Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Google Maps - Trasa bez opłat?? Winiet??

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 15.06.2021 07:47

sviva napisał(a):
Kuchash napisał(a):Ceny winiet:
Czechy 99,99 zł – 1 miesiąc
Austria 149,99 zł – 2 miesiące (brak miesięcznej)
Słowenia 189,99 zł - 1 miesiąc
Mi jednak wychodzi ponad 400zł :) Nie liczę Chorwacji :)

Ja Ci te winiety sprzedam za 300 zł.
Czechy przez edalnice.cz wychodzi 440 koron.
Austrię kupujesz 2 winiety 10cio dniowe. Każda po 9.50 euro (kupujesz np od 10-20 i 20-30 dzień miesiąca dla pewności.
Nijak nie wychodzi 400 zł. Chyba że tirem jedziesz

Serio 30 razy to jeszcze powtórzycie? Kolega już dostał odpowiedz a powielanie tych informacji robi z wątku śmietnik. Ciekawe czy każdy był taki cwany jak pierwszy raz bez żadnej wiedzy przyszło mu winiety kupować :roll:
OTOTORENT napisał(a):
Kuchash napisał(a):Ceny winiet:
Czechy 99,99 zł – 1 miesiąc
Austria 149,99 zł – 2 miesiące (brak miesięcznej)
Słowenia 189,99 zł - 1 miesiąc
Mi jednak wychodzi ponad 400zł :) Nie liczę Chorwacji :)

Gdzie Ty te winiety chcesz kupować w takich cenach? Na Allegro? Jak nie potrafisz ogarnąć zakupów bezpośrednio u dostawcy winiet danego kraju to lepiej jedź nad Bałtyk.

Z Twoim podejściem do ludzi to również poza Bałtyk się nie wybieraj :twisted:

Ludzie co z wami?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.06.2021 07:53

sviva napisał(a):
dids76 napisał(a):Ps. Ja w Chorwacji omijam część autostrad :wink:

Dids podpowiedz jak to robisz. Wjeżdżam do Cro w Cvetlinie. Meta w Kustici na Pagu. Z góry dziękuję!

Omija część autostrad jak ma metę na Brać.
Jedzie starą drogą. :smo: przez Plitvice i Konin.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 15.06.2021 08:42

Janusz Bajcer napisał(a):
sviva napisał(a):

Dids podpowiedz jak to robisz. Wjeżdżam do Cro w Cvetlinie. Meta w Kustici na Pagu. Z góry dziękuję!

Jadę dokładnie tak jak pisze Janusz, odcinek od granicy do Karlovaca autostradą a potem D1 przez Plitvice i Knin do Splitu. Powrót będę miał z Pagu więc pojadę autostradą.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 15.06.2021 09:46

mario44n napisał(a):
dids76 napisał(a):
Tylko że jak na razie na Węgrzech obowiązują korytarze tranzytowe więc jadąc z Kędzierzyna to jest jakieś 150km dodatkowo.

To prawda tylko że mniej zapłacisz za winiety 30dniowe:
Słowacja okolo 97zl
na Węgrzech około 82zł
Drugi plus jest taki że obie winiety można kupic elektronicznie na państwowych stronach.

Tylko że znów jechać z Kędzierzyna aż do słowackiej autostrady nie jest tak wygodnie. Według mnie lepsza opcja to Cz-Sk-Hu.
Dochodzi winieta czeska za ok 78zł ale w Bohuminie już wpadasz na autostradę. Z Raciborza jechałem trasami Cieszyn - Żylina - Bratysława i Ostrawa - Brno - Bratysława, o wiele bardziej odpowiada mi ta druga.
Ps Jakoś drogo wyszły Ci wyszły winiety. Na Słowację 14 euro to ok 63zł a nie 97zł a na Węgry 4970Ft to około 65zł a nie 82zł :wink:
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 15.06.2021 09:57

dids76 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
sviva napisał(a):

Jadę dokładnie tak jak pisze Janusz, odcinek od granicy do Karlovaca autostradą a potem D1 przez Plitvice i Knin do Splitu. Powrót będę miał z Pagu więc pojadę autostradą.

Czyli na Pag tylko i wyłącznie autobahna?
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 15.06.2021 10:00

ApropoDefacto napisał(a):
Serio 30 razy to jeszcze powtórzycie? Kolega już dostał odpowiedz a powielanie tych informacji robi z wątku śmietnik. Ciekawe czy każdy był taki cwany jak pierwszy raz bez żadnej wiedzy przyszło mu winiety kupować :roll

Jak jechałem pierwszy raz w 2009 to się o wszystko wy pytałem na tym forum. Wszystko mi koledzy wytłumaczyli. Resztę info znalazłem na stronie pzmot i tam kupiłem winiety mimo iż były z prowizja. Poza tym włącz myślenie. Jeśli jadę na 18 dni to jie kupuje rocznej tylko takie które się najbardziej opłaca. Biorę 2 dziesięciodniowe bo taniej wychodzi. To jie tajemna wiedza tylko logika.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 15.06.2021 10:05

sviva napisał(a):\
Czyli na Pag tylko i wyłącznie autobahna?

Jeżeli bys na Pag wjeżdżał mostem to jest taka opcja https://goo.gl/maps/mHuw5hEath56kbCD9
Wtedy za A2 płacisz 27Kn (pamiętaj żeby wjechać wjazdem Đurmanec, jest o 21Kn taniej ;) ). A za A1 odcinek Posedarje -Gornja Ploča 22Kn. Ale nie wiem czy ma to sens :wink:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Google Maps - Trasa bez opłat?? Winiet?? - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies