Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Google Maps - Trasa bez opłat?? Winiet??

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 26.06.2014 17:54

lisek_1988 napisał(a):Coraz bardziej nastawiam się na wersje autostradową ... tylko jest w stanie ktoś mi obliczyć jaki jest koszt autostrady w Chorwacji przekraczając granice w Macelj a kończąc w Omis??

238kun (48kn Macelj/Trakoscan + 190kn Lućko/Sestanovac)

proponuję pojechać choć w jedną stronę drogą D1 ; przyjemna jazda
savic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) savic » 26.06.2014 22:34

te kiero chyba wkradł Ci się jakiś babol w tą trasę :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 26.06.2014 22:49

Dlaczego babol? Mnie się otwiera normalnie trasa "starą drogą", czyli jak te kiero proponuje "choć w jedną stronę D1". Co i ja polecam :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen:
savic
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) savic » 26.06.2014 23:07

u mnie z Karlovaca wraca na autostradę i w Dugopolje robi pętelkę na Sinj po czym wraca landówką do Omisia
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 27.06.2014 07:04

savic napisał(a):te kiero chyba wkradł Ci się jakiś babol w tą trasę :)

dids76 napisał(a):Dlaczego babol? Mnie się otwiera normalnie trasa "starą drogą", czyli jak te kiero proponuje "choć w jedną stronę D1". Co i ja polecam :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen:

savic napisał(a):u mnie z Karlovaca wraca na autostradę i w Dugopolje robi pętelkę na Sinj po czym wraca landówką do Omisia

to sprawdź najpierw swój sprzęt np na jakich mapach działasz nowych czy starych, potem komentuj
trasa jest w porządku i dalej ją polecam jako szybką (jak na krajówkę) oraz ciekawą widokowo, jakościowo
lisek_1988
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lisek_1988 » 27.06.2014 08:24

A powiedzcie mi jeszcze jadac z Poznania którędy byście przekraczali granice polsko - czeską?? Oczywiście droga polska bez autostrad a reszta drogi autostrady :) Decyzja już podjęta :)

Cieszyn??
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.06.2014 08:42

lisek_1988 napisał(a):A powiedzcie mi jeszcze jadac z Poznania którędy byście przekraczali granice polsko - czeską?? Oczywiście droga polska bez autostrad a reszta drogi autostrady :) Decyzja już podjęta :)

Cieszyn??

Sorki.
Z nas robisz wariatów czy z siebie?
Jaki udział % ma odcinek Wrocław-Gliwice w koszcie wakacji?

http://www.viatoll.pl/pl/pojazdy-lekkie ... mitstart=2
16,20 pln w jedną stronę!

Kilka osób napisało Tobie, jak jechać. Wybierz, co chcesz, ale pytanie o Cieszyn zakrawa na prowokacyjne...
:roll:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 27.06.2014 09:11

savic napisał(a):u mnie z Karlovaca wraca na autostradę i w Dugopolje robi pętelkę na Sinj po czym wraca landówką do Omisia

u mnie tak samo
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 27.06.2014 09:57

gusia-s napisał(a):

u mnie tak samo

sprawdź jaki masz rodzaj map Google'a, ja linki zapodaję na nowych mapach Google'a, a trasa z linka mi i didsowi otwiera się taka:
Załączniki:
D1.JPG
lisek_1988
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lisek_1988 » 27.06.2014 10:18

Może komuś się przyda po 3 dniach i analizie chyba wszelkich możliwych tras wybrałem (wydaje mi się, że dobrze) coś takiego:

Poznań-Boboszów - 297km
Boboszów-Spielfeld - 514km (Winieta)
Spielfeld-Macelj - 66km (Omijając opłaty)
Macelj-Omiś - 482km (Autostrada)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 27.06.2014 10:24

czyli jednak wygrały drogi opłacane tak mniej więcej w skali 3/1
lisek_1988
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lisek_1988 » 27.06.2014 10:29

Tak tym bardziej że opłata za Austrie i Czechy to o ile dobrze licze około 100zł a za autostrade w CRO tez nie za duzo :)

No i planuje w stronę do Omis jechac ta droga co polecales D1 w chorwacji... tylko powiedz co jest w niej ciekawego, że polecasz??
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.06.2014 11:04

Droga ciekawa widokowo, ruch niewielki no i darmowo :oczko_usmiech:
od kilku lat zawsze wracałem D1, w ubiegłym roku jechałem nią w obie strony.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 27.06.2014 11:13

te kiero napisał(a):
gusia-s napisał(a):

u mnie tak samo

sprawdź jaki masz rodzaj map Google'a, ja linki zapodaję na nowych mapach Google'a, a trasa z linka mi i didsowi otwiera się taka:

stare, te nowe jakoś mi nie podchodzą i jak widać brak kompatybilności - czyli odkryliśmy błąd :D zatem google powinny się dorzucć nam do wakacji :P
Bez tytułu.jpg
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 27.06.2014 18:36

lisek_1988 napisał(a):No i planuje w stronę do Omis jechać ta droga co polecaleć D1 w Chorwacji... tylko powiedz co jest w niej ciekawego, że polecasz??

dids76 napisał(a):Droga ciekawa widokowo, ruch niewielki no i darmowo :oczko_usmiech:
od kilku lat zawsze wracałem D1, w ubiegłym roku jechałem nią w obie strony.

tak jak pisze dids, i oczywiście każdego coś innego interesuje, ale w pewnym momencie, jadąc pierwszy raz D1, żona stwierdziła tu jest jak w Arizonie (oczywiście nie na każdym odcinku), więc jest co podziwiać;

jest to normalna droga krajowa, dwukierunkowa - jak u nas wiele - niewiele miejscowości (często pustych), więc przejazd jest dość szybki, wiele miejsc spokojnie do 120km/h można pocisnąć,

po lewej ciągnie się graniczny łańcuch gór z Bośnią, a tak to przeważa krajobraz stepowy, jeśli się nie mylę;
przy końcu jest długo ciągnące się jezioro Perućko leżące pod górami... hmm sam się zachęciłem by tam powrócić :D
oto zajawka:
Załączniki:
Obraz 192_easyHDR-BASIC-2.jpg
Obraz 191_easyHDR-BASIC-2.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Google Maps - Trasa bez opłat?? Winiet?? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone