wtedy grali we dwójkę :D
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 27.07.2012 16:50

MRK napisał(a): Czekaj ziutt, to kręcisz gałami od świateł? Się zagubiłem chyba. Wydawało mi się, żeś dźwiękowiec:)

Tak,jestem realizatorem światła :)
A to gorzej?
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 28.07.2012 00:04

evil napisał(a):Ja nawet mam gdzieś fotkę SAMAELA ze Sthrashydła w Ciechanowie bodajże 1994 albo 1997 rok gdy jeszcze wtedy grali we dwójkę :D

Wtedy grali bodajże drugi raz w Ciechanowie, ale mogę się mylić.

ziutt napisał(a):Tak,jestem realizatorem światła
A to gorzej?

W życiu. Akustyk, jak ma dobre warunki bez problemu wykręci dobre brzmienie. Twoja robota to inna bajka. Zawsze mnie to interesowało, ale jakoś nie było okazji. Znajomy jest dźwiękowcem Comy, więc miałem okazję do podglądać, jak i też podglądać jego kolegę od swiateł. Bardziej rozumiałem sprzęt i robotę kumpla niż tego drugiego:).
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 30.07.2012 15:16

W ciągu 10 lat pracy spotkałem wielu akustyków i świetlików.Byli tacy co to potrafili z gó..a bicz ukręcić :)
A byli (i są ) też niestety tacy co to cały czas jakieś problemy mają.Oczywiście prawie zawsze jest za mało sprzętu (mimo że ustalają to przed koncertem), później ten za mały sprzęt przesuwają i każą zjeżdżać z dachem w dół bo jest 5 cm różnicy.Namiot ze stołem też źle stoi i trzeba go przesuwać.
A ja na to patrze i w nielicznych przypadkach to rozumiem ale najczęściej pojawia się uśmiech politowania :)
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 31.07.2012 18:37

Teraz troche prywaty.
Mam do sprzedania zestaw Leathermana składający się z urządzenia Style CS i Freestyle.W Polsce takiego zestawu nie ma.Można oczywiście kupić oba urządzenia osobno.Razem z przesyłką za taki zestaw trzeba zapłacić ok.300 zł.Ja sprzedaje za 200 i wyśle pocztą na mój koszt.Jedyny minus to taki że nie mam paragonu.Jednak jakość i solidność rzeczy Leathermana są gwarancją samą w sobie.Kto ma ten wie :)
Urządzenia bardzo przydatne na wczasach i bardzo poręczne.
No i Made in USA a nie China :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 01.08.2012 15:03

Info dla wszystkich,którzy zastanawiają sie nad zestawem Leathermana.
Z 5 zestawów które miałem zostały 2.
Nie zwlekajcie :)
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 01.08.2012 22:36

Zapraszam na moją relację z Edynburga :)

Zima stulecia w Edynburgu czyli WOŚP 2010
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 01.08.2012 22:47

ziutt napisał(a):Info dla wszystkich,którzy zastanawiają sie nad zestawem Leathermana.
Z 5 zestawów które miałem zostały 2.
Nie zwlekajcie :)

No proszę, Ziutt pisze relację a prze okazji załatwia sprawy handlowe.

Przez przypadek nie przywiozłeś jakiegoś zestawu w postaci dobrego , mocnego SUVa 4x4?
:D

A tak na marginesie , jak to Admin przeczyta to wypierniczy Twoje ogloszenie w kosmos lub każe dać do innego działu.

:lol:
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 01.08.2012 22:49

Mam nadzieje że Admin tym razem będzie wyrozumiały :)
Nie wiedziałem że się narażam-już tego nie zrobie :)
A w jakim dziale mógłbym to bez narażania się Adminowi wystawić?
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 01.08.2012 22:50

Pewnie w dziale Giełda :)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 01.08.2012 22:53

ziutt napisał(a):Pewnie w dziale Giełda :)

Nio :D

forum/viewtopic.php?t=27558
ziutt
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziutt » 01.08.2012 22:57

Tak to jest jak człowiek robi coś pod wpływem chwili.Oczywiście mogłem najpierw poszukać tego działu na forum.Dałem ciała.Biore to na klate.Więcej się to nie powtórzy :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ameryka Północna