tyson1976 napisał(a):Witam.Może trochę nie na temat.Ale czy jadąc do Dubrovnika muszę mieć zieloną kartę?
NIE I od razu odpowiem na Twoje drugie pytanie, nie musisz mieć paszportu, wystarczy dowód, tylko dobrze by było żeby był ważny
numenius napisał(a):Witam. Wróciłem wczoraj z południa Dalmacji. Kilka razy przekraczałem granicę z BiH. Na przejściu w Neum ani razu nie chcieli zielonej karty (zresztą, tam nie chcą niczego), natomiast na przejściu w Metković zażądano ode mnie zielonej karty.
henius34 napisał(a):tyson1976 napisał(a):Witam.Może trochę nie na temat.Ale czy jadąc do Dubrovnika muszę mieć zieloną kartę?
NIE I od razu odpowiem na Twoje drugie pytanie, nie musisz mieć paszportu, wystarczy dowód, tylko dobrze by było żeby był ważny
gusia-s napisał(a):henius34 napisał(a):tyson1976 napisał(a):Witam.Może trochę nie na temat.Ale czy jadąc do Dubrovnika muszę mieć zieloną kartę?
Nie wprowadzaj ludzi w błąd! ZK na terenie BiH jest wymagana, sprawdź sobie na stronie MSZ, a że jej nie żądają do okazania na granicy w Neum to inna sprawa i to też różnie bywa, nam sprawdzali w 2012. W razie kontroli lub wypadku problem.
mendoza1973 napisał(a):To co wydasz na kolejkę prawie zrekompensuje ci wydatek na parking w mieście , no i frajda dla dzieciaków...
Zielona karta jest potrzebna,
Pozdrawiam.
tyson1976 napisał(a):Widzę panie i panowie że są rozbieżności co do tematu zielonej karty na wjazd do Dubrovnika.Jest ktoś kompetenty lub mający wiedzę czy ZK jest czy nie jest potrzebna.A co w razie nie daj boże kolizji?.Proszę o rzeczowe komenty.Z góry dzięki.
mendoza1973 napisał(a):Zielona karta w BiH jest odpowiednikiem naszego OC - więc w razie kolizji "bulimy" za wszystko.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne